Robert Kirkman weet precies welke 'Walking Dead'-personages dood gaan

Dood vele Walking Dead personages al gepland

De comic-schrijver weet het zelfs beter dan showrunner Scott Gimple.

Door onze nieuwsredactie, 4 augustus 2014 11:15

Als er iets is waar AMC’s The Walking Dead wel om bekend staat, is het de hoeveelheid geweld die we te zien krijgen. Hoofdpersonen sneuvelen bij de vleet en soms ook op momenten dat je het niet verwacht. Bedenker Robert Kirkman vertelde in een interview met Entertainment Weekly te weten wie wanneer gaat sterven.
”Het is verschrikkelijk,” begon Kirkman. ”Want ik heb een goed idee van wie wanneer zal overlijden. Tot een bepaald moment, als we de comic volgen, zelfs meer dan [showrunner] Scott [Gimple] weet.”

Maar aangezien de serie niet precies de comics volgt, is het lot van de personages in sommige gevallen wat minder zeker dan Kirkman lijkt te suggereren. ”Ik denk altijd… twee jaar, drie jaar, zes maanden, twee weken, oh, God, dit is verschrikkelijk. Het is erg ruw. Bij de comic was het prima, want het zijn een paar regels op papier. Boeien. We maken die gast dood. Cool. Maar bij de serie werken we allemaal samen, doen we dingen met z’n allen en hebben we een geweldige tijd. Maar, weet je, het verhaal moet verder en mensen moeten overlijden. Het is nogal ruw.”

Soms bedenken de showrunners dat iemand dood zal gaan, maar veranderen ze later van gedachten. Daarom kunnen de acteurs dat allemaal niet horen. ”Dat is ook verschrikkelijk. Want we kunnen ze dus geen waarschuwing geven want er is altijd een kans aanwezig dat, als we de scenario’s schrijven, de zaken anders lopen dan we gepland hadden en we denken, ‘Nope, die blijft leven.’ Dat is al meerdere keren gebeurd. Dus we willen geen verkeerde berichten geven.”

Bron: EW

Lees meer over: the walking dead, amc, robert kirkman, scott gimple, dood, personages, geweld, gruwelijk, sterfgevallen

Informatie over de serie: The Walking Dead

Populair nieuws