5 kneitergoede series die nu gewoon op Netflix staan

5 kneitergoede series die gewoon op Netflix staan

Dit zijn vijf wel erg goede series die je gezien moet hebben.

Bram de Groot, 24 januari 2020 om 10:51

Netflix bevat heel wat goede series in vele uiteenlopende genres. Uiteraard zijn er de sterke Netflix Originals, maar er zijn ook series te zien van tv-zenders zonder een directe streamingdienst. Hieronder vijf series die simpelweg kneitergoed zijn!
Stranger Things (3 seizoenen)
Deze Netflix Original van The Duffer Brothers startte in de zomer van 2016 en was gelijk een enorme hit. Ondertussen zijn er drie seizoenen van de '80-serie en "Chapter One: The Hellfire Club" van seizoen 4 moet nog dit jaar verschijnen.

De serie laat het verhaal zien over flink wat jongeren en hun ouders in het stadje Hawkins in Indiana. Ze komen in aanraking met de "Upside Down" en het meisje Eleven / Jane Hopper. Zij beschikt over superkrachten en beschermt haar vrienden tegen de Demogorgon en zijn maatjes.Breaking Bad (5 seizoenen)
Deze hitserie verscheen in 2008 en werd bedacht en geproduceerd door Vince Gilligan. De serie behoort tot de toppers van de afgelopen jaren en op AMC / Netflix startte in 2015 de spin-off Better Call Saul en in 2019 verscheen de film El Camino: A Breaking Bad Movie.

De serie volgt scheikundeleraar Walter White (Bryan Cranston) die besluit om crystal meth te gaan maken en verkopen om zo zijn gezin een financieel onafhankelijke toekomst te bieden. Dit doet hij met Jesse Pinkman (Aaron Paul), tot ongenoegen van lokale drugsdealers.Sherlock (4 seizoenen)
Deze topserie van de BCC heeft vele fans, met Benedict Cumberbatch als Sherlock Holmes en Martin Freeman zie je in de rol van dokter John Watson. De seizoenen bestaan uit slechts enkele afleveringen.

In 2010 verscheen het eerste seizoen en daarna volgde iedere twee jaar een nieuw seizoen. Een vijfde seizoen zou nog in de lucht hangen, maar officieel is daar nog niets over bekend.Fargo (3 seizoenen)
Deze serie van de zender FX is gebaseerd op de gelijknamige film van Joel en Ethan Coen. In 2014 verscheen het eerste seizoen en had de eerder genoemde Martin Freeman en Billy Bob Thornton in belangrijke rollen.

De anthologieserie gaf daarna rollen aan namen als Kirsten Dunst, Patrick Wilson (beiden in seizoen 2), Ewan McGregor, Carrie Coon en Mary Elizabeth Winstead (alle drie in seizoen 3). Seizoen 4 verschijnt op 19 april op FX, met rollen voor Chris Rock en Jason Schwartzman en zal later ook op Netflix te zien zijn.Peaky Blinders (5 seizoenen)
Deze misdaadserie van de BCC weet vooral sinds het vierde en vooral vijfde seizoen heel wat mensen aan zich te binden. De serie rond de gewelddadige Britse Shelby-gang uit het begin van de 20e eeuw geleid door Cillian Murphy's Tommy Shelby verschijnt niet ieder jaar met een nieuw seizoen en na de cliffhanger van seizoen 5 kijken heel wat fans uit naar het vervolg dat nog steeds niet is aangekondigd.


Lees meer over: Sherlock, Peaky Blinders, Fargo, Breaking Bad, Stranger Things

Populair nieuws