search

Ons nieuws van vrijdag 24 januari 2020

Ook deze Nederlandse serie verschijnt binnenkort op Netflix!
Series / Nieuws

Ook deze Nederlandse serie verschijnt binnenkort op Netflix!

En die nieuwe reeks lijkt grote overeenkomsten te vertonen met de eerder gelanceerde serie 'Undercover'...

Eerder deze maand verscheen op Netflix de eerste Nederlandse Original Ares. De reacties op de serie zijn sterk verdeeld, vooral in eigen land. Toch lijkt Netflix vastbesloten om almaar meer Nederlandse content toe te voegen op haar streamingdienst.

Ondanks het feit dat Ares de eerste Nederlandse Netflix Original is, is ze natuurlijk niet de eerste Nederlandse serie op Netflix. Eerder verscheen namelijk ook de reeks Toon reeds op de streamingdienst. Dit is overigens geen NPO of Netflix serie, maar een original van KPN. Naast Toon verscheen eerder natuurlijk ook al de Nederlands-Vlaamse co-productie Undercover. Van deze reeks is inmiddels ook een tweede seizoen aangekondigd.

Fenix
In afwachting van de komst van het tweede seizoen van Undercover verschijnt eind deze maand nog een Nederlandse crimeserie op Netflix. Het gaat hierbij om Fenix. Net zoals Undercover draait deze serie over de onderwereld van Brabant. De serie vertelt het verhaal van Jara en Rens welke na jaren terugkeren naar de provincie waarin ze zijn geboren. Bij hun terugkeer treffen ze echter een wereld aan die uitsluitend gekenmerkt lijkt te worden door georganiseerde drugscriminaliteit.

Jara is uiteindelijk vastbesloten om de besmeurde naam van haar vader te zuiveren. Rens wil graag afstand nemen van zijn Brabantse familie welke duidelijk ook betrokken is in de criminele praktijken. Beiden blijken er echter maar niet in te slagen om te ontsnappen uit het web van de onderwereld. De Nederlandse serie Fenix is te bekijken bij Netflix vanaf 31 januari 2020. De onderstaande trailer geeft alvast een leuk voorsmaakje van wat je allemaal kan verwachten.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer Disney+ serie 'Star Wars: The Clone Wars'!
Series / Nieuws

Trailer Disney+ serie 'Star Wars: The Clone Wars'!

Vanaf volgende maand te zien op Disney+: het laatste seizoen van Star Wars: The Clone Wars!

Nadat in 2014 het zesde seizoen van Star Wars: The Clone Wars op Netflix verscheen, start in februari een nieuwe seizoen op Disney+. Dit moet overigens gelijk het allerlaatste seizoen worden van de geliefde reeks die ooit in 2008 aftrapte op Cartoon Network.

In het zevende en afrondende seizoen wordt het verhaal uit de eerste series voortgezet en zien we hoe deze aansluit op de film Star Wars: Revenge of the Sith, deel drie in de filmreeks. In The Clone Wars zie je geanimeerde personages als Anakin Skywalker, Ahsoka Tano, Captain Rex, Obi-Wan Kenobi, Bo-Katan en Maul.Lees ook: Disney+ onthult startdatum 'Star Wars: The Clone Wars'

The Mandalorian
Showrunner van Star Wars: The Clone Wars is Dave Filoni, schrijver en regisseur van afleveringen van The Mandalorian. Deze eerste Star Wars live action-serie werd in 2019 afgerond en keert later dit jaar terug voor een tweede seizoen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kan de  'Star Trek: Picard'-serie nog herstellen van de superslechte start?
Series / Nieuws

Kan de 'Star Trek: Picard'-serie nog herstellen van de superslechte start?

De eerste aflevering van de reeks is er absoluut niet in geslaagd om de critics te overtuigen, in tegendeel...

Er werd door fans van Star Trek over de hele wereld fel uitgekeken naar de komst van Star Trek: Picard. Nu de eerste aflevering is verschenen op CBS All Access zijn de meningen echter plots sterk verdeeld. Ook in de internationale pers werd de eerste aflevering maar lauw onthaald.

Op verschillende gerespecteerde websites, waaronder ew.com staat te lezen dat critics de eerste aflevering van Star Trek: Picard eigenlijk maar matig konden smaken. Volgens heel wat gespecialiseerde media lijkt Star Trek: Picard helemaal niet op The Next Generation. Ondanks het feit dat dit niet meteen slecht hoeft te zijn is dit misschien toch wel stiekem waar de fans op hadden gehoopt. Dit is tot dusver in ieder geval één van de vaakst gehoorde nadelen van de nieuwe, langverwachte reeks.

