search
50 Nieuwe Series Seizoen 2014 / 2015
Series / Featured

50 Nieuwe Series Seizoen 2014 / 2015

Opvallend in het televisieseizoen 2014-2015 is dat er veel series verschijnen die zich afspelen in de zestiger jaren of gebaseerd zijn op stripboeken van DC Comics.

Ook dit jaar brengen wij weer een overzicht van alle nieuwe series die je dit televisieseizoen kunt verwachten. Net als ieder jaar zullen veel series niet vernieuwd worden of zelfs halverwege het seizoen gecancelled worden. Een klein aantal tv-series zal de eindstreep daarentegen wel halen.


Opvallend in het televisieseizoen 2014-2015 is dat er veel series verschijnen die zich afspelen in de zestiger jaren of gebaseerd zijn op stripboeken van DC Comics.

A to Z (NBC)
Cristin Milioti uit How I Met Your Mother en Ben Feldman uit Mad Men spelen de hoofdrollen in deze romantische komedieserie. Samen runnen ze de online datingwebsite 'A to Z', waarmee ze de gehele cyclus van een relatie van begin tot eind opzetten. Rashida Jones (Parks and Recreation) is betrokken als uitvoerend producent.

Allegiance (NBC)
De Amerikaanse oorlogsheld en CIA analist Alex O'Connor (gespeeld door Gavin Stenhouse) komt erachter dat zijn door hem zeer geliefde ouders en zus Russische spionnen zijn. De spannende serie Allegiance is geschreven en geregisseerd door George Molfi, bekend van de speelfilm The Adjustment Bureau met Matt Damon in de hoofdrol. Daarnaast heeft Molfi samen met Avi Nir (Homeland) de serie geproduceerd.

American Crime (ABC)
In American Crime worden de levens van eenieder die betrokken is geraakt bij een racistische rechtszaak ondersteboven gegooid. De serie komt van de hand van John Ridley (12 Years a Slave) en wordt tevens door hem geproduceerd. Rollen zijn er voor onder andere Felicity Huffman, Timothy Hutton, Richard Cabral, Penelope Ann Miller en Johnny Ortiz.

Angie Tribeca (TBS)
Rashida Jones speelt de titelrol in Angie Tribeca, een serie die is geschreven en geregisseerd door Steve Carell en zijn vrouw Nancy. Angie is een detective die in onmin leeft met haar baas, nadat hij haar heeft gekoppeld aan een nieuwe partner (Hayes Macarthur). Carell speelt net als Hollywoodsterren Lisa Kudrow, Gary Cole, Alfred Molina en Matthew Glave een kleine gastrol in deze serie.

Aquarius (NBC)
Californication-ster David Duchovny speelt een politieagent die aan het eind van de jaren '60 wordt ingezet om de mysterieuze criminele activiteiten rondom Charles Manson uit te zoeken. Samen met zijn jonge rechterhand maakt hij in de serie Aquarius uiteindelijk de gruwelijke Tate-LaBianca moordzaak mee. Duchovny is samen met scenarioschrijver John McNamara (In Plain Sight), Marty Adelstein (Prison Break) en Melanie Greene uitvoerend producent.

Astronaut Wives Club (ABC)
Astronaut Wives Club draait om een groep vrouwen in het begin van 1960 wiens echtgenoten werkzaam zijn als astronaut. De hoofdrollen worden gespeeld door JoAnna Garcia Swisher, Zoe Boyle, Azure Parsons en Odette Annable. Ook voor Desmond Harrington uit de serie Dexter is een grote rol weggelegd, terwijl Gossip Girl producenten Stephanie Savage en Jos Schwartz als producent betrokken zijn.

Backstrom (Fox)
Rainn Wilson, bekend van The Office (US), speelt de hoofdrol in deze rauwe dramaserie. Backstrom is gebaseerd op een Zweedse boekenreeks en komt deze winter in Amerika op de buis. De Nederlander Thomas Dekker speelt ook een rol!

Bad Judge (NBC)
Private Practice's Kate Walsh is in Bad Judge te zien als een seksueel ingestelde rechter die op meerder manieren met het recht "speelt". Komediant Will Ferrell is daarnaast als uitvoerend producent verbonden aan deze serie. Andere rollen zijn voor John Ducey, Theodore Barnes en Mather Zickel.

Battle Creek (CBS)
Breaking Bad bedenker Vince Gilligan schreef in 2002 al het script voor de dramaserie Battle Creek. De tv-serie draait om Detective Russ Agnew (Dean Winters) en FBI agent Milton Chamberlin (Josh Duhamel). Ondanks hun verschillende persoonlijkheden proberen ze samen de straten van het criminele plaatsje veilig te houden.

Black-ish (ABC)
Een doorsnee vader (Anthony Anderson) heeft moeite om zijn kinderen correct op te voeden te midden van een leven vol afleidingen en obstakels. Zijn strenge vrouw (Tracee Ellis Ross) en ouderwetse vader (Laurence Fishburne) maken het hem ook niet gemakkelijk. Black-ish is geschreven door Kenya Barris, bekend van de film 'Are We There Yet?', en Larry Wilmore.

Buzzy's (TBS)
David Kohan en Max Mutchnick bedachten eerder de immens populaire tv-serie Will & Grace en komen nu met de nieuwe serie Buzzy's. Centraal staat een groep vrienden die op de middelbare school in verschillende sociale groepen zaten, maar nu elkaars collega's zijn in een kapperszaak in Massachusetts. Onder meer Ashley Tisdale, George Wendt (Cheers) en Lauren Lapkus spelen de hoofdrollen.

Members Only (ABC)
Het familiedrama Members Only (werktitel: The Club) draait om een Amerikaanse Country Club die barre tijden doormaakt. Leslie Holbrooke (Betsy Brandt, Breaking Bad) is verlaten door haar man, nadat hij de financien van de club heeft verkwist en hierdoor leeft ze ook in onmin met haar familie. Susannah Grant is de bedenker van deze televisieserie, eerder werd zij genomineerd voor een Oscar voor de film 'Erin Brockovich'.

Constantine (NBC)
Constantine is één van de meest besproken nieuwe series dit seizoen en is gebaseerd op de gelijknamige stripboekenreeks van DC Comics. Matt Ryan speelt de titelrol en heeft de zware taak om de aarde te beschermen tegen gevaarlijke demonen en ander duister gespuis. David S. Goyer (Da Vinci's Demons) en Daniel Cerone (Dexter) produceren deze tv-serie.

Cristela (ABC)

Cristela (Cristela Alonzo) is al zes jaar bezig met haar rechtenstudie en staat op het punt om haar eerste (onbetaalde) stage te gaan lopen. Echter wordt ze tegengehouden door haar stukken minder ambitieuze Mexicaanse familie.. Onder andere 'The Night At The Museum'-regisseur Shawn Levy is als uitvoerend producent betrokken.

CSI: Cyber (CBS)
In deze spin-off van CSI: Crime Scene Investigation speelt Patricia Arquette (Medium) het personage Avery Ryan, hoofd van de afdeling Cyber Crime van de FBI in de Amerikaanse staat Virginia. Met haar team is zij verantwoordelijk voor zowel kleine als grote online gevaren voor de samenleving.

Emerald City (NBC)
De fantasyserie Emerald City is een moderne verfilming van 'The Wizard of Oz', waarin een twintigjarige Dorothy centraal staat. Er speelt zich een episch gevecht af rondom de stad Oz, waarin meerdere koninkrijken betrokken zijn.

Empire (Fox)
Empire is een uniek familiedrama, waarin hip-hop muziek een grote rol speelt. Belangrijke rollen zijn voor Terence Howard, Taraji P. Henson en Gabourey Sidibe. Alle drie werden zij de afgelopen jaren genomineerd voor een Oscar, echter zonder succes. Ook scenarioschrijver Lee Daniels wist nog nooit een Oscar te winnen, maar was wel tweemaal genomineerd.

The Flash (CW)
Wetenschapper Barry Allen (Grant Gustin) beschikt na een bizar ongeluk plots over de gave om extreem snel te rennen. The Flash is een spin-off van de superheldenserie Arrow, dat in Nederland wordt uitgezonden door Veronica Beide series zijn gebaseerd op stripboeken van DC Comics. Naast Gustin hebben ook Jesse L. Martin, Candace Patton en Tom Cavanagh grote rollen.

Forever (ABC)
Het is geen toeval dat de beste medicus van heel New York zo geinteresseerd is in de dood, hij is namelijk onsterfelijk. Ioan Gruffudd speelt het hoofdpersonage Dr. Henry Morgan, die in deze tv-serie samen met de detective Jo Martinez (Alana De La Garza) zijn interessante verleden ontrafeld. De productie is in handen van Matt Miller (Chuck), Dan Lin (Terminator Salvation) en Jennifer Gwartz (Veronica Mars).

Fresh Off the Boat (ABC)
De komedieserie Fresh Off the Boat speelt zich af in de jaren '90 en volgt een in Amerika opgegroeid Aziatisch kind dat dol is op hip-hop. Allebei zijn ouders zijn immigranten en net als zijn vader is hij geobsedeerd door "The American Dream".

Galavant (ABC)
De aantrekkelijke prins Galavant (Joshua Sasse) wil zich wraken op de koning (Timothy Omundson, Psych), die zijn enige echte liefde van hem heeft afgenomen. Dan Fogelman schrijft en produceert deze sprookjesachtige musicalserie, terwijl Oscarwinnaar Alan Menken verantwoordelijk is voor de soundtrack.

Gotham (Fox)
FOX heeft met de tv-serie Gotham één van de meest veelbelovende projecten in handen. Gotham is gebaseerd op de stripboeken van Batman en volgt de jonge detective James Gordon (Benjamin McKenzie). Hij heeft de zware taak om de criminele stad veilig te houden van superschurken en ander gevaar. De cast bestaat verder uit onder andere Jada Pinkett Smith, Donal Logue, Sean Pertwee en David Mazouz als de jonge Bruce Wayne.

Gracepoint (Fox)
Vorig jaar was de Britse tv-serie Broadchurch een groot succes, vandaar dat FOX dit seizoen met een Amerikaanse remake van deze serie komt. David Tennant speelt net als in het origineel de hoofdrol, terwijl Anna Gunn (Breaking Bad) zijn tegenspeelster is.

How to Get Away With Murder (ABC)
In deze spannende serie wordt een groep ambitieuze rechtenstudenten gevolgd, die aan de hand van hun mysterieuze professor (Viola Davis) betrokken raken in een moordzaak die hun hele leven zal veranderen. Onder meer Liza Weil, Billy Brown, Tom Verica en Katie Findlay zijn te zien in How to Get Away With Murder.

iZombie (CW)
Wanneer een medicijnenstudent verandert in een zombie, neemt ze een bijbaan in het mortuarium om zo de hersenen van vermoorde personen te kunnen eten. Dan komt ze erachter dat ze meer dan alleen hun hersenen inneemt.. Ook het geheugen van deze overledenen neemt ze over en samen met haar professor en een rechercheur helpt ze met het vinden van de moordenaars.

Jane the Virgin (CW)
Gina Rodriguez speelt een hardwerkende en strenggelovige Latijns-Amerikaanse vrouw. Na een serie van onverwachte gebeurtenissen raakt ze per ongeluk kunstmatig bevrucht.. Jane the Virgin is gebaseerd op een Venezolaanse televisiefilm.

Last Man on Earth (Fox)
Hoofdrolspeler Will Forte heeft zelf het scenario geschreven voor deze komedieserie, waarin twee vreemdelingen na een apocalyps de enige twee overlevers op aarde zijn. Ze moeten hun meningsverschillen opzij zetten om de uitsterving van het menselijke ras te voorkomen. De regie is in handen van LEGO-regisseurs Phil Lord en Chris Miller.

Madam Secretary (CBS)
Madam Secretary is een dramaserie over het persoonlijke en zakelijke leven van een Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken (Tea Leoni). De serie is bedacht door Barbara Hall, die eerder verantwoordelijk was voor Joan of Arcadia. Oscarwinnaar Morgan Freeman is betrokken als uitvoerend producent.

Manhattan Love Story (ABC)
In deze romantische komedieserie wordt de relatie van het jonge koppel Peter (Jake McDorman) en Dana (Analeigh Tipton) vanaf het begin gevolgd.

Marry Me (NBC)
Annie (Casey Wilson) en Jake (Ken Marino) zijn al jaren een stel, maar na hun verloving realiseren ze zich dat alles makkelijker lijkt dan het is.

Marvel's Agent Carter (ABC)
Marvel's Agent Carter is de tweede serie van de succesvolle superheldenstudio die op de Amerikaanse televisie verschijnt. Dit maal speelt het verhaal zich direct na de Tweede Wereldoorlog af, waarin de jonge agente Peggy Carter centraal staat. Ze moet haar persoonlijke leven zien te combineren met de geheime missies die ze moet uitvoeren voor Howard Stark, daarnaast moet ze zien om te gaan met het verlies van haar grote liefde Captain America.

