Streamingdienst Netflix blijft razend populair in Nederland

Netflix blijft ongelofelijk populair in Nederland

Netflix laat de overige concurrentie in streamingland in Nederland nog steeds ver achter zich...

Geoffrey Ketels, 5 maart 2020 om 13:56

Een onderzoek welke is uitgevoerd door PanelWizard heeft aan het licht gebracht dat Netflix nog steeds ongelofelijk populair is onder Nederlanders. Dit geldt overigens ook voor de muziekstreamingdienst Spotify.
In het onderzoek dat werd uitgevoerd zijn negen verschillende streamingdiensten opgenomen. Het gaat hierbij niet alleen om Netflix en Disney+, maar ook om Videoland, NLZiet, YouTube Premium, Film1, Canaal Digitaal, Amazon Prime en Spotify. Uit het onderzoek is naar voor gekomen dat vooral Netflix en Spotify een ongelofelijke populariteit genieten in Nederland.

Ruim 50 procent
Gemiddeld zouden er in Nederland meer dan 50 procent van de mensen gebruikmaken van Netflix om films en series te bekijken. Ongeveer 52,6 procent van de mensen zou ook gebruikmaken van Spotify voor het beluisteren van muziek. De overige streamingdiensten worden op moment van schrijven door niet meer dan 20 procent van de deelnemers aan het onderzoek gebruikt. Sterker nog, het onderzoek heeft aangetoond dat alleen Videoland en Disney+ door meer dan 10 procent van de ondervraagden wordt gebruikt.

Ook opmerkelijk is het gebruik van Netflix op mobiele toestellen. Maar liefst 42 procent van de deelnemers aan het onderzoek zouden Netflix kijken op hun smartphone. Van de ondervraagden gaf ruim 20 procent zelfs aan uitsluitend de streamingdienst te bekijken op hun mobiel toestel.

Lees meer over: Netflix, Disney, Disney Plus, streamingdienst, streamingdiensten, serie, series

Populair nieuws