Lees ook: Nieuwe 'Star Trek: Picard' video "A New Chapter Begins"!

Patrick Stewart
Wat vooral opmerkelijk is, is de sneer die acteur 'Patrick Stewart' op verschillende gespecialiseerde websites krijgt. Onder meer op ew.com staat dan ook het volgende te lezen: "Ik beleef er echt geen plezier aan om dit te zeggen, maar Stewart heeft een interessantere rol gespeeld in de 2019 reboot van Charlie's Angels dan hier in Star Trek: Picard". Een stelling waar fans van de acteur het ongetwijfeld niet mee eens zullen zijn... of toch?

Bovenstaande gezegd zijnde is het zo dat de reeks op de website IMDB tot dusver een prima score laat optekenen. Daar scoort ze dan ook een mooie 8,7/10. Benieuwd of deze score stand zal weten te houden naarmate er meer afleveringen van de nieuwe Star Trek reeks zullen verschijnen.

Lees ook: Officieel: 'Star Trek: Picard' krijgt tweede seizoen!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones' krijgt een compleet nieuw einde
Series / Nieuws

'Game of Thrones' krijgt een compleet nieuw einde

George R.R. Martin hint naar het lang verwachte slotdeel van zijn boekenreeks.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In 1996 verscheen met het boek 'A Game of Thrones' / 'Het spel der tronen' het eerste deel in de reeks 'A Song of Ice and Fire' / 'Het lied van ijs en vuur' van schrijver George R.R. Martin. HBO bemachtigde de rechten om de boeken te verfilmen en tussen 2011 en 2019 verschenen acht seizoenen die het verhaal in Westeros ook afrondde.

De boekenreeks is echter nog steeds niet klaar. HBO besloot zelf - in samenspraak met Martin - een eigen einde te bedenken. Vanaf seizoen 5 van HBO's Game of Thrones kwamen er dan ook steeds meer onderwerpen naar voren die niet terug te vinden zijn in de boeken. Nu heeft Martin geteast naar het einde dat hij op een zeker moment zal onthullen.

"Nieuw einde!"
In gesprek met het Duitse Welt ging Martin kort in op het einde van de HBO-serie en zijn boekenreeks. "Mensen kennen een einde, maar niet hét einde," aldus de schrijver die nog twee boeken wil opleveren.

Lees ook: 'Game of Thrones' moest eindigen met 3 films!

De grote vraag is of de eindconclusie hetzelfde zal zijn, of dat ook dat onderdeel anders wordt. Wanneer de boeken 'The Winds of Winter' en 'A Dream of Spring' is nog compleet onbekend.

Lees ook: 'Game of Thrones'-acteur snapt boosheid slotseizoen maar noemt het toch "perfect"
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Baas van Netflix: "Met advertenties gaan onze gebruikers niet blij zijn"
Series / Streaming-diensten

Baas van Netflix: "Met advertenties gaan onze gebruikers niet blij zijn"

Netflix krijgt geen advertenties. Ondanks het feit dat hier mogelijk miljarden mee te verdienen zijn voor het bedrijf.

Voorzitter en CEO van Netflix, Reed Hastings, bevestigt dat het platform voorlopig advertentievrij blijft. In de VS zijn er al een aantal streaming platforms, waaronder Hulu, die experimenteren met advertenties. Hastings spreekt echter de geruchten over mogelijke reclames op Netflix tegen.

Verschillende analisten hebben berekend dat Netflix zo'n miljard aan omzet per jaar meer zou kunnen verdienen met advertenties. De grote baas van Netflix ziet er op de langere termijn echter geen heil in om met online reclame geld te verdienen.

Privacy
Hiermee geeft Netflix aan niet de kant op te willen gaan van Facebook en Google. Waar de privacy van gebruikers bij deze platforms worden doorverkocht aan derden, lijkt Netflix hier nog steeds niets van te willen weten.

Hastings wil van Netflix een veilige plek maken waar je het leuk kan hebben zonder dat de consument zich druk hoeft te maken over wat er met zijn persoonlijke gegevens gebeurt. Er wordt vooral gedacht dat Netflix zichzelf erg in de vingers zou snijden met advertenties, waarbij gebruikers op zoek zullen gaan naar alternatieven.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones' moest eindigen met 3 films!
Series / Nieuws

'Game of Thrones' moest eindigen met 3 films!

George R.R. Martin komt met opvallende onthulling over hoe Game of Thrones eigenlijk afgerond moest worden.

Verleden jaar werd Game of Thrones met een zesdelig achtste seizoen afgerond. Het blijkt nu dat de HBO-serie ook met films afgerond had kunnen worden. Via schrijver George R.R. Martin wordt duidelijk dat dit is besproken.

Volgens de bedenker en schrijver van de Game of Thrones-boeken was er vijf jaar geleden het plan om de serie met drie bioscoopfilms af te ronden. Onderstaande zei Martin na de vraag of hij denkt dat er ooit een Game of Thrones-film in de bioscoop gaat verschijnen.

"Op dit moment is het niet aan mij, omdat HBO de filmrechten voor Game of Thrones bezit. Afgezien daarvan hebben we deze optie eigenlijk al overwogen. David Benioff en Dan Weiss, de twee makers van de serie, wilden eigenlijk na het zevende seizoen de saga beëindigen met drie grote films. Game of Thrones zou eindigen in de bioscoop. Vier of vijf jaar geleden werd deze optie serieus besproken."

Waarom gingen de films niet door?
In gesprek met het Duitse Welt (via Movieweb) gaf Martin aan graag eens samen te willen werken met de filmmakers Guillermo del Toro en Quentin Tarantino. Ook gaf hij aan waarom de films er uiteindelijk niet kwamen.

Lees ook: 'Game of Thrones'-acteur snapt boosheid slotseizoen maar noemt het toch "perfect"

"De verantwoordelijke mensen zeiden: 'we produceren tv-series, we zitten niet in de bioscoopwereld.' En wanneer HBO films maakt, zoals nu met Deadwood, dan produceren ze deze alleen om deze op tv te laten verschijnen - dus niet in de bioscoop. Alles is nu aan het veranderen. Wat is film tegenwoordig? Wat is televisie? Wat is streaming? Is Netflix nu cinema of televisie aan het maken? Het mengt zich. Vandaag de dag weten we nog niet waar de grenzen liggen tussen cinema, streamingproviders en televisie."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix Scifi hitserie 'Altered Carbon' komt snel terug voor seizoen 2!
Series / Nieuws

Netflix Scifi hitserie 'Altered Carbon' komt snel terug voor seizoen 2!

Met een teaser en een datum voor de terugkeer van deze successerie!

Begin 2018 verscheen op Netflix de serie Altered Carbon, gebaseerd op het gelijknamige boek uit 2002 van schrijver Richard K. Morgan. De cyberpunk tv-serie had een hoofdrol voor Joel Kinnaman (Suicide Squad) en werd goed ontvangen door critici en publiek.

In de zomer van 2018 werd een tweede seizoen officieel aangekondigd en nu is ook duidelijk wanneer deze verschijnt. Verwacht Kinnaman overigens niet terug in de hoofdrol. Hij wordt vervangen door Marvel-held Anthony Mackie die fungeert als de meest recente "sleeve" van Takeshi Kovacs. Kinnaman zou wel een bijrol hebben.Vanaf 27 februari terug op Netflix
Eind februari keert Altered Carbon van de nieuwe showrunner Alison Schapker terug met acht afleveringen en - zoals te zien in bovenstaande teaser - zijn er ook rollen voor onder meer Renée Elise Goldsberry en Chris Conner.Lees ook: Nieuw castlid Netflix-serie 'Altered Carbon'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Angelina Jolie gaat kinderen helpen met 'fake news'
Series / Nieuws

Angelina Jolie gaat kinderen helpen met 'fake news'

Angelina Jolie gaat een nieuwe serie produceren voor de BBC waarin kinderen kritisch naar nieuws leren kijken.

Angelina Jolie gaat een serie produceren over fake news. In de serie 'BBC My World' leert Jolie kinderen vanaf 13 jaar fake news te herkennen door ze te leren over de achtergronden van nieuws. Op deze manier leren de kinderen een eigen mening te vormen rondom nieuwswaardige zaken.

Presentators van de show worden Radzi Chinyanganya en Nomia Iqbal. In een van de afleveringen over videomanipulatie wordt Radzi 'gedeepfaked', terwijl Iqbal naar de Amazone afreist om daar de gevolgen van ontbossing te onderzoeken.

Wereldwijde educatie
De serie zal wekelijks uitgezonden worden door BBC World News. Een aflevering van BBC My World gaat een half uur duren. Directeur van BBC World News Jamie Angus vindt het heel belangrijk om dit programma te maken. Volgens hem is het heel belangrijk dat jongeren kritisch naar informatie leren kijken. Hierbij gaat het volgens hem niet alleen om de persoonlijke ontwikkeling van de jongere, maar ook om het voortbestaan van de globale democratie.

Angelina Jolie laat weten blij te zijn met de kans om kinderen over de hele wereld te helpen en met elkaar in verbinding te brengen. Dit gaat vast lukken omdat de serie in 42 verschillende talen zal worden uitgezonden en terug te kijken is via Youtube.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix lanceert eerste opvallende 'Miss Americana' trailer
Series / Nieuws

Netflix lanceert eerste opvallende 'Miss Americana' trailer

De eerste trailer geeft meteen een goed beeld van wat we precies van deze nieuwe docuserie mogen verwachten...

Netflix heeft eerder reeds bekend gemaakt dat ze uit zal pakken met een docuserie over het leven van de populaire zangeres Taylor Swift. Nu heeft 's werelds grootste streamingdienst ook de eerste trailer van de docuserie gelanceerd.

De eerste trailer die Netflix van Miss Americana (zo heet de docuserie over het leven van Taylor Swift) heeft gelanceerd maakt meteen duidelijk hoe het project is opgevat. Ze zal duidelijk niet alleen maar de hoogtepunten van het leven van de zangeres in de kijker zetten, maar ook de kwetsbaarheid waar ze vaak mee krijgt af te rekenen. Eén ding staat in ieder geval vast, voor fans van de populaire zangeres wordt dit werkelijk een fantastisch project.

Kwetsbaar
De eerste trailer van Miss Americana gunt ons een blik achter de schermen vooraleer Swift het podium opkomt voor een groot concert. In de trailer zien we hoe Swift zichzelf continue probeert op te peppen met de volgende woorden: "Ga gewoon plezier maken. Er is niemand in het publiek die je kent en op een actieve manier een hekel aan je heeft. Trek geen leeg gezicht."

Voor fans van de Amerikaanse zangeres betekent Miss Americana een unieke blik op het leven van hun idool. De docuserie is vanaf 31 januari 2020 te bekijken bij streamingdienst Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gerucht: Marvel Studios maakt 'Secret Invasion'!
Series / Nieuws

Gerucht: Marvel Studios maakt 'Secret Invasion'!

Komen de Skrulls opnieuw naar het Marvel Cinematic Universe, ook op Disney+?

Disney+ en Marvel Studios brengen komende jaren heel wat live-action series uit die een plekje hebben binnen het Marvel Cinematic Universe. Denk aan WandaVision en She-Hulk. Nu is er het gerucht dat er wordt gewerkt aan nog twee series, waaronder Secret Invasion.

Dit bericht komt via Bleeding Cool. Marvel Studios zou met een Secret Invasion serie verder de wereld van Captain Marvel induiken. Zij kreeg in 2019 haar solofilm en naar verwachting keert ze in 2022 terug in deel twee en zou ze een rol kunnen krijgen in de serie Ms. Marvel[/b]. Ook [i]Spider-Man: Far From Home hintte naar meer Skrulls-avonturen.

De tweede Marvel-serie
Over de tweede serie wist Bleeding Cool niet zo heel veel te melden, anders dan dat deze zou draaien rond een A-list acteur uit het Marvel Cinematic Universe. Het is onduidelijk wie.

Op dit moment draaien de camera's voor Marvel-series als The Falcon and the Winter Soldier en WandaVision. Deze moeten nog dit jaar op Disney+ verschijnen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste korte trailer 'Better Call Saul' seizoen 5: Saul Goodman is terug!
Series / Trailer

Eerste korte trailer 'Better Call Saul' seizoen 5: Saul Goodman is terug!

De eerste aflevering van het voorlaatste seizoen wordt op 23 februari a.s. uitgezonden door AMC.

AMC heeft vandaag de eerste teaser-trailer van Better Call Saul seizoen 5 vrijgegeven. Deze teaser komt ruim een week nadat werd aangekondigd dat het zesde seizoen van de serie tevens het laatste wordt.

Lees ook: Vijfde seizoen 'Better Call Saul' staat binnenkort op Netflix!

In de Breaking Bad-prequelserie zagen we hoe advocaat Jimmy McGill (Bob Odenkirk) langzaam maar zeker transformeert tot de gluiperige Saul Goodman die we kennen van Breaking Bad. De nieuwe teaser geeft nog niet veel weg over de plot van het vijfde seizoen, maar fans zullen zich herinneren dat Jimmy aan het einde van het vierde seizoen zo goed als volledig de rol van Saul Goodman had aangenomen.

Nog een maandje wachten
Het heeft een tijd geduurd tot het vijfde seizoen, maar vanaf 23 februari a.s. gaan we eindelijk zien hoe het Saul Goodman verder verloopt. Zodra er een officiële trailer online komt, laten we jullie dit natuurlijk weten!

Lees ook: 'Better Call Saul' krijgt zesde en laatste seizoen!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
5 kneitergoede series die nu gewoon op Netflix staan
Series / Featured

5 kneitergoede series die nu gewoon op Netflix staan

Dit zijn vijf wel erg goede series die je gezien moet hebben.

Netflix bevat heel wat goede series in vele uiteenlopende genres. Uiteraard zijn er de sterke Netflix Originals, maar er zijn ook series te zien van tv-zenders zonder een directe streamingdienst. Hieronder vijf series die simpelweg kneitergoed zijn!

Stranger Things (3 seizoenen)
Deze Netflix Original van The Duffer Brothers startte in de zomer van 2016 en was gelijk een enorme hit. Ondertussen zijn er drie seizoenen van de '80-serie en "Chapter One: The Hellfire Club" van seizoen 4 moet nog dit jaar verschijnen.

De serie laat het verhaal zien over flink wat jongeren en hun ouders in het stadje Hawkins in Indiana. Ze komen in aanraking met de "Upside Down" en het meisje Eleven / Jane Hopper. Zij beschikt over superkrachten en beschermt haar vrienden tegen de Demogorgon en zijn maatjes.Breaking Bad (5 seizoenen)
Deze hitserie verscheen in 2008 en werd bedacht en geproduceerd door Vince Gilligan. De serie behoort tot de toppers van de afgelopen jaren en op AMC / Netflix startte in 2015 de spin-off Better Call Saul en in 2019 verscheen de film El Camino: A Breaking Bad Movie.

De serie volgt scheikundeleraar Walter White (Bryan Cranston) die besluit om crystal meth te gaan maken en verkopen om zo zijn gezin een financieel onafhankelijke toekomst te bieden. Dit doet hij met Jesse Pinkman (Aaron Paul), tot ongenoegen van lokale drugsdealers.Sherlock (4 seizoenen)
Deze topserie van de BCC heeft vele fans, met Benedict Cumberbatch als Sherlock Holmes en Martin Freeman zie je in de rol van dokter John Watson. De seizoenen bestaan uit slechts enkele afleveringen.

In 2010 verscheen het eerste seizoen en daarna volgde iedere twee jaar een nieuw seizoen. Een vijfde seizoen zou nog in de lucht hangen, maar officieel is daar nog niets over bekend.Fargo (3 seizoenen)
Deze serie van de zender FX is gebaseerd op de gelijknamige film van Joel en Ethan Coen. In 2014 verscheen het eerste seizoen en had de eerder genoemde Martin Freeman en Billy Bob Thornton in belangrijke rollen.

De anthologieserie gaf daarna rollen aan namen als Kirsten Dunst, Patrick Wilson (beiden in seizoen 2), Ewan McGregor, Carrie Coon en Mary Elizabeth Winstead (alle drie in seizoen 3). Seizoen 4 verschijnt op 19 april op FX, met rollen voor Chris Rock en Jason Schwartzman en zal later ook op Netflix te zien zijn.Peaky Blinders (5 seizoenen)
Deze misdaadserie van de BCC weet vooral sinds het vierde en vooral vijfde seizoen heel wat mensen aan zich te binden. De serie rond de gewelddadige Britse Shelby-gang uit het begin van de 20e eeuw geleid door Cillian Murphy's Tommy Shelby verschijnt niet ieder jaar met een nieuw seizoen en na de cliffhanger van seizoen 5 kijken heel wat fans uit naar het vervolg dat nog steeds niet is aangekondigd.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Amazon verfilmt boekenreeks over 'Alex Cross' als tv-serie
Series / Nieuws

Amazon verfilmt boekenreeks over 'Alex Cross' als tv-serie

Na drie films over Alex Cross, krijgt het personage nu een eigen tv-serie.

Amazon Studios zet de trend om series te maken over bekende literaire personages voort door een serie te maken over James Pattersons Alex Cross.

Alex Cross is een uitermate getalenteerde rechercheur en psycholoog die heeft gewerkt voor zowel het D.C. Metropolitan politiebureau als de FBI. Aan het personage werden tot dusver 30 boeken gewijd, maar het is nog onduidelijk welk van deze boeken als basis voor de tv-serie zal dienen.

Vaker verfilmd
Over Alex Cross werden eerder al drie films gemaakt. Zo zagen we Morgan Freeman rond de millenniumwisseling als Cross in de films Kiss the Girls en Along Came a Spider en Tyler Perry later als het personage in het niet bijster origineel getitelde Alex Cross. De serie over Alex Cross is een productie van Amazon Studios, Skydance Television en Paramount Television Studios.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.