DPG Media en Telenet kondigen "Vlaamse Netflix" aan

Vlaamse

De nieuwe streamingdienst moet zowel nationale als internationale content bevatten...

Geoffrey Ketels, 14 februari 2020 om 17:25

Opvallend nieuws vandaag nu DPG Media en Telenet hebben aangekondigd dat ze in België de handen in elkaar zullen slaan om een "Vlaamse Netflix" te lanceren. Beide bedrijven benadrukken dat er een volwaardig streamingaanbod zal worden aangeboden bestaande uit nationale en internationale content.
DPG Media en telecombedrijf Telenet hebben aangekondigd dat ze willen inspelen op het veranderende kijkgedrag. Bovendien willen ze de mensen een lokaal alternatief aanbieden voor grote, internationale streamingdiensten zoals Netflix. De beide bedrijven zullen een joint venture opzetten. Naar verwachting zal het nieuwe bedrijf op de markt worden geïntroduceerd in het najaar van 2020.

Uniek aanbod
Het aanbod van de nieuwe streamingdienst moet bestaan uit een combinatie van populaire televisiezenders evenals programma's van eigen bodem die zijn geproduceerd door DPG Media. Het gaat hierbij concreet om programma's van niet alleen VTM en Q2, maar ook Caz. Bovendien zal ook de internationale content van Telenet aan het aanbod worden toegevoegd. Deze content is dan afkomstig van zenders als VIER, VIJF en ZES. Daarnaast heeft Telenet ook de projecten van Woestijnvis in portefeuille en is er het sportaanbod van Play.

"De digitalisering heeft er voor gezorgd dat het kijkgedrag bij mensen aanzienlijk is veranderd. Klassieke televisie blijft ontzettend populair, maar consumenten vinden een groot 'on-demand' aanbod steeds belangrijker. Bovendien blijkt de consument absoluut bereid te zijn om daarvoor te betalen. De snelgroeiende markt herbergt bovendien heel wat potentieel voor diensten die het allemaal net even wat anders willen aanpakken. Dit kan onder meer gebeuren door middel van een sterk lokaal aanbod gecombineerd met populaire buitenlandse series en films.", aldus DPG Media in een reactie op de aankomende, Vlaamse streamingdienst.

Wanneer de nieuwe, Vlaamse streamingdienst precies op de markt zal worden gelanceerd is vooralsnog nog niet bekend.

Lees meer over: Netflix, streamingdienst, streamingdiensten, series

Populair nieuws