search
Afkicken! Voorlopig zijn er  veel minder nieuwe series door de coronacrisis
Series / Nieuws

Afkicken! Voorlopig zijn er veel minder nieuwe series door de coronacrisis

Voorlopig mag je er van uit gaan dat nieuw materiaal langer op zich laat wachten.

Een heel groot deel van de televisieseries waar aan gewerkt wordt, is fors vertraagd. Onderzoek wijst uit dat maar liefst 60 procent van de Amerikaanse series die eind dit jaar te zien zouden zijn, vertraging heeft opgelopen door de coronacrisis.

De verwachting is dat tussen de 5 en 10 procent minder series uitkomen in de tweede helft van dit jaar. Ook verwachten analisten dat 5 tot 10 procent van de nieuwe series niet eens meer gemaakt wordt door de crisis. Zodra producties weer van start gaan, wordt er namelijk gefocust op reeds bestaand materiaal.

Veiliger spelen
Dat is vooral een veilige gok, stelt analist Fred Black van Ampere Analysis. Een pilot maken kost natuurlijk veel geld. Je moet een complete cast en crew bij elkaar brengen en dan maar hopen dat iets genoeg kijkers oplevert. Dat is problematisch in een tijd waarin het slechter gaat, zoals nu het geval is. En dus gokken productiebedrijven en televisiezenders liever op vertrouwd materiaal.

De verwachting van Ampere is dat de problemen tot in 2021 blijven bestaan en dat eind dit jaar de producties pas weer helemaal hervat zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen