search
Ook deze Nederlandse serie verschijnt binnenkort op Netflix!
Series / Nieuws

Ook deze Nederlandse serie verschijnt binnenkort op Netflix!

En die nieuwe reeks lijkt grote overeenkomsten te vertonen met de eerder gelanceerde serie 'Undercover'...

Eerder deze maand verscheen op Netflix de eerste Nederlandse Original Ares. De reacties op de serie zijn sterk verdeeld, vooral in eigen land. Toch lijkt Netflix vastbesloten om almaar meer Nederlandse content toe te voegen op haar streamingdienst.

Ondanks het feit dat Ares de eerste Nederlandse Netflix Original is, is ze natuurlijk niet de eerste Nederlandse serie op Netflix. Eerder verscheen namelijk ook de reeks Toon reeds op de streamingdienst. Dit is overigens geen NPO of Netflix serie, maar een original van KPN. Naast Toon verscheen eerder natuurlijk ook al de Nederlands-Vlaamse co-productie Undercover. Van deze reeks is inmiddels ook een tweede seizoen aangekondigd.

Fenix
In afwachting van de komst van het tweede seizoen van Undercover verschijnt eind deze maand nog een Nederlandse crimeserie op Netflix. Het gaat hierbij om Fenix. Net zoals Undercover draait deze serie over de onderwereld van Brabant. De serie vertelt het verhaal van Jara en Rens welke na jaren terugkeren naar de provincie waarin ze zijn geboren. Bij hun terugkeer treffen ze echter een wereld aan die uitsluitend gekenmerkt lijkt te worden door georganiseerde drugscriminaliteit.

Jara is uiteindelijk vastbesloten om de besmeurde naam van haar vader te zuiveren. Rens wil graag afstand nemen van zijn Brabantse familie welke duidelijk ook betrokken is in de criminele praktijken. Beiden blijken er echter maar niet in te slagen om te ontsnappen uit het web van de onderwereld. De Nederlandse serie Fenix is te bekijken bij Netflix vanaf 31 januari 2020. De onderstaande trailer geeft alvast een leuk voorsmaakje van wat je allemaal kan verwachten.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen