search
Eerste setfoto Peter Capaldi als 'Doctor Who'
Series / Nieuws

Eerste setfoto Peter Capaldi als 'Doctor Who'

Een nieuw tijdperk begint!

Sinds de Christmas Special van Doctor Who, The Time of the Doctor getiteld, op televisie te zien was, is de tijd van Matt Smiths elfde (of twaalfde, het ligt er maar aan hoe je het bekijkt), voorbij. In plaats daarvan is er nu een nieuwe Doctor, Peter Capaldi).


Hij is nu samen met Jenna Coleman begonnen aan de opnames van het achtste seizoen, en in het kader daarvan is een eerste officiële setfoto vrijgegeven. Precieze details over de scène hebben we niet, al lijkt het wel op een moment dat zich vrij snel na de Christmas Special afspeelt.

Bij de foto voegde Capaldi al een eerste opmerking: "Nieuw baantje, eerste dag, best nerveus. Net als de Doctor, wandel ik vanuit de TARDIS een totaal andere wereld in."



Verder liet showrunner Steven Moffat het volgende weten: "Eerst de wenkbrauwen! Toen, met de kerst, het gezicht! Binnenkort dan eindelijk de hele Doctor. In de Cardiff Studios is het nu het tijdperk van Capaldi begonnen!"

Vanaf seizoen 8 is er ook nieuw bloed achter de schermen. Brian Minchin, die Torchwood en The Sarah Jane Adventures produceerde, is nu uitvoerend producent van Doctor Who. Wat natuurlijk leidt tot speculatie dat hij zodra Moffat besluit te stoppen, de nieuwe showrunner wordt.

Wanneer seizoen acht van Doctor Who op de BBC te zien is, is nog niet bekend. De kans is groot dat het nog zo'n acht maanden zal duren. In de video hieronder kun je nogmaals de regeneratie van Smith bekijken.

Aanbevolen artikelen