'Game of Thrones' scoort ineens heel slecht

'Game of Thrones' scoort ineens heel slecht

Sterker nog: het is vrij dramatisch.

Jim Pedd, 16 mei 2019 om 10:02

Oef. Het zit HBO niet mee met het laatste seizoen van Game of Thrones. Waar de serie de afgelopen jaren de onbetwiste heerser van de televisie was, lijkt het laatste seizoen het gewoon niet goed te kunnen doen.
Sinds de laatste paar seizoenen de boeken van schrijver George R.R. Martin ingehaald hebben, gaat het maar moeizaam met de ontwikkelingen achter de schermen. Er was zelfs een verband te zien tussen de ontvangst en het moment waarop de serie de boeken passeerde.

Slechts scorende
Nu blijkt dat de meest recente aflevering, The Bells, de laagst scorende aflevering in de reeks is. Op Rotten Tomatoes heeft de aflevering een score van 53 procent, waarmee deze Rotten is. Alleen de afleveringen Unbowed, Unbent, Unbroken uit seizoen 5 (54 procent) en The Last of the Starks uit seizoen 8 (57 procent) hebben een soortgelijke score.

De reden lijkt vooral te liggen in de plotselinge slechtheid die Daenerys Targaryen tentoonspreidt. Het personage zou handelingen verricht hebben die niet bij haar passen en eigenlijk zou de hele aflevering niet goed opgebouwd zijn.

Bron: RottenTomatoes

Lees meer over: Game of Thrones, HBO, Seizoen 8

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws