search

Ons nieuws van zondag 19 april 2020

Deze actrice keert niet terug in 'Chicago Fire'
Series / Nieuws

Deze actrice keert niet terug in 'Chicago Fire'

Het negende seizoen van Chicago Fire moet het stellen zonder Annie Ilonzeh.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Ondertussen is de hitserie Chicago Fire al acht seizoenen oud. Het is de eerste serie uit de Chicago-franchise van bedenker Dick Wolf. Nu is duidelijk dat een hoofdpersonage uit afgelopen seizoen niet terugkeert.

En dit is Emily Foster, de rol van actrice Annie Ilonzeh. Ze speelde in afgelopen twee seizoenen de ambulance-partner Brett, de rol van Kara Killmer. Dit wordt duidelijk via de website US Weekly. Let op, nu volgen spoilers over het verloop van seizoen 8!

Vertrek aangekondigd
In de recent uitgezonden finale van het achtste seizoen werd duidelijk dat Emily Foster weer terug naar school wil en ze besluit zich aan te melden voor de school Northwestern. In het daarop volgende interview op die school geeft ze aan dat ze een beter persoon is geworden nadat ze aansloot bij Firehouse 51.

Opvallend is dat het personage Emily Foster voor het achtste seizoen juist een promotie had gekregen nadat ze in seizoen zeven werd geïntroduceerd. Mogelijk keert ze later alsnog terug.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 gewelddadige misdaadseries op HBO / Ziggo Movies & Series XL
Series / Featured

3 gewelddadige misdaadseries op HBO / Ziggo Movies & Series XL

Deze topseries kun je gewoon kijken als je Ziggo Movies & Series XL hebt.

In Nederland kun je alle HBO-films en series bekijken via Ziggo Movies & Series XL. Heb jij toegang, dus kun je gewoon onderstaande misdaadseries gewoon aanzetten!

The Sopranos (6 seizoenen, 86 afleveringen)
Dit is misschien wel de beste serie ooit gemaakt. Van 1999 tot 2007 werd de misdaadserie uitgezonden en er werden vele prijzen in de wacht gesleept. Het verhaal gaat over het dagelijks leven Tony Soprano (James Gandolfini), baas van twee families. Je ziet hoe hij leiding geeft aan de DiMeo-familie, maar ook hoe hij om moet gaan met zijn vrouw, twee pubers en zijn akelige moeder. De prequelfilm The Many Saints of Newark is in de maak.



The Wire (5 seizoenen, 60 afleveringen)
Boven The Sopranos staat misschien deze. The Wire laat een pakkend verhaal zien over de stad Baltimore, door de ogen van geweldige personages. Zo is er Clay Davis van acteur Isiah Whitlock Jr. die het woord 'Shit' een heel andere invulling heeft gegeven met zijn 'Sheeeeeeeee-it'. De vijf seizoenen belichten elk een ander onderwerp, achtereenvolgend de drugshandel, het havensysteem, het stadsbestuur, het schoolsysteem en de nieuwsmedia.



Boardwalk Empire (5 seizoenen, 56 afleveringen)
Na de afronding van The Sopranos ging HBO op zoek naar een volgende misdaadserie. Boardwalk Empire verscheen in 2010 en HBO gaf de hoofdrol aan Steve Buscemi als Enoch 'Nucky' Thompson, een politicus die samenwerkt met de maffia en andere corrupte politici. Een serie over welvaart en macht, ten koste van anderen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Lineup 'Justice League Dark' nu al bekend?
Series / Nieuws

Lineup 'Justice League Dark' nu al bekend?

We krijgen nu al de eerste details over de nieuwe televisieserie die HBO in de maak heeft.

De serie is pas net aangekondigd, maar nu al krijgen we zo lijkt het de eerste details van HBO's Justice League Dark. De serie wordt ontwikkeld door J.J. Abrams, die eerder vorige week drie series mocht aankondigen.

Vandaag horen we via Grace Randolph wie er allemaal in het team zitten. Volgens haar bestaat de lineup uit John Constantine, Zatanna, Deadman, Etrigan the Demon en Swamp Thing. Daarmee zouden de meest populaire leden in het team te zien zijn.

Eerder al te zien
Twee van de helden waren eerder al te zien in een serie. Constantine maakt bijvoorbeeld deel uit van het Arrowvers een ook Swamp Thing had een rol in een serie op DC Universe. Die streamingdienst werd echter gecancelled, waarmee ook Swamp Thing meteen verdween.

Naar het schijnt krijgt de televisieserie een behoorlijk groot budget van tegen de 100 miljoen dollar. Het zou een erg groot project zijn voor HBO, dat wil dat de serie er echt uit komt te zien als een film.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO's 'Westworld' houdt de kijkers eindelijk weer vast
Series / Nieuws

HBO's 'Westworld' houdt de kijkers eindelijk weer vast

Het gaat niet eens meer zo heel erg slecht met de prestigieuze televisieserie van zender HBO.

De kijker loopt niet meer massaal weg bij HBO's Westworld. De serie lijkt eindelijk wat te stabiliseren als het op de kijkcijfers aankomt. Afgelopen aflevering trok slechts 10.000 mensen minder naar de Amerikaanse televisiezender.

Westworld was deze week toe aan zijn vijfde aflevering en die werd door 770.000 Amerikanen bekeken. Dat zijn er niet eens zo heel veel minder dan een aflevering daarvoor, waarmee het er een beetje op begint te lijken dat de kijkcijfers zich stabiliseren.

Lees ook: De kijker geeft HBO's 'Westworld' wederom een harde trap

Hoeveel nou echt?
Het is nog altijd een beetje de vraag hoeveel mensen er nou echt naar de serie kijken. HBO biedt afleveringen ook online mee en dit zijn enkel de mensen die live naar televisie kijken. Het kan dus goed dat het aantal kijkers in werkelijkheid hoger ligt dan dit.

Lees ook: Eindelijk! 'Westworld'-schurk laat zijn 'ware' gezicht zien

Hieronder het lijstje met de kijkcijfers tot nu toe:
1. Parce Domine: 901.000 kijkers
2. The Winter Line: 780.000 kijkers
3. The Absence of Field: 800.000 kijkers
4. The Mother of Exiles: 780.000 kijkers
5. Genre: 770.000 kijkers
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: 'El Dragón' seizoen 2!
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: 'El Dragón' seizoen 2!

Het tweede seizoen van de reeks bestaat uit een indrukwekkend aantal nieuwe afleveringen...

Geoffrey Ketels
Het eerste seizoen van de Mexicaanse misdaadserie El Dragón werd meteen een razend groot succes. Nu staat het tweede deel op de populaire streamingdienst Netflix.

Toen het eerste seizoen van El Dragón op Netflix verscheen kon ze meteen rekenen op een aanzienlijke populariteit. Het eerste deel van de Mexicaanse misdaadserie bestond uit 38 afleveringen die je niet zelden op het puntje van je stoel lieten zitten. Het belangrijkste personage van de reeks is Miguel, twintig jaar oud en baas van een berucht Mexicaans drugskartel. Zoals altijd in deze "sector" heeft Miguel ook enkele vijanden die hem het leven op bepaalde momenten behoorlijk moeilijk maken.

44 nieuwe afleveringen
Met 38 afleveringen sloeg het eerste seizoen van El Dragón er in om de kijker behoorlijk lang aan zich te binden. Het tweede seizoen doet echter nog net wat beter. Nu staan er namelijk geen 38, maar wel zomaar even 44 gloednieuwe afleveringen voor je klaar. Op gespecialiseerde websites zoals bijvoorbeeld IMDB laat El Dragón in ieder geval een degelijke score noteren. Daar staat de score momenteel dan ook op 7/10.

Wil jij graag nog even een voorsmaakje krijgen van wat het tweede seizoen precies allemaal voor jou in petto zal hebben? Dan kan je daarvoor de onderstaande trailer bekijken. Wil je meteen aan de slag gaan met het bekijken van het tweede seizoen? Dan is dat dus nu mogelijk op Netflix!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix weekoverzicht met alle nieuwe series!
Series / Nieuws

Netflix weekoverzicht met alle nieuwe series!

Er werden weer enkele mooie nieuwe series aan het aanbod van Netflix toegevoegd...

Geoffrey Ketels
De voorbije week zagen we op Netflix weer een aantal nieuwe series verschijnen. Er valt dus weer heel wat moois te bekijken op de streamingdienst!

Outer Banks (seizoen 1)
De zomer komt langzaam maar zeker dichterbij en de nieuwe serie Outer Banks op Netflix laat je daar alvast even van proeven. In deze reeks maken we kennis met de tiener John B en zijn beste vrienden. Zij worden geplaagd door een orkaan die er voor zorgt dat ze het de volledige zomer zonder elektriciteit moeten stellen. De groep beslist dan maar om op zoek te gaan naar een legendarische schat op het eiland waarop ze vertoeven... maar dan wordt duidelijk dat de schat iets te maken heeft met de verdwijning van de vader van één van de jongens...



Fauda (seizoen 3)
Op 16 april verscheen op Netflix ook het derde seizoen van de thrillerserie Fauda. In 2017 werd Fauda door The New York Times nog bestempeld als één van de beste internationale series op de streamingdienst. Het derde seizoen belooft net als de voorgaande delen weer razend spannend en vooral behoorlijk zenuwslopend te worden. Uiteraard wordt er in Fauda niet Engels, maar wel Arabisch en Israëlisch gesproken, maar dat hoeft zeker en vast geen nadeel te zijn. Beslist de moeite waard om te bekijken!



De Twaalf (seizoen 1)
Op 17 april werd ook de serie De Twaalf gelanceerd op Netflix. De Twaalf vertelt het verhaal van een gerespecteerde schooldirectrice genaamd Frie Palmers welke voor een volksjury moet verschijnen. De twaalf toegewezen juryleden worden dan ook belast met de taak om te beslissen of Palmers al dan niet schuldig is voor de feiten die haar ten laste worden gelegd. Er werd van de lancering van De Twaalf op Netflix behoorlijk veel verwacht. Niet voor niets ontving deze reeks namelijk vorig jaar de prijs voor beste scenario op het Canneséries festival.



El Dragón (seizoen 2)
Op 17 april verscheen ook het tweede seizoen van de Mexicaanse misdaadserie El Dragón. Toen het eerste deel op Netflix verscheen wist ze meteen vriend en vijand te verrassen. Het eerste deel werd internationaal uitstekend ontvangen waardoor het al snel duidelijk werd dat er met zekerheid een tweede seizoen zou verschijnen. Dat tweede seizoen staat nu dus op Netflix en bestaat uit maar liefst 44 afleveringen!



Buiten bovenstaande series verschenen er ook nog wat andere namen deze week op Netflix. Het gaat hierbij om de volgende:

- #blackAF (seizoen 1) op 17 april
- Fary: Hexagone (seizoen 2) op 16 april
- Barbie Dreamhouse: Go Team Roberts (seizoen 1) op 17 april
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Alle nieuwe series die Amazon Prime Video afgelopen week heeft toegevoegd!
Series / Nieuws

Alle nieuwe series die Amazon Prime Video afgelopen week heeft toegevoegd!

Amazon voegde enkele nieuwe series toe aan Amazon Prime Video!

Waar de afgelopen weken nog best druk waren op Amazon Prime Video, is het deze week wat rustiger als het op nieuwe series aankomt. Er zijn maar een paar toevoegingen gedaan en die zetten we vandaag op een rij.

Er zijn momenteel geen series bezig met elke week een nieuwe aflevering. Dat betekent dat we de luxe hebben om te bingen op de streamingdienst. Laten we dus maar meteen terzake komen en de series op een rij zetten die online gezet zijn.

Nieuwe series
Het gaat om de volgende series:
Superstore (4 seizoenen). Deze serie kijkt naar de levens van medewerkers in een grote winkel.
Four More Shots Please (2 seizoenen). Vier vrouwelijke vrienden maken verschillende zaken mee in hun levens in het hedendaagse India. We zien romantiek, conflicten op de werkplek, ambities en angsten waar ze allemaal doorheen moeten.
Bosch (6 seizoenen). Deze serie draait om een LAPD-recherceur die in het eerste seizoen de moord op een dertienjarige jongen wil oplossen. Tegelijk staat hij voor de rechter wegens de moord op een seriemoordenaar.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvels 'She-Hulk' nu in de problemen?
Series / Nieuws

Marvels 'She-Hulk' nu in de problemen?

Het lijkt erop dat de opnames niet zomaar plaats gaan vinden deze zomer.

De coronacrisis heeft grote gevolgen voor de film- en televisie-industrie. Door de nieuwe eisen rond social distancing is het ook niet makkelijk om een filmproductie te hervatten. Dat leidt tot gevolgen voor She-Hulk.

Volgens Film & Television Industry Alliance was het de bedoeling dat She-Hulk vanaf 6 juli opgenomen zou worden in Atlanta. Dat feestje lijkt echter niet door te gaan. Zoiets gebeurde ook al met andere producties van Marvel, onder meer rond Moon Knight waarvan de opnames verplaatst zijn van deze zomer naar november.

Lees ook: Rol Hulk in Marvels 'She-Hulk' toch niet zeker

She-Hulk
De status van She-Hulk is sowieso niet zeker. Als de camera's echt in juli hadden moeten rollen, dan hadden we nu wel een hoofdrolspeelster verwacht. Die is nog altijd niet gecast, waarmee het er niet op lijkt dat de opnames daadwerkelijk begin juli kunnen beginnen.

Lees ook: 'Meerdere Hulks in Disney+-serie 'She-Hulk''

She-Hulk heeft met Jessica Gao een showrunner. De serie draait om Jennifer Walters die de krachten van haar neef Bruce Banner/Hulk krijgt, nadat ze betrokken raakt bij een ongeluk.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans schrikken van duister einde 'Young Sheldon'
Series / Nieuws

Fans schrikken van duister einde 'Young Sheldon'

Heel goed gaat het even niet met de CBS-serie en zijn personages.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Kijkers van Young Sheldon zijn geschrokken van het duistere einde van deze week. In de meest recente aflevering ging er iets mis op het moment dat Dale een weekendje weg ging en Georgie de winkel draaiende liet houden.

Georgie wordt namelijk afgeleid in de aflevering en daarop steelt iemand 400 dollar uit de kassa. Dat geld kan hij niet zomaar even vinden en intussen blijkt het weekendje weg van Dale met Connie ook helemaal mis te gaan. Hij vraagt haar ten huwelijk en zij zegt namelijk nee.

Lees ook: 'Young Sheldon' krijgt nog eens 2 seizoenen

Eenmaal thuis
Eenmaal thuis blijkt het niet heel goed te gaan. In de winkel vertelt Georgie wat er gebeurd was. Maar hij blijkt wel even 400 dollar gevonden bij elkaar gesprokkeld te hebben. Hij betaalde een deel met zijn eigen salaris en een ander deel via vrijwilligers die wel wilden bijspringen. Daarop vroeg Georgie van Dale of het nu goed zat, maar werd hij ontslagen.

Lees ook: Crossover 'Young Sheldon' en 'Big Bang Theory' mogelijk

Daar zijn fans behoorlijk van geschrokken:





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Makers reageren op forse kritiek 'The Simpsons'
Series / Nieuws

Makers reageren op forse kritiek 'The Simpsons'

Is de serie er niet in geslaagd om modern te blijven en te blijven vernieuwen?

Al Jean reageert voor het eerst op kritiek van fans op The Simpsons. De animatieserie van Fox bestaat nu 31 seizoenen en de serie is een icoon geworden. Maar er is ook kritiek.

Sommige mensen vinden namelijk dat de burgers van Springfield en de gekke avonturen die ze beleven, te weinig geïnspireerd zijn. Maar de schrijvers hebben nog jaren aan verhalen, zelfs al zijn er intussen al 700 afleveringen gemaakt van de serie.

Lees ook: Openingcredits 'The Simpsons' hadden 20 jaar een grote fout

Niks aan de hand
Al Jean sprak met The AV Club en ging in op de manier waarop mensen kritiek leveren. Hij verwees allereerst naar het feit dat de serie met de aflevering Mad About The Toy in 2019 een Outstanding Series Emmy won. "Als de serie in kwaliteit heeft ingeboet, dan hebben de Emmy's dat ook."

Lees ook: Hoeveel baantjes heeft Homer gehad in 'The Simpsons'?

"Ik denk dat het onmogelijk is voor ons om met onszelf uit seizoen vier te concurreren. Ik denk ook dat als je nu een aflevering uit het vierde seizoen zou laten zien, het niet zo goed ontvangen zou worden als toentertijd. Maar we hebben net de Outstanding Animated Series Emmy voor Mad About The Toy gewonnen, dus ik denk dat dit bewijst dat als The Simpsons minder hoge kwaliteit levert, dat ook opgaat voor de Emmy's."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.