search

Zilko Tarici

Redacteur

Schrijft voor serietotaal sinds 17 december 2013

Zilko Tarici

Bio

Zilko Tarici is een serie- en filmfanaat die als redacteur van SerieTotaal met veel plezier artikelen schrijft over de nieuwste ontwikkelingen in serieland.

Als kind raakte hij verslaafd aan films door met name jaren ‘80-blockbusters als Ghostbusters, Aliens, Predator en RoboCop, maar dit werd op latere leeftijd aangevuld door een liefde voor alles van Japanse en Zuid-Koreaanse cinema tot de betere arthouse-films. Dit leidde tot een hobby die nog altijd een groot deel van zijn leven beheerst.

Op het gebied van series begon de fascinatie met tekenfilmreeksen als Teenage Mutant Hero Turtles en X-Men, maar ook live-action series als MacGyver en The A-Team. Toen het ‘Gouden Tijdperk van tv’ eenmaal begon met o.a. The Sopranos en Lost was er geen weg meer terug.

Als je hem vraagt naar de beste series ooit, dan antwoordt Zilko steevast met The Wire en The Shield, maar ook Breaking Bad/Better Call Saul, Game of Thrones en het eerste seizoen van True Detective mogen niet onbenoemd blijven. Recente favorieten zijn Succession, The Bear en The Last of Us.

Laatste artikelen van Zilko Tarici