search

Ons nieuws van donderdag 5 maart 2020

HBO maakt serie van hitgame 'The Last of Us'
Series / Nieuws

HBO maakt serie van hitgame 'The Last of Us'

De gave game van Naughty Dog komt naar televisie en wel van een speciale maker.

Er gaan al lang geruchten rond over een mogelijke verfilming van de game The Last of Us. En hoewel Naughty Dog zijn verfilming van Uncharted maar niet van de grond krijgt, wordt een andere game nu geprept om ook naar televisie te komen. En dat is precies de game waar we op hoopten!

The Last of Us is een post-apocalyptische actie-drama, die draait om overlevers Joel en Ellie. Zij reizen door wat overgebleven is vand e Amerikaanse samenleving, in de nasleep van een zombie-apocalypse. De ogenschijnlijk niet te infecteren Ellie moet naar een locatie gebracht worden waar mogelijk een geneesmiddel gemaakt kan worden met haar DNA.

Nieuwe serie
HBO meldt nu dat het de serie gaat maken. Deze wordt mede ontwikkeld door Neil Druckmann, de vicepresident van Naughty Dog en medeschrijver en regisseur van The Last of Us en Craig Mazin van hitserie Chernobyl. Druckmann produceert de serie en schrijft samen met Mazin de scenario's.

Wanneer de serie precies te zien moet zijn is nog niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: 'The Protector' seizoen 3
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: 'The Protector' seizoen 3

Fans van de reeks 'The Protector' hebben er bijna een jaar op moeten wachten, maar het derde seizoen is er...

Geoffrey Ketels
Het derde seizoen van de Turkse Netflix-original The Protector is vanaf morgen, vrijdag 6 maart 2020 te bekijken bij Netflix. Het eerste seizoen verscheen in december in het jaar 2018 en was meteen een instant succes.

The Protector vertelt het verhaal van Hakan. Hij hoort bij een eeuwenoude genootschap welke als belangrijkste taak heeft om de stad Istanbul te beschermen. Dat lijkt een eenvoudige opdracht te zijn, maar dat is het niet. De stad wordt namelijk bedreigd door onsterfelijke wezens.

Een jaartje wachten
Op het derde deel uit de reeks The Protector was het ongeveer één jaar wachten. Dat wachten is nu voor de fans eindelijk voorbij. Niet alleen kijkers zijn positief over deze Netflix-original van Turkse bodem. Ook de critics hebben zich reeds verschillende malen positief uitgelaten over de reeks. Op de website IMDB kan ze op dit ogenblik overigens rekenen op een mooie score van 7/10.

Ben jij ook een fan van The Protector? Dan kan je dus vanaf morgen het derde seizoen bekijken op Netflix. Zou je graag nu al een voorsmaakje willen van het derde seizoen? Dat is mogelijk door het bekijken van de hieronder terug te vinden trailer!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste trailer Netflix Original 'The English Game'
Series / Nieuws

Eerste trailer Netflix Original 'The English Game'

Bekijk hier de trailer voor het nieuwe historische drama van Netflix over het ontstaan van voetbal in Engeland.

Netflix brengt de eerste trailer naar buiten van hun historische miniserie over het ontstaan van voetbal in het Engeland van de negentiende eeuw. Deze nieuwe Netflix serie is van Julian Fellowes, die ook de bedenker van Downton Abbey was.

De zesdelige serie vertelt het verhaal van het ontstaan van voetbal zoals we dat tegenwoordig kennen vanuit het perspectief van twee voetballers. De ene is rijk, terwijl de andere een arbeider is.

Geschiedenis van voetbal
Het op waarheid gebaseerde verhaal zal volgens de makers het publiek een heleboel leren over de geschiedenis van voetbal. The English Game zal naast het ontstaan van voetbal ook expliciet stilstaan bij de veranderingen in Engeland van die periode.

De hoofdrollen in deze serie zijn voor Kevin Guthrie (Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald) en Edward Holcroft (Kingsman). The English Game is vanaf 20 maart te zien op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Spannende fietstocht met Otis en Eric (Sex Education) door Nederland
Series / Nieuws

Spannende fietstocht met Otis en Eric (Sex Education) door Nederland

Netflix heeft op social media een heuse \'Sex Education\' fietstocht door Nederland en België geplaatst...

Geoffrey Ketels
De serie Sex Education kan rekenen op een behoorlijke populariteit. Het spreekt voor zich dat streamingdienst Netflix geen enkele mogelijkheid onbenut laat om die populariteit nog een extra duwtje in de rug te geven. Zo is er nu een heuse Sex Education fietstocht die je kan afleggen in Nederland.

Netflix heeft op Facebook aangegeven dat een heuse Sex Education fietstocht perfect kan worden georganiseerd door Nederland. Wanneer er een dergelijke fietstocht zou worden georganiseerd zou deze de hoofdpersonages zeker meenemen langs plaatsen als 'Rectum' en 'Wierden'.

De populaire streamingdienst heeft recent op social media een kaartje geplaatst van Nederland en België met daarop een route langs enkele seksueel getinte plaatsnamen. De dorpjes zouden volgens Netflix uitstekend passen bij een fietstochtje van hoofdpersonages Otis en Eric.

Beffe en Slettem
Het moet gezegd, de fietstocht die is uitgestippeld door Netflix voert ons inderdaad mee langs plaatsen met een op z'n zachtst gezegd opvallende naam. Het gaat hierbij onder meer om 'Beffe' en 'Slettem' in België. Enkele plaatsen die in Nederland zouden worden aangedaan zijn dan weer 'Waspik', 'Kruishaar' en 'Rectum'. Ook het Friese Sexbierum mag uiteraard niet op de route ontbreken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: 'Castlevania' seizoen 3
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: 'Castlevania' seizoen 3

Het derde seizoen van 'Castlevania' telt de meeste afleveringen tot dusver...

Geoffrey Ketels
De animatieserie Castlevania kan steevast rekenen op een aanzienlijke populariteit. Voor fans van de animatieserie is er nu goed nieuws. Het derde seizoen is namelijk vanaf vandaag, 5 maart 2020 te bekijken op Netflix.

De voorbije maand werd door middel van een bericht op Twitter bekend gemaakt dat het derde seizoen van de animatieserie Castlevania op 5 maart 2020 op de streamingdienst Netflix zou verschijnen. Bovendien was er nog meer goed nieuws voor de fans van de reeks. Het derde seizoen telt namelijk de meeste afleveringen tot dusver.

10 afleveringen
Toen het eerste seizoen van Castlevania verscheen was deze goed voor amper vier afleveringen. Voor het tweede seizoen werd dat aantal verdubbeld tot acht afleveringen. Het derde seizoen dat vanaf vandaag te bekijken is bij Netflix telt nog twee afleveringen meer. In totaal klokt zij dus af op tien afleveringen.

De producent van de Castlevania-serie, namelijk Adi Shankar staat er om bekend reeds geruime tijd te werken aan een serie die is gebaseerd op de Devil May Cry videogames. Ook deze reeks is in ontwikkeling voor Netflix, maar details over het project zijn tot dusver nog niet bekend gemaakt.

Ben jij ook fan van de serie Castlevania? Bekijk dan vanaf vandaag het derde seizoen op Netflix! De onderstaande trailer geeft je alvast een leuk voorsmaakje van wat het derde seizoen van deze animatieserie allemaal voor jou in petto heeft!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Première nieuwe Apple TV+ series uitgesteld door Coronavirus
Series / Nieuws

Première nieuwe Apple TV+ series uitgesteld door Coronavirus

Zowel Netflix als Apple hebben aangekondigd niet aanwezig te zullen zijn op het SXSW evenement...

Geoffrey Ketels
Het Coronavirus heeft menig aantal topevenementen reeds de kop gekost en het einde lijkt nog niet meteen in zicht te zijn. Nu hebben zowel Netflix als Apple bekend gemaakt niet meer deel te zullen nemen aan het SXSW evenement.

SXSW is een bekende en gerenommeerde conventie over film, interactieve media en muziek. De conventie wordt jaarlijks georganiseerd in het Amerikaanse Austin in Texas. Apple had eerder reeds laten optekenen het evenement te gaan gebruiken om enkele nieuwe Apple TV+ series in première te laten gaan. Het ging hierbij concreet om de series Beastie Boys Story, Central Park en Home. De premières worden nu noodgedwongen uitgesteld naar een latere datum. Wanneer we ze nu dan wel kunnen verwachten is momenteel evenwel nog niet bekend.

Nog niet geannuleerd
Ondanks het feit SXSW tot dusver nog niet is geannuleerd hebben nu toch al heel wat belangrijke bedrijven laten weten niet op het evenement aanwezig te zullen zijn. Eerder hadden namelijk ook al Facebook, Twitter en Amazon bekend gemaakt zich terug te trekken uit het evenement. Dit uit vrees voor een verdere uitbraak van het Coronavirus.

Ondertussen is het ook afwachten geblazen welke beslissing Apple zal nemen met betrekking tot het WWDC-evenement. Deze wordt evenwel pas in juni gehouden waardoor men wellicht nog even de kat uit de boom zal kijken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Onthullende setfoto's Marvel-serie 'Loki' met vrouwelijke Loki!
Series / Foto's

Onthullende setfoto's Marvel-serie 'Loki' met vrouwelijke Loki!

We zien nieuwe personages en een grote nieuwe acteur in de Marvel-serie.

Uiteraard gaat de Marvel-serie Loki vooral over de bekende Marvel-schurk van Tom Hiddleston, maar er worden ook heel wat nieuwe personages in de Disney+ serie onthuld.

Nieuwe foto's vanaf de set onthullen toch best wel wat aardige dingen. Zo zien we namelijk voor het eerst acteur Owen Wilson op de set en hij speelt een lid van de Time Variance Authority (TVA), mogelijk Kang the Conqueror. Check via Just Jared een flinke reeks foto's!



Vrouwelijke Loki: Enchantress
Op de foto's zien we ook de Britse actrice Sophia Di Martino en het lijkt er verdacht veel op dat ze een vrouwelijke versie van Loki gaat spelen. Ze heeft namelijk een overeenkomst pak aan. Deze vrouwelijke Loki heet Enchantress en is een overduidelijke slechterik.

Lees ook: Marvel-serie 'Loki' lijkt Kang the Conqueror te gaan introduceren

Naar verwachting verschijnt Loki in de lente van 2021 op DIsney+. De serie volgt op The Falcon and the Winter Soldier en WandaVision en zou een flinke link hebben met de film Doctor Strange in the Multiverse of Madness die een paar weken of maanden later verschijnt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Streamingdienst Netflix blijft razend populair in Nederland
Series / Streaming-diensten

Streamingdienst Netflix blijft razend populair in Nederland

Netflix laat de overige concurrentie in streamingland in Nederland nog steeds ver achter zich...

Geoffrey Ketels
Een onderzoek welke is uitgevoerd door PanelWizard heeft aan het licht gebracht dat Netflix nog steeds ongelofelijk populair is onder Nederlanders. Dit geldt overigens ook voor de muziekstreamingdienst Spotify.

In het onderzoek dat werd uitgevoerd zijn negen verschillende streamingdiensten opgenomen. Het gaat hierbij niet alleen om Netflix en Disney+, maar ook om Videoland, NLZiet, YouTube Premium, Film1, Canaal Digitaal, Amazon Prime en Spotify. Uit het onderzoek is naar voor gekomen dat vooral Netflix en Spotify een ongelofelijke populariteit genieten in Nederland.

Ruim 50 procent
Gemiddeld zouden er in Nederland meer dan 50 procent van de mensen gebruikmaken van Netflix om films en series te bekijken. Ongeveer 52,6 procent van de mensen zou ook gebruikmaken van Spotify voor het beluisteren van muziek. De overige streamingdiensten worden op moment van schrijven door niet meer dan 20 procent van de deelnemers aan het onderzoek gebruikt. Sterker nog, het onderzoek heeft aangetoond dat alleen Videoland en Disney+ door meer dan 10 procent van de ondervraagden wordt gebruikt.

Ook opmerkelijk is het gebruik van Netflix op mobiele toestellen. Maar liefst 42 procent van de deelnemers aan het onderzoek zouden Netflix kijken op hun smartphone. Van de ondervraagden gaf ruim 20 procent zelfs aan uitsluitend de streamingdienst te bekijken op hun mobiel toestel.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix cancelt populaire horrorserie
Series / Nieuws

Netflix cancelt populaire horrorserie

Dit is niet was de fans wilden: de stekker is uit Marianne getrokken.

Was jij onder de indruk van de serie Marianne op Netflix? Dan zal je er waarschijnlijk wel van balen dat er geen tweede seizoen komt van deze populaire Franse horrorserie. De bedenker van de serie maakte het nieuws bekend.

De serie werd gemaakt door Samuel Bodin en hij plaatste op Instagram het nieuws dat zijn Marianne geen vervolg krijgt. "Er zal geen tweede seizoen van Marianne gemaakt worden. Dat vinden we heel spijtig. Maar we zien jullie terug in andere verhalen..." schreef de bedenker / schrijver / regisseur. Fans waren niet blij met dit nieuws en lieten dit op Netflix weten. De streamingdienst heeft voorlopig nog niets van zich laten horen.

Bekijk op instagram

In de serie ontmoeten we de jonge schrijfster Emma (Victoire Du Bois) die ontdekt dat haar schrikwekkende personages langzaam maar zeker tot leven komen in de echte wereld. Met name de de kwelgeest uit haar kindertijd, de kwaadaardige heks Marianne (Clara Brajtman), zorgt voor de nodige onrust.

Lees ook: Nieuw op Netflix: de ijzingwekkende horror-serie 'Marianne' seizoen 1

De acht afleveringen van het dus enige seizoen van Marianne staan uiteraard gewoon op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Lucifer'-cast tekent voor zesde seizoen!
Series / Nieuws

'Lucifer'-cast tekent voor zesde seizoen!

Het wordt nu wel heel erg zeker dat Netflix de serie nog een extra seizoen gunt.

Het goede nieuws voor fans van Lucifer blijft maar komen. Acteur Tom Ellis heeft nu echt getekend voor een zesde seizoen. De showrunners hebben ook voor een nieuw seizoen getekend, evenals andere castleden. Dat betekent dat het nieuwe seizoen op Netflix zo goed als zeker is.

Momenteel voeren Netflix en Fox nog gesprekken over de voortzetting van de serie, maar het lijkt er steeds meer op dat het zesde seizoen er gewoon komt. Fox stopte na drie seizoenen met de show, waarna Netflix 'm oppikte voor een vierde en vijfde reeks. Die vijfde was gepland als de laatste. Maar ondertussen is duidelijk dat dit waarschijnlijk niet het einde wordt.

Lees ook: Heel goed nieuws voor fans van Netflix-serie 'Lucifer'!

Vijfde reeks
De vijfde reeks wordt in twee delen op Netflix geplaatst. Elk deel krijgt acht afleveringen. Daarna was het eigenlijk de bedoeling om met de serie te stoppen, maar fans hopen heel erg op meer afleveringen. En nu is duidelijk dat die fans hun zin gaan krijgen en dat er nog een seizoen komt. Daarmee is Lucifer zowel drie seizoenen op Fox als op Netflix te zien geweest. En wie weer is er daarna ruimte voor nog meer.

Lees ook: Hartverscheurend einde voor 'Lucifer' op komst
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Stranger Things'-cast viert mooi moment voor seizoen 4
Series / Nieuws

'Stranger Things'-cast viert mooi moment voor seizoen 4

De cast is bij elkaar gekomen voor de eerste table read!

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De cast van Stranger Things komt weer bij elkaar voor een table read. Dat in een heerlijke video die op sociale media werd vrijgegeven door streamingdienst Netflix. Op de video zien we dat iedereen bij elkaar komt en behoorlijk wat lol makt met elkaar.

De video van de table read gebruikt een geinige filter, die je het gevoel geeft naar een retro VHS-video te kijken. Dat past mooi bij de jaren tachtig vibe waar de hele serie op mikt. We zien verder meerdere castleden voorbij komen, waaronder Priah Ferguson die nu een regular is in plaats van een sporadisch aanwezige. Ook is David Harbour in beeld te zien, evenals co-ster Finn Wolfhard. Duidelijk is dat iedereen ernaar uit kijkt weer aan de slag te kunnen met de serie.

Lees ook: Hoe zit het nou met dit 'Stranger Things'-personage?

Het vierde seizoen
Het is nog niet bekend waar het vierde seizoen van de serie precies om gaat draaien. Wel weten we dat de serie voor het eerst het stadje Hawkins verlaat. Het Upside-Down werd nu al door de Russen gebruikt en dat gaat dit seizoen vermoedelijk alleen maar meer gebeuren. Daar komt bij dat er dan waarschijnlijk ook een grote rol is voor Hopper, die welzeker te maken heeft met de Russen en het Upside Down in dit nieuwe seizoen.

Lees ook: 'Stranger Things' vermijdt grootste fout 'Game of Thrones'

Hieronder de video!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Lord of the Rings'-serie heeft nu echt een cast
Series / Nieuws

'Lord of the Rings'-serie heeft nu echt een cast

Amazon heeft de cast nu echt bij elkaar en kan beginnen met de opnames.

Amazon heeft dan eindelijk de cast van zijn Lord of the Rings-serie bij elkaar. Na een paar maanden van relatieve stilte rond de serie (het laatste nieuwtje stamt alweer van zes weken geleden), is er nu meer bekend. Acteur Maxim Balry voegt zich bij de cast als een van de hoofdrolspelers. De acteur voegt zich daarmee bij een veel groter ensemble.

De hoofdrol is er voor Robert Aramyo, aangevuld met onder meer Owain Arthur, Nazanin Boniadi, Tom Budge, Morfydd Clark, Ismael Cruz Cordova, Ema Horvath, Markella Kavenagh, Joseph Mawle, Sophia Nomvete, Megan Richards, Dylan Smith, Charlie Vickers, Daniel Weyman en Tyroe Muhafidin. Zij zullen de hoofdrollen hebben in de serie.

Lees ook: 'The Lord of the Rings'-serie vindt nieuwe hoofdrolspeler!

Weinig details
Er zijn nog maar opvallend weinig details bekend over de serie. We weten niet eens wie welke rol op zich neemt. Maar naar het schijnt is Aramayo de heldhaftige Beldor, Joseph Mawle de schurk Oren en Morfydd Clark wordt een jonge Galadriel. De serie speelt zich in elk geval af in de wereld van J.R.R. Tolkien, in de tweede era. Sauron is er al, maar hooguit aanwezig, en nog niet de voornaamte slechterik.

Lees ook: 'Lord of the Rings'-serie zoekt 'lelijke mensen' om geld te besparen

Schrijvers J.D. Payne en Patrick McKay zijn de showrunners. Verder regisseert J.A. Bayona meerdere afleveringen van dit eerste seizoen. De serie krijgt overigens ook een tweede seizoen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Finale 'Doctor Who' dramatisch slecht bekeken
Series / Nieuws

Finale 'Doctor Who' dramatisch slecht bekeken

Daarmee ziet het er steeds meer naar uit dat de BBC-serie niet per se nog lang leeft.

Het twaalfde seizoen van Doctor Who is voorbij. Alhoewel we zeker weten dat er een dertiende seizoen komt, lijkt het er steeds meer op dat dit misschien het laatste wordt. De serie trekt namelijk fors minder kijkers dit seizoen en de finale is al helemaal dramatisch bekeken.

De aflevering The Timeless Children is namelijk de slechtst bekeken van dit seizoen. Slechts 3,78 miljoen Britten stemden af op de BBC. Dat is echt veel te weinig, waarmee het dus niet goed ervoor staat met de kijkcijfers. Dat terwijl dit seizoen wel goed ontvangen wordt en kijkers over het geheel genomen eigenlijk best te spreken zijn over de creatieve keuzes van showrunner Chris Chibnall.

Lees ook: 'Doctor Who' wordt slecht bekeken: moeten we ons zorgen maken?

Misschien niet zo slecht
Misschien zijn de kijkcijfers trouwens niet zo slecht als je de BBC iPlayer meeweegt. Daar kunnen mensen online kijken, wat ook steeds meer gebeurt. Dat heeft natuurlijk impact op de kijkcijfers, want meer mensen kunnen laterna gewoon kijken. Dat zal er mogelijk voor zorgen dat de cijfers stiekem wat hoger liggen dan we denken.

Lees ook: Is 'Doctor Who' nu te 'woke' geworden?

Desalniettemin is het niet de meest positieve ontwikkeling, dat steeds minder kijkers besluiten af te stemmen op BBC One om de serie te kunnen kijken. Hieronder de kijkcijfers per aflevering.
1. Spyfall, Part 1 - 6,89 miljoen kijkers
2. Spyfall, Part 2 - 6,07 miljoen kijkers
3. Orphan 55 - 5,38 miljoen kijkers
4. Nikola Tesla's Night of Terror - 5,20 miljoen kijkers
5. Fugitive of the Judoon - 5,57 miljoen kijkers
6. Praxeus - 5,22 miljoen kijkers
7. Can You Hear Me - 4,90 miljoen kijkers
8. The Haunting of Villa Diodati - 5,07 miljoen kijkers
9. Ascension of the Cyberman "“ 4,99 miljoen kijkers
10. The Timeless Children "“ 3,78 miljoen kijkers
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gruwelhond Terror komt naar 'The Boys'
Series / Nieuws

Gruwelhond Terror komt naar 'The Boys'

Dat belooft heel wat horror voor de bizarre Amazon-serie, die later dit jaar verder gaat.

Karl Urban is een van de hoofdrolspelers in Amazon-serie The Boys. Zijn personage, Billy Butcher, heeft in de comics een hond die de naam Terror heeft. Hij zit in de serie even in een flashback, maar is verder niet te zien geweest. Dat belooft de acteur tijdens een C2E2-panel.

"Je gaat echt houden van het tweede seizoen," aldus Urban in reactie op een fan die vroeg naar de afwezigheid van Terror. "Als je van Terror houdt, dan houd je van het tweede seizoen. Hij is echt absoluut te zien straks." Een belangrijke vraag is natuurlijk waarom de hond niet te zien was in het eerste seizoen. Daar had showrunner Eric Kripke wel antwoord op.

Lees ook: Tweede seizoen 'The Boys' is totaal gestoord

Enge hond!
Kripke vertelde dat hij het moeilijk vindt om met dieren te werken. Hij voelde zich "te geïntimideerd" om dat te doen. Maar dat gaat veranderen, want Terror zal een hele aflevering naast Urbans Butcher te zien zijn. "Als schrijvers voelden we dat fans hem nodig hadden."

Lees ook: Succesvolle superheldenserie 'The Boys' gaat in 2020 verder

"We moesten het maar doorstaan en een pain-in-the-ass aflevering maken met de hond. En aan het eind kon hij terugkeren naar de veilige en comfortabele plek waar hij al die tijd geweest is. Maar de hond komt uit pensioen terug voor nog een laatste missie met Butcher, zodat we hen lekker samen in beeld kunnen brengen."

De serie keert later dit jaar terug op Amazon Prime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek: Discovery' krijgt ook vijfde seizoen
Series / Nieuws

'Star Trek: Discovery' krijgt ook vijfde seizoen

Daarmee staat de serie in elk geval gelijk met Star Trek: Enterprise.

Star Trek: Discovery krijgt volgens The GWW een vijfde seizoen. Drie weken geleden bleek al dat de productie van een vierde reeks in juli van start gaat en nu horen we van de site dat CBS wil dat seizoen vier en vijf back-to-back opgenomen worden in de Pinewood Studios in Toronto.

De serie is de zevende in de franchise en de eerste sinds 2005. De show speelde zich in eerste instantie ruwweg een decennium voor TOS af en volgt de crew van de USS Discovery op verschillende intergalactische avonturen. Draaide het eerste seizoen nog om de oorlog tussen de Federation en de Klingons, kregen we in het tweede seizoen de queeste naar de Red Angel en zeven mysterieuze tekens tussen de sterren. Het derde seizoen duikt de verre toekomst in, ruwweg 800 jaar later.

Lees ook: Vrij bizarre poster 'Star Trek: Discovery' seizoen 3

Meer Star Trek
De komende tijd komt er alleen maar meer Star Trek. Momenteel is Picard bezig met uitzendingen en straks volgt het derde seizoen van Discovery. Daarna komen er nog series rond Section 31 "“ de geheime divisie van Starfleet "“ en Lower Decks rond bemanningsleden die we normaal niet volgen. En er worden nog twee andere series gemaakt waarvan we de onderwerpen en thema's nog niet kennen.

Lees ook: 'Star Trek' wijkt ineens af van het canon

Naar het schijnt is een van die twee gecentreerd rond Spock en Captain Pike, die we in het tweede seizoen nog zagen van Discovery.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.