search
'Netflix' voor de superrijken gelanceerd in Amerika
Series / Streaming-diensten

'Netflix' voor de superrijken gelanceerd in Amerika

Een film of serie bekijken kost minimum 500 euro!

Wie dacht dat een abonnement op de streamingdienst Netflix duur was zal even moeten slikken bij het aanhoren van de prijzen die door een nieuwe streamingdienst in Amerika in rekening worden gebracht.

De Amerikaanse start-up Red Carpet Entertainment heeft een nieuwe soort van private streamingdienst gelanceerd die uitsluitend is voorbehouden voor de superrijken. In tegenstelling tot bij Netflix worden er voor de streamingdienst geen periodieke kosten in rekening gebracht. In plaats daarvan moet er een installatie worden geplaatst welke een waarde heeft van 15.000 dollar (ongeveer 13.500 euro). Vervolgens moet er worden betaald per film of per aflevering van een serie die men wil bekijken. De prijs kan hiervoor oplopen tot wel 3.000 dollar per aankoop! Het minimumbedrag? Die is vastgesteld op 500 dollar... Toch best even slikken!

Unieke voordelen
Waarom liggen de bovenstaande kosten nu precies zo hoog? Omdat mensen die gebruikmaken van de service niet alleen films, maar ook afleveringen van bepaalde series vroeger kunnen bekijken dan de rest van de wereld. Voor films geldt bijvoorbeeld dat men ze op dezelfde dag kan bekijken als dat ze in de bioscopen worden gedraaid. Ook verschillende series zullen vroeger beschikbaar zijn, althans naargelang de overeenkomsten die zijn bereikt met diverse producenten.

Op moment van schrijven is er reeds sprake van een overeenkomst met partijen zoals Paramount Pictures, 20th Century Fox en Warner Bros. Er geldt op dit ogenblik één grote uitzondering, namelijk Disney. De nieuwe Star Wars zal dus niet op de streamingdienst voor de superrijken te zien zijn... Misschien toch maar een abonnementje nemen op Disney+ dan?

Red Carpet Entertainment is zeker niet het eerste bedrijf dat een streamingdienst voor de superrijken lanceert. Eerder deed onder meer het bedrijf Bel Air Cinema hetzelfde. Zij lanceerde een soortgelijke dienst in het jaar 2015. De dienst is tot dusver echter uitsluitend beschikbaar in de Golfregio, Rusland, Zwitserland, Monaco en de Kaaimaneilanden.

Red Carpet Entertainment heeft momenteel nog geen toestemming om haar dienst ook buiten Amerika aan te bieden. Wie zich geroepen voelt om van deze dienst gebruik te gaan maken kan dus nog even sparen!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen