België moet toch nog even geduld hebben voor Disney+

Disney+ lancering in België wordt niet vervroegd

De streamingdienst Disney+ zal ondanks de lokroep van de Disney-fans niet vroeger in België worden gelanceerd...

Geoffrey Ketels, 31 maart 2020 om 19:41

De Coronacrisis heeft er voor gezorgd dat streamingdiensten een aanzienlijke stijging van het aantal abonnees kunnen vaststellen. Dit schept uiteraard ook perspectieven voor streamingdiensten die nog niet in alle landen zijn uitgerold waaronder Disney+.
Ondanks het feit dat bedrijven zoals Netflix het merendeel van hun producties uitgesteld zagen worden valt er toch ook positief nieuws te melden. In het bijzonder Netflix kan door de Coronacrisis dan ook rekenen op heel wat nieuwe abonnees. Dit schept perspectieven voor een streamingdienst zoals Disney+ welke nog niet in alle landen (waaronder ook België) is gelanceerd. Toch lijkt Disney daar momenteel niet wakker van te liggen.

Geen vervroegde lancering
Recent, meer bepaald op 24 maart werd Disney+ gelanceerd in heel wat nieuwe, Europese landen. Het ging hierbij niet alleen om het Verenigd Koninkrijk, maar ook om Ierland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Oostenrijk en Zwitserland. Opvallend, België viel uit de boot. Even leek het er naar uit te zien dat een vervroegde lancering in België tot de mogelijkheden behoorde, maar die kwam er uiteindelijk niet.

Tot op vandaag is het nog steeds niet bekend wanneer in België Disney+ van start zal gaan. In andere landen is de lancering van de streamingdienst van Disney overigens ook uitgesteld.

De meest opvallende bekendmaking op dit vlak kwam er voor de markt in India. Daar heeft Disney laten weten dat de lancering van Disney+ tot nader bericht is uitgesteld. Dit niet in het minst omdat het als één van de belangrijkste troefkaarten daar over de Indian Premier League, een belangrijk cricket-toernooi beschikt.

Lees meer over: Disney, Disney Plus, streamingdienst, streamingdiensten

Populair nieuws