Scheiding MCU en 'Agents of SHIELD' was goed

Scheiding MCU en Agents of SHIELD was goed

Clark Gregg uitgebreid over de show.

Jim Pedd, 25 maart 2019 om 10:03

Dat Agents of SHIELD niet langer expliciet verbonden is aan de Marvel-films, was volgens acteur Clark Gregg de redding. Hij denkt dat de serie pas zijn goede tempo vond op het moment dat deze minder verweven was met het Marvel Cinematic Universe. Dat geldt sinds 2015, toen Marvel Studios opgesplitst werd en los van Marvel Entertainment kwam te staan.
Tijdens een interview met io9 vertelt Clark Gregg hierover: “Ik denk dat de begindagen een experiment waren en eerlijk gezegd, was Marvel echt een gigantisch bedrijf en is het dat niet langer. Ik denk dat het echt twee divisies zijn en dat er een echt verlangen was om voorzichtig de films te volgen. Denk maar aan de Hydra-onthulling in Captain America: The Winter Soldier, die onze serie helemaal op z’n kop zette.”

Maar toen de serie los kwam te staan van het MCU was dat beter. “De schrijvers lieten los en gingen gebruiken wat ze konden gebruiken en waar Marvel ogenschijnlijk niets mee deed. Zo gebruiken ze de LMD’s niet, geen Ghost Rider of Framework,” aldus Gregg. Dat vindt hij de beste ontwikkeling, want zo kon de serie echt op zichzelf staan.

Bron: io9

Lees meer over: Agents of SHIELD, Marvel, Clark Gregg

Informatie over de serie: Agents of S.H.I.E.L.D.

Populair nieuws