Uitgebreide synopsis tweede seizoen 'Agents of S.H.I.E.L.D.'

Wie kan Phil Coulson vertrouwen?

Jim Pedd, 04-09-2014 11:14

ABC heeft een uitzonderlijk lange synopsis vrijgegeven voor het tweede seizoen van Agents of S.H.I.E.L.D.. Er staan Phil Coulson (Clark Gregg) en zijn team heel wat grote uitdagingen te wachten dit seizoen. Gregg wordt net als in het eerste seizoen bijgestaan door de vaste hoofdrolspelers: Ming-Na Wen (Melinda May), Chloe Bennet (Skye), Brett Dalton (Grant Ward), Iain De Caestecker (Leo Fitz) en Elizabeth Henstridge (Jemma Simmons).
Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D. keert terug voor een dynamisch, actievol tweede seizoen. De nieuw aangewezen Directeur Phil Coulson (Gregg) – nu de bewaker van de geheimen – heeft de opdracht om S.H.I.E.L.D. opnieuw op te bouwen en het publiek en de regering weer in de organisatie te laten vertrouwen. In Marvel's Captain America: The Winter Soldier werd onthuld dat slechte Hydra agenten de organisatie geïnfiltreerd hadden. En sinds het bestaan van superhelden en buitenaardse wezens publieke kennis geworden is na de slag om New York, worstelt de wereld ermee om deze nieuwe realiteit een plek te geven. Agent Phil Coulson, die tijdens de slag om New York stierf door toedoen van Loki, en terug tot leven gebracht werd, brengt een kleine groep experts samen om als agenten te dienen van het vernieuwde S.H.I.E.L.D. De opdracht van S.H.I.E.L.D.: eenieder beschermen die zichzelf niet kan beschermen tegen de vele dodelijke dreigingen.

Maar de grootste bedreiging kwam van de organisatie zelf, want S.H.I.E.L.D.'s oude vijand, Hydra, een gevaarlijke groep extremisten waar Captain America het tijdens de Tweede Wereldoorlog tegen op moest nemen, had de organisatie geïnfiltreerd, tot op de hoogste niveaus. Eenmaal publiekelijk onthuld, zijn S.H.I.E.L.D. en Coulson en zijn team in diskrediet gebracht en voor het publiek tot de vijand gemaakt. Het publiek ziet S.H.I.E.L.D. als een onbetrouwbare organisatie en het is aan Coulson om die mening te veranderen.

Nadat hij hielp Hydra te vernietigen, werd Coulson aangewezen als Directeur met de opdracht de organisatie opnieuw op te bouwen. Dat is geen makkelijke opdracht, want het grootste deel van S.H.I.E.L.D.'s oorspronkelijke agenten is ofwel dood, werkte in het geheim voor Hydra, of is nu freelance actief. Toch heeft Coulson een goed team om op te vertrouwen. Agent Melinda May (Ming-Na Wen), professioneel piloot, martial artist en goede vriend, zal op Coulson blijven letten, vooral om achter de ware toedracht van de mysterieuze tekeningen die hij op muren maakt te komen. Wat hebben deze te betekenen en kan Coulson wel vertrouwd worden? Grant Ward (Dalton), getraind als vechter en spion, werd ontmaskerd als Hydra mol en verrader van S.H.I.E.L.D. en is nu opgesloten, ver van de wereld en zijn voormalige teamleden. Maar dit is niet het laatste dat we van hem gezien hebben"

Nadat ze door Ward voor dood achtergelaten in de oceaan, hebben Agent Leo Fitz (De Caestecker), een briljant wetenschapper, en Agent Jemma Simmons (Henstridge), geniale biochemist, een manier gevonden om hun watergraf te ontsnappen. Maar dat ging niet goed voor Fitz, die in coma achterbleef en zijn cognitieve functies mogelijk nooit meer terugkrijgt. Dat is dus een grote tegenslag voor Simmons. En dan is er nog hacker Skye (Bennet), die nu volwaardig S.H.I.E.L.D. agent is, heeft haar oorsprong als een 0-8-4 ontdekt – een object van onbekende oorsprong – en dat haar ouders als monsters gezien werden. Heeft Skye een duisternis in zich, die zich zal openbaren? Ook voegt Lance Hunter (Nick Blood) zich bij Coulsons team. Hij is een huurling en scherpschutter. Aangezien hij eerder niet op wist te klimmen binnen S.H.I.E.L.D. is de vraag: heeft hij een ander motief om het team te helpen?

Wie kan Coulson vertrouwen en wie niet?


Lees meer over: agents of shield, marvel, seizoen 2, clark gregg, samuel l jackson, agent carter, ming na wen, chloe bennet, brett dalton, iain de caestecker, elizabeth henstridge, lucy lawless, adrianne palicki, henry simmons, kyle maclachlan

Populair nieuws