Makers reageren op forse kritiek 'The Simpsons'

Makers reageren op forse kritiek 'The Simpsons'

Is de serie er niet in geslaagd om modern te blijven en te blijven vernieuwen?

Jim Pedd, 19 april 2020 10:00

Al Jean reageert voor het eerst op kritiek van fans op The Simpsons. De animatieserie van Fox bestaat nu 31 seizoenen en de serie is een icoon geworden. Maar er is ook kritiek.
Sommige mensen vinden namelijk dat de burgers van Springfield en de gekke avonturen die ze beleven, te weinig geïnspireerd zijn. Maar de schrijvers hebben nog jaren aan verhalen, zelfs al zijn er intussen al 700 afleveringen gemaakt van de serie.

Lees ook: Openingcredits 'The Simpsons' hadden 20 jaar een grote fout

Niks aan de hand
Al Jean sprak met The AV Club en ging in op de manier waarop mensen kritiek leveren. Hij verwees allereerst naar het feit dat de serie met de aflevering Mad About The Toy in 2019 een Outstanding Series Emmy won. “Als de serie in kwaliteit heeft ingeboet, dan hebben de Emmy’s dat ook.”

Lees ook: Hoeveel baantjes heeft Homer gehad in 'The Simpsons'?

“Ik denk dat het onmogelijk is voor ons om met onszelf uit seizoen vier te concurreren. Ik denk ook dat als je nu een aflevering uit het vierde seizoen zou laten zien, het niet zo goed ontvangen zou worden als toentertijd. Maar we hebben net de Outstanding Animated Series Emmy voor Mad About The Toy gewonnen, dus ik denk dat dit bewijst dat als The Simpsons minder hoge kwaliteit levert, dat ook opgaat voor de Emmy’s.”

Bron: AV Club

Lees meer over: The Simpsons, Fox, Al Jean, Kritiek

Informatie over de serie: The Simpsons

Populair nieuws