search
Netflix ziet aantal abonnees flink stijgen
Series / Nieuws

Netflix ziet aantal abonnees flink stijgen

De Coronacrisis zorgt voor problemen bij Netflix, maar er valt ook positief nieuws te melden...

Geoffrey Ketels
De Coronapandemie heeft er voor gezorgd dat Netflix kan rekenen op een groot aantal nieuwe abonnees. De zakenbank Raymond James verwacht dan ook dat de streamingdienst harder zal groeien dan ze in eerste instantie had verwacht

Uit de praktijk blijkt momenteel dat Netflix meer abonnementen heeft "verkocht" aan mensen die voorheen helemaal niet geïnteresseerd leken in gebruikmaken van een streamingdienst. Bovendien duiken er opvallend veel verschillende leeftijdsgroepen op tussen de nieuwe abonnees.

De zakenbank gaat er vanuit dat de pandemie het kijkgedrag van consumenten niet alleen op dit ogenblik, maar wel voor altijd zal veranderen. Wanneer de pandemie voorbij is, is de kans dan ook klein dat de Netflix-kijkers bij de streamingdienst zullen weglopen.

Optimale situatie voor Netflix
Het Coronavirus zorgt voor ongelofelijk veel problemen in de wereld. Ook Netflix ondervindt niet onaanzienlijke hinder. Alle lopende producties werden inmiddels opgeschort waardoor releases uitgesteld moesten worden. Dit gezegd zijnde is het zo dat marktvorsers de huidige situatie als "optimaal" beschouwen voor Netflix. Mensen zitten noodgedwongen thuis en vervelen zich waardoor ze al snel denken aan het bekijken van een leuke film of een fijne serie.

Niet alleen bovenstaande, maar ook het wegvallen van bijvoorbeeld sportwedstrijden zorgt er voor dat steeds meer mensen in de richting van een streamingdienst kijken. De sterk toegenomen populariteit van streamingdiensten heeft er bovendien bij onder meer Netflix (en Disney+) reeds voor gezorgd dat ze genoodzaakt waren om hun beeldkwaliteit (iets) te verlagen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen