Plex lanceert indrukwekkend gratis alternatief voor Netflix

Plex lanceert gratis alternatief voor Netflix

De streamingdiensten hebben er net nog een concurrent bijgekregen!

Geoffrey Ketels, 6 december 2019 om 09:55

Wie dacht dat de streamingoorlog haar hoogtepunt reeds had bereikt komt bedrogen uit. Plots lanceert Plex namelijk een gratis streamingdienst als mogelijk alternatief voor Netflix en Disney+!
De komst van verschillende streamingdiensten en het feit dat steeds meer netwerken hun eigen service opzetten zorgt er voor dat kijkers geconfronteerd worden met steeds meer kosten. Wil je bijvoorbeeld niet alleen toegang hebben tot het aanbod van Netflix, maar ook van Disney+ en Apple TV+? Dan moet je toch rekening houden met het afsluiten van drie verschillende abonnementen. Uiteraard is er aan elk abonnement een zekere kostprijs verbonden. Hoewel, zo "uiteraard" is dat niet. Het bedrijf Plex bewijst namelijk dat het ook kan zonder een betalend abonnement.

Gratis streamingdienst
In eerste instantie is Plex een platform welke gebruikers de mogelijkheid biedt middels een eigen server hun favoriete films en series te verzamelen en te delen met andere gebruikers. Nu gaat het platform echter een flink stukje verder. Plex heeft namelijk bekend gemaakt dat ze er in is geslaagd om deals te maken met verschillende grote Hollywood-studio's. De namen die uit deze deals zijn voortgekomen zijn inderdaad niet van de minste. Het zou hierbij onder meer gaan om Lionsgate, Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) en ook Warner Bros. In totaal zouden er duizenden films en series op de streamingdienst moeten verschijnen.

Advertenties
Het spreekt echter voor zich dat Plex deze dienst niet volledig gratis kan aanbieden. Nou, dat kan ze wel, want het abonnement is helemaal gratis. Wel moet je er als gebruiker van de Plex streamingdienst rekening mee houden dat je nu en dan wat advertenties zal moeten kijken. Plex benadrukt echter dat deze advertenties helemaal niet zo frequent zullen voorkomen als op de reguliere televisie het geval is.

Tot slot spreekt het voor zich dat de Plex streamingdienst op tal van verschillende systemen kan worden bekeken. Zo kijk je de films en series van Plex niet alleen op je computer, maar ook op je tablet en smartphone en wordt er ondersteuning geboden voor smart TV's.

Ook een gratis abonnement aanvragen voor Plex? Dat is vanaf vandaag mogelijk op de Plex website!

Lees meer over: Plex, Netflix, Disney Plus, streamingdienst, streamingdiensten

Populair nieuws