'Gotham' komt wereldwijd naar Netflix

Gotham komt wereldwijd naar Netflix

Vanaf 2015 op Netflix, vanaf september op Fox...

Jim Pedd, 4 september 2014 om 08:00

Netflix en Warner Bros. Worldwide Television Distribution hebben een grote deal aangekondigd. Gotham, de DC-prequelserie die later deze maand in première gaat op FOX, zal in alle Netflix-landen te zien zijn. Dit gaat niet per aflevering; de serie is in de loop van 2015 te zien op het online streamingkanaal.
De serie laat zien hoe een jonge Detective James Gordon (Ben McKenzie) het samen met de oude rot Harvey Bullock (Donal Logue) proberen Gotham schoon te vegen. Ze nemen het daarbij op tegen een hele rits aan slechteriken waar Batman het ooit tegen op zal nemen. De serie baseert zich op de verhalen van de DC Comics Super-Villains and Vigilantes en moet een geheel nieuw verhaal vertellen.

”Gotham is dé serie waar mensen dit herfstseizoen naar uitkijken en we zijn blij het aan onze leden van over heel de wereld aan te kunnen bieden,” vertelde Ted Sarandos, Chief Content Officer bij Netflix. ”Het oorsprongsverhaal van Batman zal wereldwijd zo’n gigantische aantrekkingskracht hebben dat we samen met Warner Television een nieuw model voor de distributie van dit soort serie gemaakt hebben.”

”Normaliter verkopen we de licenties van onze programma’s per land,” vertelde Jeffrey R. Schlesinger, President van Warner Bros. Worldwide Television Distribution. ”Maar met Netflix hebben we een speciale wereldwijde deal gesloten voor deze serie. Netflix is het perfecte thuis voor Gotham.”


Lees meer over: gotham, fox, netflix, serie, ben mckenzie, donal logue, batman, the dark knight, streaming, ted sarandos

Informatie over de serie: Gotham

Populair nieuws