Lanceert Disney volgend jaar nog een nieuwe streamingdienst in Nederland?

Disney kondigt nieuwe streamingdienst aan

Disney is reeds eigenaar van verschillende streamingdiensten, maar daar komt er volgend jaar dus nog eentje bij...

Geoffrey Ketels, 6 augustus 2020 om 15:41

Het recent op de markt geïntroduceerde streamingplatform Disney+ leent zich duidelijk niet voor alle soorten content. Daar lijkt Disney nu een (internationale) oplossing voor te hebben gevonden.
Disney staat er om bekend niet alleen eigenaar te zijn van Disney+, maar natuurlijk ook van streamingplatform Hulu. Daar wordt volgend jaar nog een extra naam aan toegevoegd. Het media- en entertainmentbedrijf heeft namelijk laten optekenen dat het volgend jaar met een nieuwe streamingdienst komt onder de Star-merknaam.

Internationale Hulu
Doel van de nieuwe streamingdienst? Er voor zorgen dat de content die niet op Disney+ thuishoort toch internationaal kan worden gestreamd. In eerste instantie werd verwacht dat Disney daarvoor een internationale expansie zou doorvoeren van Hulu, maar dat zou nu dus zomaar eens anders kunnen uitpakken.

Verwacht wordt dan ook dat Hulu wellicht niet zal worden uitgebreid, maar dat de content die niet op Disney+ verschijnt zal worden toegevoegd aan de nieuwe streamingdienst onder de Star-merknaam. De kans lijkt bovendien ook bijzonder groot te zijn dat deze streamingdienst dan ook naar Nederland en België zal komen. Meer details zijn voorlopig echter nog niet bekend.

Lees meer over: Disney, Disney Plus, Hulu, Disney Star

Populair nieuws