search
Hoe maakte 'Watchmen' het allergaafste moment?
Series / Nieuws

Hoe maakte 'Watchmen' het allergaafste moment?

Watchmen doet iets zeer gedurfds. Maar hoe heeft men dat dan voor elkaar gekregen?

Watchmen van Damon Lindelof is een bijzondere serie. Hij is zowel ver verwijderd van de wereld van de graphic novel van Alan Moore, als er duidelijk aan toegewijd. Een van de regisseurs vertelde tijdens een interview over een van de meest iconische momenten uit de graphic novel en hoe dat verfilmd is.

In de graphic novel wordt New York City aangevallen door een gigantische octopus, die op Time Square ligt. Die is daarheen geteleporteerd door Ozymandias, die daarmee de wereld bij elkaar wil brengen. Een opzet die slaagt, maar in de film van Zack Snyder uit 2009 niet getoond werd. De serie durfde het gelukkig wel aan en dat leverde bovenstaand onvergetelijk beeld op.

Lees ook: 'Watchmen' lost het laatste grote mysterie op

Hoe dan!?
Regisseur Steph Green vertelde hoe de boel gemaakt is. "De camera hing aan een gigantische zipline, die weg bewoog van het gezicht van een jonge knul die roept: 'Wat is er gebeurd!?' En beweegt dan heel snel terug over alle verwoesting. Dan zie je een gigantisch reuzenrad, en dat is volledig met VFX gemaakt. Zodra je daar aangekomen bent, bevind je je echt in het land van VFX."

Lees ook: Bizar veel Emmy-nominaties voor 'Watchmen' en 'The Mandalorian'!

"Het is allemaal zo gemaakt, dat je precies de afstand naar Time Square aflegt waar de octopus terecht kwam. En de camera beweegt daar naartoe en voor het VFX-team was het echt heel erg leuk om te conceptualiseren hoe we de octopus zouden onthullen."

Bekijk hier de scène:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen