poster

Roseanne

1988-1997 | 9 seizoenen | 22 minuten per aflevering

Komedie | Drama

IMDB 6.8/20493

Roseanne is een van de populairste sitcoms uit de jaren '90. In 1989 en 1990 was het zelfs de meest bekeken televisieserie in Amerika. De jaren hierna bleef de serie in top 4 series, alleen de laatste jaren van de serie begon de serie kijkers te verliezen. De serie en de hoofdrolspelers hebben vele prijzen gewonnen, Roseanne Barr en Laurie Metcalf hebben beide een Emmy gewonnen (Metcalf zelfs 3 keer). Roseanne en John Goodman hebben Golden Globe's gewonnen. Ook de serie zelf heeft deze award ontvangen.

De show draait om de familie Conner, een typische Amerikaanse middeklasse familie. De ouders moeten beide hard werken om het gezin te onderhouden, Roseanne was de eerste serie die draaide om een gezin waarin beide ouders werken (een zogenaamd "Blue-collar" gezin). Roseanne gaf de Amerikanen een serie waarmee ze zich konden identificeren, ze zagen de tv familie omgaan met dezelfde problemen als waar ze zelf mee te maken hadden. Problemen van hard werkende ouders, en de problemen waar opgroeiende tieners mee te maken hebben. In de serie is geen taboo niet besproken, afleveringen draaide om o.a. alcoholisme, dru


Bedacht door: Matt Williams


Cast: Roseanne Barr (Roseanne Conner), John Goodman (Dan Conner), Laurie Metcalf (Jackie Harris), Sara Gilbert (Darlene Conner), Michael Fishman (D.J. Conner), Alicia Goranson (Becky Conner), Johnny Galecki (David Healy)


Land: Amerika


Video's


Nieuws


Populair nieuws

3 kijkcijferkanonnen op Netflix om nu te kijken