DVD-recensie: 'Masters of Sex' seizoen 1

DVD-recensie: Masters of Sex seizoen 1

Goede uitgave van een spannende serie, met veel extra's.

Jim Pedd, 3 september 2014 18:51

Cast: Michael Sheen (Dr. William Masters), Lizzy Caplan (Virginia Johnson), Caitlin FitzGerald (Libby Masters), Nicholas D'Agosto (Dr. Ethan Haas), Teddy Sears (Dr. Austin Langham) | Jaren: 2013 – heden | Release: Showtime
Masters of Sex is eigenlijk precies wat we van Showtime mogen verwachten. Goed acteerwerk – ditmaal van acteurs Michael Sheen en Lizzy Caplan, spannend drama en meer dan genoeg naakt. Dat is ook niet vreemd, want deze bijzondere en goed ontvangen serie gaat over twee wetenschappelijke pioniers op het gebied van seksualiteit.

De serie vertelt over hun bijzondere leven, romance en de popcultuur waarin ze verkeerden. De onderzoeken van Masters en Johnson hadden grote gevolgen voor hun familie en hun collega's. Hun studie betekende het startsein voor een seksuele revolutie en van een eenvoudig klein ziekenhuis in St. Louis kwamen ze terecht op de omslag van Time magazine. Met Caitlin FitzGerald, Teddy Sears, Nicholas D’Agosto en tweevoudig Golden Globe winnaar Beau Bridges.

Het eerste seizoen van de serie, dat we in deze recensie onder de loep nemen, is goed ontvangen door critici. Op RottenTomatoes scoorde het seizoen een percentage van 90 procent op basis van 50 recensies. De consensus is dat het acteerwerk sterk is, de regie goed en de decors mooi. Verder is het plot interessant om te volgen, mede door de setting in de jaren ’50 en ’60.


DVD: Masters of Sex seizoen 1 | Duur: 649 min. / 12 afleveringen | Release: augustus 2014 | Video: 1.78:1 | Audio: Engels DTS-HD 5.1 | Discs: 4x DVD | EAN: 8-712609-603989 | Met dank aan: Sony Pictures

Het recensie-exemplaar van het eerste seizoen is een reguliere DVD-hoes, in een slipcover. Beiden hebben hetzelfde artwork, dat ons hoofdrolspelers Michael Sheen en Lizzy Caplan toont. Achterop de hoes staan een plotsynopsis en details over de audio en video van de serie. Sla je de hoes open, dan zie je vier discs. Haal je die uit de hoes, tref je informatie over wat er op de discs staat aan.

Elke schijf bevat drie afleveringen en daarvan zien we een titel en een Nederlandse en een Franse synopsis. Kortom: precies waar we op hopen bij dit soort uitgaves. Met de beeldkwaliteit zit het verder goed in deze DVD-uitgave. Uiteraard is het beeld niet zo haarscherp als wanneer we een Blu-ray uitgave hebben, maar teleurstellen doet het natuurlijk niet. Verder is ook de audio goed.

Extra’s
De extra's op deze uitgave zijn niet heel breed. Uiteraard tref je audiocommentaar aan (helaas enkel bij de pilot, waarbij acteurs en producenten aan bod komen). Verder is er ook nog een stel verwijderde scènes, die leuk zijn voor echte fans van de serie. Leuker is een drietal extra’s, dat handelt over het maken van de serie (waarin o.a. het verzamelen van de cast aan bod komt) en over het acteerwerk van Sheen en Caplan als Dr. Masters en Dr. Johnson.

Mooi is verder de featurette The Real Masters, die gaat over het leven van de echte Dr. Masters. Mooi is dat in deze featurette zijn biograaf, Thomas Maier, aan bod komt. Op zijn boek is deze serie gebaseerd, dus het is mooi dat de makers hem aan bod laten komen. Surprising Facts About Sex is de laatste extra die op deze uitgave te vinden valt en ook niet verkeerd; deze gaat over de ontdekkingen van de wetenschappers en is ook mooi om te zien.


Toekomst
Het tweede, twaalf afleveringen tellende seizoen, is in de Verenigde Staten al bezig. Op 13 juli werd begonnen met het uitzenden van afleveringen en op 28 september is de laatste aflevering van het seizoen te zien op Showtime. Een derde seizoen is ook al bevestigd; dit zal in 2015 te zien zijn.

Lees meer over: dvd, bluray, blu ray, review, recensie, masters of sex, michael sheen, lizzy caplan, caitlin fitzgerald, nicholas dagosto, teddy sears, showtime

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws