search

Ons nieuws van vrijdag 22 mei 2020

Ondanks alle kritiek krijgt 'The Last Dance' toch een extra aflevering!
Series / Nieuws

Ondanks alle kritiek krijgt 'The Last Dance' toch een extra aflevering!

De docuserie blijft ondanks de kritiek toch nog steeds één van de populairste series ooit op Netflix...

Geoffrey Ketels
De kritiek op de inhoud van de docuserie The Last Dance is de voorbije tijd alleen maar toegenomen. Toch is er in de Verenigde Staten nog een extra aflevering van de docuserie verschenen.

Onder meer het haast ongekende succes van de titel op Netflix heeft er voor gezorgd dat The Last Dance in de Verenigde Staten meteen nog een extra aflevering heeft gekregen. De extra aflevering kreeg de naam After the Dance en werd in Amerika reeds uitgezonden. Het is nu eigenlijk vooral wachten of ook Netflix van plan is om de aflevering toe te voegen of niet.

After The Dance
De extra aflevering die wordt geproduceerd voor The Last Dance kan met After The Dance dus rekenen op haar eigen, unieke naam. In de aflevering blikt de basketbalheld Magic Johnson terug op de afleveringen van The Last Dance samen met sportverslaggever Stephen A. Smith.

Tot dusver heeft Netflix nog niet bekend gemaakt of ze de extra aflevering al dan niet zal gaan toevoegen.

Lees ook: Snoeiharde kritiek op Michael Jordan na docuserie 'The Last Dance'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Emotionele trailer Netflix-serie 'Queer Eye' (7 Emmy's) seizoen 5
Series / Nieuws

Emotionele trailer Netflix-serie 'Queer Eye' (7 Emmy's) seizoen 5

Leg de zakdoeken maar alvast klaar! Dit nieuwe seizoen van 'Queer Eye' belooft weer bijzonder emotioneel te worden.

De mannen van Queer Eye zijn terug! Voor het nieuwe seizoen van de populaire Netflix-serie gaan Jonathan Van Ness, Tan France, Antoni Porowski, Bobby Berk en Karamo Brown mensen in Philadelphia helpen. Het nieuwe seizoen belooft weer een hoop emotionele verhalen.

Zo is er in de trailer bijvoorbeeld een pastoor te zien die problemen ondervindt vanwege zijn homoseksuele gevoelens. Een andere aflevering zal draaien om een vrouw die haar carrière als dokter probeert te combineren met haar moederschap.

Lees ook: Trailer vierde seizoen Netflix-serie 'Queer Eye'!

Zesde seizoen
Queer Eye is gigantisch populair en heeft al zeven Emmy's weten te winnen. Het is daarom ook geen verrassing dat Netflix eerder aankondigde dat er een sowieso een zesde seizoen zal komen.

In de trailer is een nieuw nummer van Vincint te horen, genaamd 'Be Me'. Het vijfde seizoen van Queer Eye is vanaf 5 juni op Netflix te bekijken.



Lees ook: Netflix lanceert trailer van derde seizoen 'Queer Eye'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
SW 'The Mandalorian' laat meerdere Boba Fetts zien!?
Series / Nieuws

SW 'The Mandalorian' laat meerdere Boba Fetts zien!?

Het verhaal gaat dat we meer personages met het beruchte harnas van Boba Fett aan zien.

In het tweede seizoen van The Mandalorian gaan meerdere personages het beruchte harnas van Boba Fett dragen. Dat horen we vandaag. Acteur Timothy Olyphant is een van de castleden die het iconische harnas mag dragen.

Dat melden bronnen van de doorgaans zeer betrouwbare site Slashfilm. Olyphant zou een aantal scènes hebben opgenomen waarin hij het harnas van Boba Fett draagt. De speculatie is dat Olyphant het personage Cobb Vanth speelt. Die werd geïntroduceerd in de Aftermath-boeken van Chuck Wendig.

Lees ook: 'Star Wars'-personage krijgt eigen serie op Disney+

Mysterieus harnas
Vanth is in de boeken de zelfbenoemde sheriff van een klein dorpje op Tatooine genaamd Freetown. Hij draagt een mysterieus harnas dat hij kocht van een stel Jawas. Die vonden het harnas weer op het wrak van het schip van Jabba the Hutt. De implicatie is dat hij het harnas van Boba Fett draagt.

Lees ook: Danny Trejo straks in 'The Mandalorian'?

Dat personage zou te zien zijn in de serie, en gespeeld worden door Temuera Morrison. Zo zouden we leren hoe hij precies de gebeurtenissen van Return of the Jedi en de ogenschijnlijk noodlottige val in de Sarlacc overleefde.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk betere kijkcijfers voor 'Batwoman'-serie!
Series / Nieuws

Eindelijk betere kijkcijfers voor 'Batwoman'-serie!

Dit eerste seizoen werd helemaal niet supergoed bekeken op televisiezender The CW.

De kijkcijfers van Batwoman vallen eigenlijk wel mee, nu de seizoensfinale te zien was. We leren dat er 752.000 mensen afstemden op de zender The CW om de finale te kijken. Daarmee steeg het aantal kijkers met 20% ten opzichte van de vorige aflevering, die nog 634.000 kijkers trok.

Batwoman doet het niet supergoed dit eerste seizoen. Na de Crisis on Infinite Earths crossover leverde men al flink wat kijkers in. Dat herstelde enigszins in de loop van februari en maart, om vervolgens bij de terugkeer in april weer te dalen.

Lees ook: Wow! 'Batwoman' verliest haar hoofdrolspeelster

Tweede seizoen
Er was al meteen bij de start van de serie een tweede seizoen besteld. Dat betekent dat de redelijk matige kijkcijfers niet bijdragen aan een mogelijk einde van de show. In plaats daarvan komt er sowieso een tweede reeks, waarin Bruce Wayne en Batman ogenschijnlijk ook een rol hebben.

Lees ook: 'Batwoman'-finale zorgt voor Arrowverse-plotgat

De serie gaat in januari weer verder, met nieuwe hoofdrolspeelster. Actrice Ruby Rose stapte namelijk om onbekende redenen op.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe details bekend aanstaande 'Chucky'-serie
Series / Nieuws

Nieuwe details bekend aanstaande 'Chucky'-serie

In navolging op de filmreeks krijgt terror-pop Chucky nu ook zijn eigen tv-serie.

De filmreeks over moordende pop Chucky kreeg vorig jaar nog een remake, maar de oorspronkelijke reeks wordt nog lang niet stilgelegd. Don Mancini, bedenker van de franchise, en Nick Antosca, werken namelijk hard aan een serie over Chucky.

In de nieuwe serie van SyFy zien we hoe een oude Chucky-pop verkocht wordt tijdens een rommelmarkt in een Amerikaans dorpje. Niet snel daarna volgt een reeks gruwelijke moorden, die tegelijkertijd de geheimen van het dorp blootlegt. Chucky krijgt daarnaast te maken met vijanden en vrienden uit zijn verleden.

Lees ook: Jennifer Tilly terug voor 'Child's Play'-serie 'Chucky'

Chucky krijgt meer te doen
Tijdens een interview met SyFy Wire, liet Mancini een paar nieuwe details over de serie vallen, waaronder het feit dat de pop meer te doen krijgt dan ooit tevoren:

"Het is belangrijk dat Chucky nieuwe wapens, nieuwe doelen, nieuwe slachtoffers en nieuwe strategieën krijgt. Chucky heeft in de serie een heel ander doel dan eerder en het is iets dat aansluit bij de hedendaagse samenleving."

