The Guardian: "Netflix gaat het zwaar krijgen in 2020"

TG:

Dit is een do-or-die jaar.

Jim Pedd, 7 januari 2020 om 11:19

Het wordt nog zwaar voor Netflix. Een nieuw bericht op The Guardian stelt dat de streamingdienst mogelijk wel 16 miljoen abonnees kan verliezen dit jaar. Dat komt door toenemende concurrentie en het verlies van steeds meer belangrijke content.
Netflix investeert al jaren flink in Originals. Die series moeten mensen trekken en zijn natuurlijk zo exclusief als maar kan. Geen andere dienst biedt de series van Netflix aan. Maar het verdienmodel is deels gebaseerd op content van andere bedrijven, waaronder Disney en Warner Bros. en Universal Pictures. Maar die bedrijven hebben straks allemaal eigen streamingdiensten.

Groeiende concurrentie
Al die nieuwe streamingdiensten betekent vooral dat de concurrentie voor Netflix zwaarder dan ooit is. Dat maakt het moeilijker dan ooit om abonnees vast te houden en aan te trekken. Precies dat laatste is dan ook waar mensen zich zorgen over beginnen te maken. Kan Netflix dit jaar wel, zoals het hoopte, de 200 miljoen abonnees halen?

Ted Sarandos, CCO van Netflix, maakt zich in elk geval geen zorgen. In een statement afgelopen zaterdag vertelde hij nog dat zijn bedrijf zich gewoon blijft richten op het vermaken van de ruwweg 160 miljoen abonnees die er al zijn.

Bron: The Guardian

Lees meer over: Netflix, Streaming

Populair nieuws