search
Steven Spielbergs 'Minority Report' wordt tv-serie
Series / Nieuws

Steven Spielbergs 'Minority Report' wordt tv-serie

De sci-fi topper met Tom Cruise krijgt een grote naam in de hoofdrol.Volgens de website TheWrap wordt Steven Spielbergs sci-fi topper Minority Report vertaald naar het kleine scherm. Amblin Television zal de serie samen met Godzilla-scriptschrijver Max Borenstein ontwikkelen en naar verwachting wordt er een grote naam aangetrokken voor de hoofdrol.

In de filmversie speelde Tom Cruise de hoofdrol. De sci-fi uit 2002, gebaseerd op het korte verhaal "The Minority Report" van schrijver Philip K. Dick, gaat over rechercheur John Anderton van de Pre Crime Unit die wordt aangeduid als toekomstig moordenaar. Voor Anderton leidt dit tot een race tegen de klok én tegen zijn gespecialiseerde politie-eenheid om te bewijzen dat hij niet schuldig is aan een misdaad die hij zelfs nog niet heeft gepleegd.

De serie moet zich focussen op een PreCrime-unit vanuit het oogpunt van de hoofdrolspeler of -speelster. Het is nog onduidelijk of er een directe relatie zal zijn met de verhaallijn in de film die een Oscarnominatie ontving voor Beste geluidsediting.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen