Gigantische groei voor streamingdienst Disney+

Gigantische groei voor streamingdienst Disney+

Disney wou in eerste instantie graag tegen het jaar 2024 minimum 60 miljoen abonnees hebben...

Geoffrey Ketels, 6 augustus 2020 om 15:40

Dat Disney met haar Disney+ streamingplatform goud in handen heeft hoeft niemand meer te verbazen. Toch is het opvallend dat de vooropgestelde doelen voor het jaar 2024 nu reeds behaald blijken te zijn.
Disney+ kende sowieso een razende start. De streamingdienst slaagde er dan ook in om reeds binnen de 24 uur na haar lancering het vooropgestelde target voor het eerste jaar binnen te halen. Niet alleen de kwantiteit, maar ook de kwaliteit van de streamingdienst wordt geroemd. Het is dan ook niet voor niets dat Disney+ er onlangs in slaagde om zomaar even 19 Emmy-nominaties op zak te steken.

60 miljoen
Het spreekt voor zich dat Disney zich ook enkele doelen voor de lange(re) termijn heeft gesteld bij de lancering van haar streamingdienst Disney+. Eén van deze doelen had betrekking tot het feit dat de dienst tegen het jaar 2024 ten minste 60 miljoen gebruikers moest hebben. Die doelstelling werd echter nu reeds in 2020 behaald.

Verwacht wordt dat ook de Coronacrisis de populariteit van Disney+ wel een extra duwtje in de rug heeft gegeven, net zoals ook bij streamingdienst Netflix het geval is. Toch is en blijft het een mooie realisatie van Disney.

Eerder werd ook door Disney bekend gemaakt dat ze volgend jaar met een nieuwe, internationale streamingdienst op de proppen zal komen. Benieuwd of ook deze dienst in sneltempo de harten van heel wat mensen zal weten te veroveren!

Lees meer over: Disney, streamingdienst, streamingdiensten, Disney Plus

Populair nieuws