'Monty Python's Flying Circus' eindelijk op Blu-ray!

'Monty Python's Flying Circus' staat op Blu-ray!

Dit satirisch sketchprogramma verscheen van 1969 tot en met 1974 en is nu verkrijgbaar in de beste kwaliteit.

Bram de Groot, 19 juli 2020 om 17:56

Cast: Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones, Michael Palin, e.a. | Jaar: 1969 - 1974| Tv-release: BBC
De Britse komediegroep Monty Python is nog steeds bijzonder geliefd. Het startte allemaal met de tv-serie Monty Python's Flying Circus die is 1969 begon op de BBC. De zes leden van de groep, met wijlen Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, wijlen Terry Jones en Michael Palin maakten tot en met 1974 vier seizoenen met 45 afleveringen.

Sony Pictures zette deze vier seizoenen onlangs op acht Blu-ray schijven met een complete serie-uitgave. Hieronder een blik op de uitgave, met als eerste de trailer en de synopsis.


In de 45 afleveringen zien we "something completely different". Verscheidene sketches van Monty Python zijn legendarisch geworden en bekend gebleven onder eigen titels: de Dead Parrot-sketch met de man die een dode papegaai op de toonbank slaat, the Ministry of Silly Walks, The Lumberjack Song door een groep transseksuele houthakkers, nudge nudge.Serie: Monty Python's Flying Circus | Afleveringen: 45, in totaal 1333 minuten | Aantal discs 8 x Blu-Ray | Release: juni 2020 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.33 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 2.0 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 5430000728843 | Met dank aan: Sony Pictures Home Ent.

Deze Blu-ray uitgave van Monty Python's Flying Circus bevat per seizoen twee Blu-ray discs, vastgeklikt in standaard Blu-ray keepcases. Om de vier cases zit een kartonnen insteekhoes en er is een afleveringengids van acht pagina's meegeleverd. Handig als je op zoek bent naar een specifieke sketch. Er is ook drie uur aan extra's toegevoegd op de discs.

Beeld en geluid
We hebben te maken met een serie die tussen 1969 en 1974 verscheen en daarmee is deze zowaar een halve eeuw oud. Met dat in het achterhoofd dan mag gezegd worden dat het beeld er voortreffelijk uitziet. Er is gekozen om de originele beeldverhouding van 1.33 : 1 te behouden en veel van het beeld en geluid gerestaureerd.

Zo wordt duidelijk dat er veel ruis en vuiltjes (al zeker niet allemaal) zijn weggewerkt en kleur is toegevoegd, zeker bij de geanimeerde afleveringen. Op deze wijze blijft er een uitstekend beeld achter en dit is ook hoe de makers het ooit hebben bedoeld. Het geluid blijft stereo (Dolby Digital 2.0) en doet verder prima zijn werk.

Bonusmateriaal
Er is per disc extra beeldmateriaal terug te vinden. Deze bestaan vooral uit verlengde afleveringen, verwijderde scènes en interviews. Ook zijn er een paar alternatieve beelden. In enkele van de featurettes wordt er gekeken naar hoe bepaalde afleveringen zijn gerestaureerd.

Al met al vormen deze extra's een waardige toevoeging voor de echte fans van Monty Python's Flying Circus. Ben je zo'n fan, dan is dit een uitgave om in huis te halen en op je gemak te bekijken.


Lees meer over: Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones, Michael Palin, Monty Pythons Flying Circus

Informatie over de serie: Monty Python's Flying Circus

Populair nieuws