Mancini benadrukte daarnaast dat de serie zal voortborduren op de verhalen uit de eerdere films en meer horror-elementen zal bevatten dan de laatste paar films. Tot slot, en misschien nog wel het belangrijkste nieuws, is het zo dat Chucky volledig praktisch gemaakt zal worden. CGI zoals in de recente remake is dus absoluut 'not done'.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Let op! Netflix gaat misschien je account verwijderen als je niet opnieuw inlogt
Series / Nieuws

Let op! Netflix gaat misschien je account verwijderen als je niet opnieuw inlogt

Netflix wil op deze manier voorkomen dat inactieve gebruikers toch nog blijven betalen voor de streamingdienst...

Geoffrey Ketels
Netflix heeft bekend gemaakt dat het inactieve accounts gaat verwijderen. Elke gebruiker die reeds één jaar of langer niet heeft ingelogd zal in eerste instantie wel een waarschuwing ontvangen.

Door middel van een blogpost heeft Netflix bekend gemaakt dat het inactieve accounts wil gaan verwijderen. Netflix aanziet elk account waar minstens gedurende één jaar niet op werd ingelogd als een inactief account. De streamingdienst heeft aangegeven dat het op deze manier wil voorkomen dat mensen blijven betalen voor een dienst waar ze eigenlijk toch geen gebruik van maken.

Verwittiging
Het spreekt voor zich dat Netflix deze inactieve accounts niet zomaar meteen zal gaan verwijderen. Elk account waar gedurende ten minste één jaar niet op werd ingelogd zal een notificatie ontvangen. Deze notificatie kan ontvangen worden op de smartphone, maar ook via e-mail.

Wil je, je account toch graag behouden? Dan hoef je daar eigenlijk niets anders voor te doen dan er gewoon op in te loggen. Wordt er niet tijdig op de notificatie gereageerd? In dat geval moet je er rekening mee houden dat Netflix je account automatisch zal verwijderen.

Netflix is de eerste streamingdienst die er op deze manier voor kiest om accounts van inactieve gebruikers te verwijderen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gaat Tara Reid in de huid van Carole Baskin ('Tiger King') kruipen?
Series / Celebrity

Gaat Tara Reid in de huid van Carole Baskin ('Tiger King') kruipen?

Tara Reid wil graag in de huid kruipen van Carole Baskin: "Ik denk dat ze een complex personage is"

De geruchten waren al hardnekkig, maar nu lijkt het erop dat Tara Reid en Nicolas Cage inderdaad Carole Baskin en Joe Exotic spelen. Reid heeft bevestigd dat ze in gesprek is voor de rol in de verfilming van de populaire serie Tiger King.

"We zijn zeker in gesprek en werken de details uit, laten we eens kijken wat er gebeurt", vertelde de actrice in een interview "Ik zou dit personage graag spelen. Dat zou geweldig zijn."

Lees ook: Brute aanval tijgershow Siegfried & Roy onderwerp van 'Tiger King'-vervolg?

De actrice wil graag wat tijd doorbrengen met de 56-jarige 'Big Cat Rescue' CEO, die beroemd werd door Netflix's Tiger King: Murder, Mayhem and Madness.

"Het zou meer voor mij zijn om haar vibe te krijgen. Ik zou haar eigenlijk niets willen vragen. Ik denk dat ze een complex personage is en ik weet dat als ik de rol krijg, ik het kan."

"Heeft ze haar man vermoord? Heeft de tijger hem opgegeten? Er hangt zoveel geheimzinnigheid in de lucht. Niets is ooit bewezen en misschien deed ze niets of misschien wel. Niemand weet het."

"Ze heeft het echt moeilijk. Ze houdt van haar man, hij is een gangster. Haar dochter sterft aan kanker. Hoe ga je daarmee om?" aldus Reid.

"Er gebeurt dus veel. Ik denk dat de film een heel krachtige boodschap over hoop en familie heeft, en ook dat dit de realiteit van heel veel mensen is."

Lees ook: Netflix krijgt veel boze reacties van fans na bonusaflevering 'Tiger King'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer en premièredatum 'The Alienist: Angel of Darkness' onthuld
Series / Trailer

Trailer en premièredatum 'The Alienist: Angel of Darkness' onthuld

De serie met Daniel Bruhl, Dakota Fanning en Luke Evans krijgt een tweede reeks afleveringen.

TNT heeft vandaag bekendgemaakt dat het tweede seizoen van The Alienist, dat de titel The Alienist: Angel of Darkness draagt, vanaf 26 juli a.s. wekelijks zal worden uitgezonden. Daarnaast is er een eerste trailer vrijgegeven, die je hieronder kunt bekijken!

The Alienist is gebaseerd op het gelijknamige boek van Caleb Carr, en gaat over crimineel psycholoog (ook wel 'alienist' genoemd) Dr. Laslo Kreizler (Daniel Bruhl), die onderzoek doet naar een reeks gruwelijke moorden in New York City. Hij wordt vergezeld door journalist John Moore (Luke Evans) en de koppige politie-secretaresse Sara Howard (Dakota Fanning). Het eerste seizoen was een aardig succes voor TNT, waardoor er al snel werd besloten tot een vervolg.

Sara staat centraal
In Angel of Darkness zien we hoe Sara haar eigen detectivebureau heeft geopend. Als ze op zoek gaat naar de ontvoerde dochter van een Spaanse ambassadeur, schakelt ze de hulp in van haar oude vrienden Dr. Kreizler en John Moore, die nu voor de New York Times werkt.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Afkicken! Voorlopig zijn er  veel minder nieuwe series door de coronacrisis
Series / Nieuws

Afkicken! Voorlopig zijn er veel minder nieuwe series door de coronacrisis

Voorlopig mag je er van uit gaan dat nieuw materiaal langer op zich laat wachten.

Een heel groot deel van de televisieseries waar aan gewerkt wordt, is fors vertraagd. Onderzoek wijst uit dat maar liefst 60 procent van de Amerikaanse series die eind dit jaar te zien zouden zijn, vertraging heeft opgelopen door de coronacrisis.

De verwachting is dat tussen de 5 en 10 procent minder series uitkomen in de tweede helft van dit jaar. Ook verwachten analisten dat 5 tot 10 procent van de nieuwe series niet eens meer gemaakt wordt door de crisis. Zodra producties weer van start gaan, wordt er namelijk gefocust op reeds bestaand materiaal.

Veiliger spelen
Dat is vooral een veilige gok, stelt analist Fred Black van Ampere Analysis. Een pilot maken kost natuurlijk veel geld. Je moet een complete cast en crew bij elkaar brengen en dan maar hopen dat iets genoeg kijkers oplevert. Dat is problematisch in een tijd waarin het slechter gaat, zoals nu het geval is. En dus gokken productiebedrijven en televisiezenders liever op vertrouwd materiaal.

De verwachting van Ampere is dat de problemen tot in 2021 blijven bestaan en dat eind dit jaar de producties pas weer helemaal hervat zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Volgende Arrowverse-crossover speelt zich hier af
Series / Nieuws

Volgende Arrowverse-crossover speelt zich hier af

We krijgen voor het eerst het stadje Smallville te zien, waar ook Superman vandaan komt.

De volgende crossover in het Arrowverse wordt niet te grootschalig. We krijgen een crossover van twee series te zien: Superman and Lois en Batwoman. En nu is de setting van die crossover bekend: het stadje Smallville.

Dat bevestigt showrunner Caroline Dries. "Ik heb er wat onderzoek naar gedaan, maar er zijn nog geen scenario's geschreven. Wel weet ik dat het zich af zal spelen in Smallville en dat de rest nog niet echt bepaald is. Het wordt natuurlijk heel uitdagend, maar gelukkig eindigen deze crossovers altijd heel gaaf."

Lees ook: 'Superman & Lois' vindt zijn schurk!

Crossover dit jaar
In 2021 zal de volgende crossover van het Arrowverse te zien zijn. Die is kleiner dan we gewend zijn, wat wel moest. Crisis on Infinite Earths was zo groots en bracht zoveel series en personages bij elkaar dat we ook hadden verwacht dat het ooit wat kleinschaliger zou worden.

Lees ook: Actrice gevonden voor Lana Lang in 'Superman & Lois'

Dat is met de crossover World's Finest ook het geval. Wat we precies mogen verwachten is niet duidelijk, op het feit na dat de crossover kleinschaliger is en dat deze Smallville laat zien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vertraging 'Star Trek: Picard' seizoen 2 is juist positief?
Series / Nieuws

Vertraging 'Star Trek: Picard' seizoen 2 is juist positief?

Door de coronacrisis is het nu mogelijk meer tijd in het verhaal te steken...

De productiestart van het tweede seizoen van Star Trek: Picard is verschoven. Akiva Goldsman, een van de bedenkers van de serie, vertelde tijdens een interview met de site Collider, dat de opnames in juni zouden beginnen. Dat gaat niet meer gebeuren.

"We wilden beginnen met de opnames in juni, maar ik kan je garanderen dat dit ons niet gaat lukken, tenzij de wereld morgen weer open gaat," aldus Goldsman. Het seizoen is pas voor de helft geschreven. "En we gaan beginnen met opnemen op het moment dat het mogelijk is."

Lees ook: 'Star Trek: Picard' krijgt opwindend tweede seizoen

Voorbereidingen gaan door
"De voorbereidingen zullen doorgaan. Zodra het kan, gaan we beginnen. We kijken er heel erg naar uit," vertelde Goldsman verder. Hij hoopt ook snel van start te kunnen gaan om iedereen te laten zien wat voor iets hij en zijn team bedacht hebben voor de serie.

Lees ook: 'Star Trek: Picard' brengt meer TNG-personages terug

"We hebben volgens mij veel geleerd van het eerste seizoen." De sluiting van de samenleving is in zekere zin "een cadeau geweest". Daardoor is het nu namelijk mogelijk om meer tijd te steken in het verhaal.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead'-schurk Negan ging bijna dood
Series / Nieuws

'The Walking Dead'-schurk Negan ging bijna dood

Gelukkig is dat nog niet het geval en is Negan nog altijd een van de hoogtepunten van de serie.

Regisseur en producent Greg Nicotero vroeg van showrunner Scott Gimple, of hij The Walking Dead-personage Negan dood kon laten gaan in het achtste seizoen. Hij wilde graag dat Maggie hem dood zou schieten, nadat Negan gespaard wordt en gevangen genomen wordt door Rick.

"Ik zei tegen Scott Gimple, de showrunner, 'Ik denk dat Maggie hem dood moet schieten. Ik denk dat Maggie Negan moet doden of neerschieten of iets dergelijks doen, want ze staat daar'," aldus Nicotero. "'Waarom schiet Maggie hem niet dood?' Maar je ziet nu dat Negan een langer verhaal heeft en veel meer heeft meegemaakt."

Lees ook: 'The Walking Dead'-finale seizoen 10 mogelijk pas in de herfst

Anders neerschieten
Volgens Nicotero wilde eigenlijk iedereen wel dat Negan neergeschoten zou worden, zelfs acteur Jeffrey Dean Morgan. "Zelfs Jeffrey zei: 'Oh kom op! Geef me een kogelgat in de schouder of mijn been of iets. Ik wilde wel," aldus Nicotero.

Lees ook: 'The Walking Dead'-opnames nooit meer hetzelfde

Maar dat gebeurde niet. En nu maakt Negan voor een groot deel onderdeel uit van de cast van de serie. De show is nog bezig met zijn tiende seizoen (de finale wordt afgemaakt als de coronacrisis voorbij is) en krijgt in elk geval ook een elfde seizoen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Visuele effecten 'The Mandalorian' S2 zijn nog veel beter!
Series / Nieuws

Visuele effecten 'The Mandalorian' S2 zijn nog veel beter!

Het eerste seizoen zag er al ontzettend mooi uit, maar dat wordt nu nog beter.

Het eerste seizoen van The Mandalorian bevatte een aantal fantastisch mooi gemaakte scènes. Bovenal Baby Yoda was een hoogtepunt, mede doordat de visuele effecten rond het wezen er echt heel goed uitzagen.