The McCarthys (CBS)
Deze familiekomedie draait om een luidruchtig en sportverslaafde gezin bestaande uit Laurie Metcalf, Joey McIntyre, Jack McGee, Tyler Ritter, Kelen Coleman en Jimmy Dunn.

The Messengers (CW)
Wanneer een mysterieus voorwerp inslaat op de aarde, sterft een groep onbekenden door de veroorzaakte energiegolven. Echter herrijzen zij uit de dood en ontdekken ze dat zij de opdracht hebben gekregen om de aanstaande apocalyps te voorkomen. Hoofdrollen zijn er voor onder meer Diogo Morgado, Sofia Black-D'Elia, Shantel VanSanten en Jon Fletcher.

Mission Control (NBC)
Mission Control speelt zich af in de jaren '60 en volgt de strijd van twee astronauten om het eerst te landen op de maan. De één is een sterke vrouw (Krysten Ritter), de ander is een nonchalante man (Tommy Dewey). De serie wordt geproduceerd door Will Ferrell en Adam McKay, eerder werkten zij onder andere samen aan de Anchorman films.

Mr. Robinson (NBC)
Craig Robinson (The Office US) speelt, in deze naar hem vernoemde komedieserie, een uitgerangeerde muzikant die aan de slag gaat als muziekleraar op een middelbare school.

Mulaney (Fox)
Stand-up komediant John Mulaney speelt de hoofdrol in deze autobiografische tv-serie, dat het verhaal vertelt van een jonge komediant die probeert door te breken. Hierbij wordt hij beinvloed door zijn baas (Martin Short), huisgenoten, vrienden en buren. Mulaney heeft daarnaast ook het scenario geschreven en werkt mee aan de productie van de serie.

Mysteries of Laura (NBC)
Een gevatte vrouwelijke rechercheur (Debra Messing) loopt zware risico's door haar ex-man en onbeheersbare tweeling. Mysteries of Laura is gebaseerd op een Spaanse dramaserie en is geschreven door Jeff Rake (The Tomorrow People).

NCIS: New Orleans (CBS)
Deze spin-off van NCIS speelt zich af in New Orleans en dit maal wordt de hoofdrol gespeeld door Scott Bakula (Star Trek: Enterprise). Vanuit hun kantoor in de stad van muziek en overstromingen, behandelt zijn team zaken door de hele Verenigde Staten. Andere rollen zijn voor Lucas Black, Zoe McLellan, Paige Turco en CCH Pounder. Mark Harmon, de hoofdrolspeler uit de originele serie, is betrokken als uitvoerend producent.

The Odd Couple (CBS)
Voormalig Friends-ster Matthew Perry en Thomas Lennon (Reno 911!) spelen in The Odd Couple twee totaal tegengestelde huisgenoten. Deze televisieserie is gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk uit 1965. Eric en Kim Tannenbaum (Two and a Half Men) zullen deze nieuwe komedieserie produceren.

Odyssey (NBC)
Drie families worden gesplitst wanneer een gestrande vrouwelijke soldaat (Anna Friel, Pushing Daisies), een gedesillusioneerde advocaat (Peter Facinelli) en een politieke activist (Treat Williams) betrokken raken bij dezelfde mysterieuze gebeurtenis..

One Big Happy (NBC)
Een lesbienne (Elisha Cuthbert) en haar beste heteroseksuele vriend (Nick Zano) besluiten om samen een baby te nemen. Echter worden de zaken gecompliceerd wanneer één van hen verliefd wordt op een ander. Presentatrice Ellen DeGeneres en komediante Liz Feldman produceren de nieuwe komedieserie One Big Happy.

Proof (TNT)
Jennifer Beals is in de serie Proof te zien als de briljante chirurg Kathryn Russo, die onderzoek doet naar bovennatuurlijke verschijnselen met het menselijk lichaam. Tegelijkertijd probeert ze de banden met haar tienerzoon en oudere dochter aan te halen. Ook Matthew Modine (Weeds), Joe Morton (Scandal) en Callum Blue zijn te zien in deze televisieserie.

Public Morals (TNT)
Na Mob City is Ed Burns wederom te zien in een tv-serie die zich afspeelt in het verleden (jaren '60). Burns is te zien als de agent Terry Muldoon van de afdeling Public Morals. Waar veel agenten zich begeven op de dunne lijn tussen goed en kwaad, heeft hij zijn zaakjes op orde en probeert hij deze waarden mee te geven aan zijn zoons. Burns is samen met regisseur Steven Spielberg betrokken als uitvoerend producent.

Red Band Society (Fox)
Een groep tieners en tevens patienten op de kinderafdeling van een ziekenhuis bouwen een hechte vriendschap op in deze jeugdige komedieserie. Oscarwinnares Octavia Spencer speelt een zuster die werkzaam is op deze afdeling en daarnaast zijn ook Dave Annable, Griffin Gluck en Charlie Rowe in Red Band Society te zien.

Scorpion (CBS)
Een excentriek genie (Elyes Gabel) en zijn internationale netwerk van andere genien vormen de laatste verdedigingslinie tegen de gevaren van de moderne samenleving. Scorpion is een project van Nick Santora (Prison Break) en de cast bestaat onder andere uit Katharine McPhee, Ari Stidham en Eddie Kaye Thomas.

Secrets & Lies (ABC)
Secrets & Lies is gebaseerd op de gelijknamige Australische tv-serie. In deze remake wordt de hoofdrol gespeeld door Ryan Phillippe, die na de vondst van zijn vermoorde buurjongetje als hoofdverdachte wordt beschouwd in de moordzaak. Hij moet zijn uiterste best doen om de gehaaide rechercheur (Juliette Lewis) die deze zaak onderzoekt te overtuigen van zijn onschuld.

Selfie (ABC)
Een zelfgeobsedeerde twintiger (Karen Gillan) wordt beroemd op het internet, wanneer haar génante break-up wordt gefilmd met een mobiele telefoon en over het internet verspreid raakt. Om van dit verkeerde imago af te komen huurt ze marketingexpert Henry (John Cho) in.

State of Affairs (NBC)
Katherine Heigl, bekend van de ziekenhuisserie Grey's Anatomy, speelt een CIA agente die de Amerikaanse president (Alfre Woodard) bijstaat op het gebied van internationale veiligheid. Naast deze zware baan heeft ze ook een complex privéleven dat ze vooralsnog goed in balans weet te houden. Naast Heigl zijn ook Adam Kaufman, Leslie Odom Jr. en Sheila Vand in deze tv-serie te zien.

Stalker (CBS)
De detectives Jack Larsen (Dylan McDermott) en Beth Davis (Maggie Q) behandelen stalkingszaken voor de politie in Los Angeles. Het script voor Stalker is geschreven door Kevin Williamson, die eerder meewerkte aan de misdaadserie The Following.

Unbreakable Kimmy Schmidt (NBC)
Tina Fey en Robert Carlock werkten eerder als producenten samen aan de komedieserie 30 Rock, waar Fey ook een hoofdrol in speelde. Voor de serie Unbreakable Kimmy Schmidt werken zij wederom samen, dit maal wordt de hoofdrol gespeeld door Ellie Kemper uit The Office US. Kimmy Schmidt is een jonge vrouw die ontsnapt uit een sekte om een nieuw bestaan op te bouwen in New York.

Wayward Pines (Fox)
Regisseur M. Night Shyamalan is vooral bekend van de film 'The Sixth Sense', maar komt nu met de mysterieuze thriller Wayward Pines. Matt Dillon is te zien als een geheim agent die wordt ingezet om twee vermiste agenten op te sporen in het kleine plaatsje. Eenmaal daar aangekomen ontdekt hij mysteries die hem het hoofd doen tollen.. De cast bestaat verder uit Terrence Howard als Sheriff Pope, Melissa Leo als zuster Pam, Juliette Lewis als de barvrouw Beverly en ten slotte Toby Jones als de psychiater Dr. Jenkins.

Weird Loners (Fox)
Zachary Knighton, Nate Torrence, Becki Newton en Meera Rohit Kumbhani spelen vier huisgenoten die allen lijden aan bindingsangst. Samen bewonen ze een eengezinswoning in Queens en alhoewel ze regelmatig daten, lijkt niets ze te overtuigen om een relatie met een ander te beginnen. De pilot werd geschreven door Michael Weithorn (The Goldbergs, The King of Queens) en Jake Kasdan (New Girl) nam de regie in handen.

The Whispers (ABC)
Een groepje mensen voert een race tegen de klok om een kwaadaardig alienras ervan te weerhouden om de aarde en de mensheid te vernietigen. The Whispers is een project van de productiestudio van Steven Spielberg en de hoofdrollen worden gespeeld door Heroes-acteur Milo Ventigmlia, Barry Sloane, Lily Rabe en Derek Webster.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen