Netflix blijft razend populair in Nederland

Concurrentie (nog) geen probleem voor Netflix

De komst van enkele nieuwe streamingdiensten heeft tot dusver nog niet voor echte problemen gezorgd bij Netflix...

Geoffrey Ketels, 29 januari 2020 om 09:33

Ondanks het feit dat er met de komst van Apple TV+ en Disney Plus enkele nieuwe, veelbelovende streamingdiensten op de markt zijn verschenen lijken deze Netflix voorlopig nog niet het vuur aan de schenen te kunnen leggen, in tegendeel.
Een recent uitgevoerd marktonderzoek door Telecompaper heeft aan het licht gebracht dat het in ons land nog steeds uitstekend gaat met Netflix. In het vierde kwartaal van 2018 kwamen er zo'n 130.000 nieuwe gebruikers bij. Dit ondanks de lancering van zowel de streamingdienst Disney+ als Apple TV+. Ook Netflix zelf heeft eerder al laten optekenen de concurrentie eigenlijk niet te schuwen.

Nog meer concurrentie
In het bijzonder het kwalitatieve aanbod aan eigen content zou er voor zorgen dat Netflix de concurrentie een flinke stap voor kan blijven. Dat zal ook nodig zijn, want ook in het komende jaar lanceren weer enkele nieuwe bedrijven hun eigen streamingdienst op de markt. Het gaat hierbij dan onder meer om de diensten van NBCUniversal en WarnerMedia.

Dat Netflix zich flink wil wapenen tegen deze nieuwe concurrentie raakte eerder reeds bekend. Zo heeft het bedrijf voor het komende jaar een investering voorzien van zomaar even 17 miljard dollar voor nieuwe series en films!

Lees meer over: Netflix, streamingdienst, streamingdiensten, Disney Plus

Populair nieuws