Voor de serie ontwikkelde Industrial Light and Magic, de VFX-afdeling van Lucasfilm, een nieuw systeem. Dat heet StageCraft en maakt het mogelijk om zeer hoge resolutie omgevingen te maken voor de set. Zo lijkt het erop dat de serie opgenomen is op exotische locaties, terwijl de cast en crew zich op een set bevindt.

Lees ook: Danny Trejo straks in 'The Mandalorian'?

Nog beter
Volgens de VFX-supervisor van de serie, Richard Bluff, ziet het nieuwe seizoen er nog veel beter uit. "Ik kan je zeggen dat we het dit tweede seizoen nog veel beter hebben gedaan," aldus Bluff. "Zelfs de crew stond met open mond te kijken naar een aantal van de magische trucs die we konden uithalen met de technologie."

Lees ook: 'The Mandalorian' vindt nog een topacteur!

Bluff vertelde ook over de lessen die men geleerd heeft tijdens het maken van het eerste seizoen. "Hoofdstuk zes was een van de laatste afleveringen die we opgenomen hebben. De Roost-hangar was waarschijnlijk een van de meest complexe omgevingen, omdat hij zo groots was. En dus niet alleen stond de Razor Crest in die virtuele omgeving, ook liepen er mensen daarin rond."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste foto's 'Doom Patrol' seizoen 2 toont vreemde superhelden!
Series / Foto's

Eerste foto's 'Doom Patrol' seizoen 2 toont vreemde superhelden!

Het volgende seizoen komt eraan en start in juni op de nieuwe streamingdienst HBO Max.

Het eerste seizoen van de DC-serie Doom Patrol verscheen in de States op DC Universe. In tegenstelling tot de voorganger Titans verscheen Doom Patrol niet op Netflix in Nederland en de serie is voor de liefhebber dus moeilijk te volgen. Nu is bekend geworden dat het tweede seizoen debuteert op de nieuwe streamingdienst HBO Max.

Ook HBO Max zal voorlopig niet in Nederland toegankelijk zijn en vermoedelijk moet je toch echt een abonnement nemen op Amazon Prime Video om Doom Patrol in ons land te kunnen volgen. Het tweede seizoen verschijnt of start op 25 juni op HBO Max.

Eerste foto's!
Hieronder zie je de eerste foto's uit het tweede seizoen. Het team Doom Patrol bestaat uit Jane (Diane Guerrero), Rita Farr (April Bowlby), Vic Stone (Joivan Wade), Larry Trainor (Matt Bomer/Matthew Zuk), Cliff Steele (Brendan Fraser/Riley Shanahan), en de Chief (Timothy Dalton).

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer Netflix scifi-komedie 'Space Force' met Carell en Malkovich
Series / Trailer

Trailer Netflix scifi-komedie 'Space Force' met Carell en Malkovich

Steve Carell wordt de baas van Space Force, een zesde tak van de U.S. Armed Forces.

Over een week verschijnt op Netflix de serie Space Force, gemaakt door het The Office-duo Greg Daniels en Steve Carell. De laatste speelt ook de hoofdrol in de sciencefictionkomedie.

Hieronder zie je de vermoedelijk definitieve trailer voor Space Force waarin we zien hoe Carell invulling geeft aan de hoog geplaatste generaal Mark R. Naird. Hij had graag de Air Force geleid, maar wordt aangesteld als de baas van Space Force, een zesde tak van de U.S. Armed Forces.



Ook zijn er rollen voor Lisa Kudrow - als Maggie Naird, de vrouw van het personage van Carell - John Malkovich, Diana Silvers, Tawny Newsome, Ben Schwartz, Jimmy O. Yang, Noah Emmerich, Alex Sparrow en Don Lake.

Lees ook: Echte 'Space Force'-generaal reageert op Netflix-serie

Op 29 mei debuteert het eerste seizoen van Space Force op Netflix!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.