Alle originele series die je op Netflix kunt zien!

Alle Original Series van Netflix tot op heden!

Er verschenen al tientallen originele series op Netflix. Komende periode bekijken we ze allemaal.

Bram de Groot, 7 september 2020 om 20:56

Welke Original Series verschenen er allemaal op Netflix? Dit is de vraag die we komende tijd gaan beantwoorden. Ook werpen een snelle blik op die series. Hieronder de drie series die in 2013 werden gelanceerd door Netflix.
House of Cards - 6 seizoenen (afgerond)
Deze allereerste Netflix Original was gelijk een enorme hit. Er waren grote namen en uiteraard stak Kevin Spacey er bovenuit. Hij speelde Frank Underwood en samen met zijn vrouw Claire Underwood (Robin Wright) werd hij het gezicht van de show. Na de aanklachten tegen Spacey werd de show in 2018 afgerond met een seizoen die zich met name richtte op Claire.


Hemlock Grove -3 seizoenen (afgerond)
Deze horror/thrillerserie verscheen niet veel later dan House of Cards en de door Eli Roth geproduceerde serie hield het drie seizoenen uit. Er waren rollen voor een aantal opvallende namen, zoals Famke Janssen en Bill Skarsgård. Centraal staat het duistere stadje Hemlock Grove waar heel wat moorden plaatsvinden.


Orange Is the New Black - 7 seizoenen (afgerond)
Samen met House of Cards was deze komedie/dramaserie met namen als Taylor Schilling en Laura Prepon een groot succes. Er verschenen uiteindelijk 91 afleveringen en het eerste seizoen won drie Emmy's. Voor wie het nog niet wist, de serie is gebaseerd op 'Orange Is the New Black: My Year in a Women's Prison' uit 2010, de memoires van Piper Kerman.


Bron: Wikipedia / Netflix

Lees meer over: Orange Is the New Black, Hemlock Grove, House of Cards

Populair nieuws