search
Oscar Isaac speelt hoofdrol in HBO's 'Show Me a Hero'
Series / Nieuws

Oscar Isaac speelt hoofdrol in HBO's 'Show Me a Hero'

Nieuwe miniserie van David Simon, de man achter 'The Wire'.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

Hat gaat uitstekend met Oscar Isaac. Na Drive, Inside Llewyn Davis en Star Wars Episode VII mag de acteur zich nu melden bij HBO voor Show Me a Hero, een nieuwe miniserie van The Wire-bedenker David Simon. Ook Catherine Keener heeft getekend voor een rol in het op Lisa Belkins non-fictieboek gebaseerde drama.


Show Me a Hero, al bijna tien jaar in ontwikkeling, wordt een zes uur durende miniserie met een script van Simon en William F. Zorzi, eveneens bekend van The Wire. Het verhaal speelt zich af in de stad Yonkers gedurende de jaren tachtig en negentig. Een jonge burgemeester, Nick Wasicsko, krijgt toestemming om enkele goedkopere huizen te bouwen binnen het blanke gedeelte van de stad. Dit heeft uiteraard desastreuze gevolgen en het betekent het einde van Wasicsko's carrière en leven.

Isaac speelt Wasicsko, terwijl Keener de rol van Mary Dorman op zich neemt. Laatstgenoemde is een huiseigenaar in Oost-Yonkers die tijdens het huizenconflict een openbaring krijgt. De pilot wordt geregisseerd door Paul Haggis, bekend van films als Crash en The Next Three Days.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen