search

Ons nieuws van woensdag 1 april 2020

Nieuwe 'Rick and Morty' trailer maakt releasedatum volgende afleveringen bekend!
Series / Nieuws

Nieuwe 'Rick and Morty' trailer maakt releasedatum volgende afleveringen bekend!

Gaat het hier om een 1 april-grap of is dit daadwerkelijk de datum waarop er nieuwe afleveringen te zien zijn?

Alhoewel het 1 april is belooft Adult Swim dat Rick and Morty in mei terugkomt met vijf gloednieuwe afleveringen. De laatste vijf afleveringen van het huidige vierde seizoen zijn vanaf 3 mei te zien.

Na een aantal bizarre teasers en een korte animatie lijkt nu dus duidelijk wanneer Rick and Morty terugkeren. Met het nummer Boys Are Back in Town op de achtergrond komen we erachter wat voor bizarre avonturen Rick en Morty in de komende afleveringen gaan meemaken.

Lees ook: 'Rick and Morty' zijn terug in bizarre korte animatie!

1 april-grap of niet?
Is deze trailer nou een 1 april-grap of niet? Het netwerk Adult Swim heeft er in ieder geval een handje van om juist op 1 april nieuwe series en afleveringen uit te brengen. Zo kwam het derde seizoen van Rick and Morty in 2017 op 1 april uit het niets opeens uit.

Natuurlijk biedt dit geen zekerheid of het tweede deel van het vierde seizoen inderdaad vanaf 3 mei op Adult Swim te zien zal zijn. Wanneer het tweede deel in Nederland op Netflix te zien zal zijn is al helemaal onduidelijk.

Alle afleveringen tot nu toe staan op Netflix. Bekijk hieronder de nieuwe trailer en oordeel zelf of het hier wel of niet om een grap gaat.

Lees ook: Bizarre trailer 'Rick and Morty' seizoen 4

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-serie 'Resident Evil' helaas ook uitgesteld
Series / Nieuws

Netflix-serie 'Resident Evil' helaas ook uitgesteld

De opnames van de geplande serie hadden eigenlijk al in juni moeten beginnen.

Martin Moszkowics, baas van Constantin Film, sprak afgelopen week met Deadline over de verschillende producties waar zijn bedrijf momenteel aan werkt.

Lees ook: Netflix-serie 'Resident Evil' wijkt heel erg af van de games

Constantin Films is voornamelijk bekend door de succesvolle filmfranchise Resident Evil, maar voltooide onlangs ook de opnmes van Monster Hunter, een andere gameverfilming van regisseur Paul W.S. Anderson met zijn vrouw Milla Jovovich als hoofdrolspeler.

Daarnaast werkt Constantin momenteel ook aan een reboot van de Resident Evil-franchise in de vorm van een tv-serie voor Netflix. Die serie zou zich meer moeten richten op de horror-aspecten van de game, in plaats van de uitgebreide actiescenes in de filmreeks.

Moszkowics heeft nu laten weten dat de opnames van Resident Evil voorlopig zijn uitgesteld door de coronacris. Eigenlijk hadden de camera's al moeten draaien in juni, maar dat blijkt dus niet meer haalbaar. Constantin spreekt momenteel met Netflix over een nieuw productieschema.

Lees ook: Netflix-serie 'Resident Evil' krijgt 8 afleveringen
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix krijgt mogelijk in het najaar grote problemen met nieuwe series
Series / Streaming-diensten

Netflix krijgt mogelijk in het najaar grote problemen met nieuwe series

Tot die tijd liggen de meeste series gewoon op schema en komt alles gewoon uit zoals gepland.

Heel veel films en series zitten in de problemen door het coronavirus. Er zijn films met een jaar uitgesteld en in sommige gevallen zijn seizoenen van series doormidden gehakt. Maar niet iedereen heeft er evenveel last van.

Zo laat Netflix weten dat het de komende tijd geen problemen ondervindt als gevolg van de coronacrisis. Maar dit najaar zullen we de gevolgen vermoedelijk wel gaan voelen.

Geen verstoring
"Op dit moment liggen we behoorlijk ver voor met alle afleveringen van onze series," legde Netflix-baas Ted Sarandos uit. "Dus de komende paar maanden gaan wij geen verstoring merken. Misschien wel later dit jaar, aangezien de fysieke productie niet optimaal is."

Bewijs daarvoor is dat een serie als The Umbrella Academy gewoon een tweede seizoen krijgt dit jaar en naar het schijnt dus niet uitgesteld is. Volgens Sarandos wordt ondertussen alles op alles gezet om klaar te staan als men weer verder mag. "Mensen staan klaar voor de tijd dat ze weer aan het werk kunnen."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix stopt met twee nieuwe series
Series / Streaming-diensten

Netflix stopt met twee nieuwe series

Helaas zet Netflix alweer een punt achter twee series die pas net één seizoen hebben gekregen.

We hopen dat je niet al te veel zin had in meer afleveringen van Netflix-series V Wars en October Faction. De twee series, die respectievelijk op 5 december en 23 januari debuteerden, zijn nu al gecancelled.

De series voegen zich daarmee bij de begraafplaats van Netflix, waar de afgelopen tijd nog best wat nieuwe series op gedumpt zijn. Denk aan Messiah, AJ and the Queen, Spinning Out, Soundtrack en ook Daybreak.

De series
V Wars draaide om Dr. Luther Swann, wiens beste vriend enorm ziek wordt. Daardoor verandert hij in een moordlustig wezen dat het voorzien heeft op het bloed van andere mensen; een vampier. Het is aan Swann om dat virus een halt toe te roepen voordat de hele wereld eraan ten onder gaat.

October Faction is een comicserie van Netflix die draait om een gepensioneerd monsterjager en zijn familie. Deze show kreeg elf afleveringen en helaas moeten we het daarmee doen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk bekend wanneer het Arrowverse weer verder gaat!
Series / Nieuws

Eindelijk bekend wanneer het Arrowverse weer verder gaat!

The Flash, Legends of Tomorrow, Batwoman en Supergirl gaan snel verder.

Na een afwezigheid van twee weken, is The CW er klaar voor om weer verder te gaan met het Arrowverse. The Flash en Legends of Tomorrow gaan op dinsdag 21 april weer verder, gevolgd door nieuwe afleveringen van Batwoman en Supergirl op 26 april.

Door het coronavirus worden veel televisieseries geteisterd door problemen. Opnames liggen stil, waardoor er geen nieuwe aflveringen opgenomen kunnen worden. En daarnaast ligt het werk in veel productiestudio's ook stil, waardoor er ook niet aan de visuele effecten gewerkt kan worden.

Lees ook: Seizoensfinale 'The Flash' flink uitgesteld

Nieuwe content
Gelukkig komt er toch nog wekelijks nieuwe content aan in het Arrowverse. De seizoenen gaan nog een heel tijd lopen, totdat ze ingehaald worden door de realiteit. Specifiek betekent dit dat The Flash tot aflevering 20 (van de 22) te zien is en Supergirl er slechts eentje te kort komt.

Lees ook: 'The Flash'-serie gaat een gevaarlijke richting in

Batwoman komt meer tekort: drie afleveringen om precies te zijn. Legends of Tomorrow lijkt in zijn geheel geen problemen te hebben.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nog een Clone Wars-personage in 'The Mandalorian'
Series / Nieuws

Nog een Clone Wars-personage in 'The Mandalorian'

Het lijkt erop dat Disney de smaak te pakken heeft met oude bekenden!

The Mandalorian brengt in zijn tweede seizoen een voor heel veel fans favoriet Star Wars-personage tot leven in live-action vorm: Ashoka Tano. Haar kennen we van de Clone Wars en het personage heeft daar heel veel avonturen in beleefd.

Maar naast Ahsoka gaan we, zo leren we nu, nog iemand te zien krijgen uit de Clone Wars. Onderstaande banner verscheen op de Twitter-account van Dave Filoni, die aan de serie meewerkt. Ahsoka is een van de personages die hij bedacht heeft. Maar nu zien we er nog iemand in voorkomen!

Lees ook: Actrice reageert op woedende fans 'The Mandalorian'

Captain Rex
We zien op onderstaand beeld naast Ahsoka een hele bekende kloon: Captain Rex. Hij was kapitein tijdens de Clone Wars en de tweede luitenant van Anakin Skywalker. Rex wist de chip in zijn hersenen te verwijderen voordat Order 66 werd gegeven en voegde zich bij de Rebellen. Sterker nog, Rex vocht zelfs mee in de Battle of Endor.

Lees ook: 'The Mandalorian' voegt nog een legende toe aan zijn cast

Hieronder zien we de twee personages Loth-Wolves beriojden. Dat zijn intelligente, wolf-achtige wezens met een connectie tot de Force. Ze worden door velen als uitgestorven beschouwd, maar leven nog gewoon.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix hitserie 'Locke & Key' krijgt een tweede seizoen!
Series / Nieuws

Netflix hitserie 'Locke & Key' krijgt een tweede seizoen!

Het eerste seizoen van de serie wist onlangs aangenaam te verrassen op Netflix.

Netflix heeft vandaag via Variety aangekondigd dat de bovennatuurlijke serie Locke & Key officieel een tweede seizoen krijgt. Het eerste seizoen werd uitermate goed gekeken, dus er is vrij snel besloten tot een vervolgseizoen.

Lees ook: Alle sleutels uit de Netflix-serie 'Locke and Key'!

De serie is gebaseerd op de gelijknamige stripreeks van Joe Hill en Gabriel Rodriguez, en gaat over Tyler (Connor Jessup), Kinsey (Emilia Jones) en Bode (Jackson Robert Scott), die, na de gruwelijke moord van hun vader, samen met hun moeder in een enorm huis gaan wonen dat al generaties lang tot de familie behoort.

Ze komen er al snel achter dat overal in het huis magische sleutels liggen verborgen waarmee ze toegang krijgen tot allerlei krachten en gaven. Een sluwe demon heeft het echter ook gemunt op de sleutels, en doet er alles aan om ze te bemachtigen.

Lees ook: Nieuw op Netflix: Het razend spannende 'Locke & Key' seizoen 1

Het is nog onduidelijk welke verhaallijn uit de strips precies als basis voor het tweede seizoen zal dienen. De productie zal echter door het coronavirus nog even op zich laten wachten, dus de makers hebben zat tijd om dat uit te vogelen.

Het is nog onduidelijk wanneer we het tweede seizoen van Locke & Key kunnen verwachten op Netflix, maar dit zal niet eerder dan 2021 zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: De 6 seizoenen van 'Community'!
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: De 6 seizoenen van 'Community'!

Als alles goed gaat verschijnen morgen de 6 seizoenen van de serie 'Community' op Netflix...

Geoffrey Ketels
Update: De serie staat er hoor!

Volgens een recente aankondiging zouden morgen, woensdag 1 april 2020 alle 6 de seizoenen van de serie Community op Netflix moeten verschijnen. Al lijkt er iets vreemds aan de hand te zijn...

Goed nieuws voor mensen die uitkijken naar de komische serie Community! Alle zes de seizoenen van de reeks zouden in principe morgen, 1 april 2020 toegevoegd moeten worden aan het aanbod van streamingdienst Netflix. Toch bestaat er hier nog een klein beetje twijfel over. Op dit ogenblik lijkt de reeks immers nog niet over een "landingspagina" te beschikken op Netflix...

Lees ook: Deze populaire comedyserie verschijnt binnenkort op Netflix!

Wel of geen lancering op 1 april?
Community vertelt het verhaal van Jeff Winger. De advocaat wordt geroyeerd en eveneens geschorst uit zijn advocatenkantoor wanneer bekend raakt dat hij heeft gelogen over zijn bachelordiploma van de Columbia University. Vervolgens beslist de (voormalige) advocaat om zich in te schrijven bij de Greendale Community College om daar alsnog een legitiem diploma in de wacht te kunnen slepen.

Als alles goed gaat zijn de zes seizoenen van Community dus vanaf morgen, 1 april 2020 te bekijken op Netflix.

Lees ook: Alison Brie hint dat er misschien toch een 'Community' film gaat komen
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix ziet aantal abonnees flink stijgen
Series / Nieuws

Netflix ziet aantal abonnees flink stijgen

De Coronacrisis zorgt voor problemen bij Netflix, maar er valt ook positief nieuws te melden...

Geoffrey Ketels
De Coronapandemie heeft er voor gezorgd dat Netflix kan rekenen op een groot aantal nieuwe abonnees. De zakenbank Raymond James verwacht dan ook dat de streamingdienst harder zal groeien dan ze in eerste instantie had verwacht

Uit de praktijk blijkt momenteel dat Netflix meer abonnementen heeft "verkocht" aan mensen die voorheen helemaal niet geïnteresseerd leken in gebruikmaken van een streamingdienst. Bovendien duiken er opvallend veel verschillende leeftijdsgroepen op tussen de nieuwe abonnees.

De zakenbank gaat er vanuit dat de pandemie het kijkgedrag van consumenten niet alleen op dit ogenblik, maar wel voor altijd zal veranderen. Wanneer de pandemie voorbij is, is de kans dan ook klein dat de Netflix-kijkers bij de streamingdienst zullen weglopen.

Optimale situatie voor Netflix
Het Coronavirus zorgt voor ongelofelijk veel problemen in de wereld. Ook Netflix ondervindt niet onaanzienlijke hinder. Alle lopende producties werden inmiddels opgeschort waardoor releases uitgesteld moesten worden. Dit gezegd zijnde is het zo dat marktvorsers de huidige situatie als "optimaal" beschouwen voor Netflix. Mensen zitten noodgedwongen thuis en vervelen zich waardoor ze al snel denken aan het bekijken van een leuke film of een fijne serie.

Niet alleen bovenstaande, maar ook het wegvallen van bijvoorbeeld sportwedstrijden zorgt er voor dat steeds meer mensen in de richting van een streamingdienst kijken. De sterk toegenomen populariteit van streamingdiensten heeft er bovendien bij onder meer Netflix (en Disney+) reeds voor gezorgd dat ze genoodzaakt waren om hun beeldkwaliteit (iets) te verlagen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Game of Thrones'-ster Emilia Clarke biedt een virtueel diner aan om geld in te zamelen
Series / Celebrity

Game of Thrones'-ster Emilia Clarke biedt een virtueel diner aan om geld in te zamelen

'Mother of Dragons' Emilia Clarke biedt een diner aan om geld in te zamelen voor coronavirusverlichting

Game of Thrones-ster Emilia Clarke vraagt "‹"‹mensen via haar Instagram om geld te doneren aan SameYou, haar liefdadigheidsinstelling die mensen helpt te herstellen van hersenletsel en herseninfarcten. In de video vertelt Clarke dat twaalf donateurs willekeurig worden geselecteerd voor een virtueel diner met de actrice.

"We koken het samen en eten het samen. En we bespreken van alles - isolatie en angst en ook grappige video's online. En, weet je, ik kan niet echt koken. Dus het wordt leuk", aldus een opgewekte Clarke in haar Instagram-post.

Lees ook: 'Game of Thrones' actrice: "Het einde van de serie was wel briljant.."

Het doel van dit initiatief is om bedden vrij te maken voor coronaviruspatiënten. Wanneer mensen in hun eigen bed kunnen herstellen van een operatie, zijn er meer bedden beschikbaar in het ziekenhuis. Clarke richtte SameYou op nadat bekend was geworden dat ze in de begintijd van Game of Thrones twee hersenaneurysma's heeft gehad.

Bekijk op instagram


Lees ook: Emilia Clarke ergert zich aan slot 'Game of Thrones'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.