search

Ons nieuws van maandag 7 september 2020

Alle originele series die je op Netflix kunt zien!
Series / Featured

Alle originele series die je op Netflix kunt zien!

Er verschenen al tientallen originele series op Netflix. Komende periode bekijken we ze allemaal.

Welke Original Series verschenen er allemaal op Netflix? Dit is de vraag die we komende tijd gaan beantwoorden. Ook werpen een snelle blik op die series. Hieronder de drie series die in 2013 werden gelanceerd door Netflix.

House of Cards - 6 seizoenen (afgerond)
Deze allereerste Netflix Original was gelijk een enorme hit. Er waren grote namen en uiteraard stak Kevin Spacey er bovenuit. Hij speelde Frank Underwood en samen met zijn vrouw Claire Underwood (Robin Wright) werd hij het gezicht van de show. Na de aanklachten tegen Spacey werd de show in 2018 afgerond met een seizoen die zich met name richtte op Claire.



Hemlock Grove -3 seizoenen (afgerond)
Deze horror/thrillerserie verscheen niet veel later dan House of Cards en de door Eli Roth geproduceerde serie hield het drie seizoenen uit. Er waren rollen voor een aantal opvallende namen, zoals Famke Janssen en Bill Skarsgård. Centraal staat het duistere stadje Hemlock Grove waar heel wat moorden plaatsvinden.



Orange Is the New Black - 7 seizoenen (afgerond)
Samen met House of Cards was deze komedie/dramaserie met namen als Taylor Schilling en Laura Prepon een groot succes. Er verschenen uiteindelijk 91 afleveringen en het eerste seizoen won drie Emmy's. Voor wie het nog niet wist, de serie is gebaseerd op 'Orange Is the New Black: My Year in a Women's Prison' uit 2010, de memoires van Piper Kerman.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Undercover' seizoen 2 is gewoon gratis te bekijken
Series / Nieuws

'Undercover' seizoen 2 is gewoon gratis te bekijken

Voor het bekijken van het tweede seizoen moet je dus geen Netflix-abonnement hebben...

Het tweede seizoen van Undercover kijken zonder Netflix-abonnement? Het is perfect mogelijk!

Ondanks het feit dat het merendeel van de Nederlanders een abonnement hebben op streamingdienst Netflix geldt dit niet voor iedereen. Dit hoeft niet te betekenen dat je het tweede seizoen van de succesvolle serie Undercover hoeft te missen. De nieuwe afleveringen zijn in Nederland immers wekelijks helemaal gratis te bekijken. Hiervoor moet je alleen maar afstemmen op de Vlaamse zender Eén. Dit kanaal is in Nederland perfect te ontvangen.

Elke zondagavond
Wil je graag het tweede seizoen van Undercover kunnen volgen zonder dat je daar een abonnement op Netflix voor moet afsluiten? Dat is mogelijk elke zondagavond om 21h45, aldus op de Vlaamse televisiezender Eén.

Heb je toch een abonnement op Netflix? Ook dan is het gewoon wachten tot de nieuwe aflevering wekelijks verschijnt. Er werd voor het tweede seizoen van Undercover immers voor gekozen om de nieuwe afleveringen wekelijks en dus niet in één keer te lanceren.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Op 'Slut' gebaseerde serie 'Grand Army' komt naar Netflix
Series / Nieuws

Op 'Slut' gebaseerde serie 'Grand Army' komt naar Netflix

Het gloednieuwe high school drama 'Grand Army' belooft geen enkel taboe uit de weg te gaan...

In oktober komt het nieuwe high school drama Grand Army naar streamingdienst Netflix. Nu al wordt ze in één adem genoemd met de hitserie 13 Reasons Why. Dit is meteen al een prima reden om uit te kijken naar de komst van deze reeks!

Grand Army vertelt het verhaal van een groep zwarte jongeren die school lopen aan de Grand Army High School in het Amerikaanse Brooklyn. De verhaallijn van de serie is gebaseerd op deze van het bekende toneelstuk Slut van de hand van Katie Cappiello. Ook voor de productie van de serie werd op haar een beroep gedaan. Cappiello heeft eerder al aangegeven dat ze haar werk en verhaallijn volledig heeft gebasered op de lange gesprekken die ze heeft gehad met echte studenten.

Keiharde serie
Voor heel wat high school drama's geldt dat ze wel eens een loopje nemen met de realiteit. Dat geldt niet voor deze Grand Army. In de serie worden de jongeren dan ook geconfronteerd met heel wat verschillende situaties die op vandaag brandend actueel zijn. Denk hierbij niet alleen aan zaken zoals geweld en onrecht, maar ook aan racisme.

Hoe actueel de serie echt is blijkt wanneer tijdens een basketbaltoernooi de verschillende studenten een knieval maken, net zoals nu ook het geval is bij verschillende voetbalwedstrijden in binnen en buitenland.

Wil je alvast een voorsmaakje krijgen van Grand Army? Bekijk dan zeker eens de onderstaande trailer. Wie aan de slag wil met deze gloednieuwe serie moet wel nog even geduld hebben tot 16 oktober. Dan pas verschijnt ze namelijk op streamingdienst Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Posters 'Black Lightning' tonen Lightning, Thunder en Painkiller
Series / Posters

Posters 'Black Lightning' tonen Lightning, Thunder en Painkiller

Nieuwe helden op posters voor de DC-serie Black Lightning die in januari verdergaat.

De serie Black Lightning mag vanaf heden als onderdeel gezien worden van het Arrowverse, sinds de Crisis on Infinite Earths-crossover. Hierdoor behoren Jefferson Pierce / Black Lightning (Cress Williams) en zijn familie nu tot de reeks waarin we ook The Flash zien.

En die familie bestaat ook uit Jennifer Pierce / Lightning (China Anne McClain) en Anissa Pierce / Thunder / Blackbird (Nafessa Williams) en hieronder zie je twee nieuwe posters van deze personages.



Lees ook: Nieuw op Netflix: hitserie 'Black Lightning' seizoen 3

De posters worden verspreid omdat het tweede deel van DC FanDome in aantocht is. Tijdens het event op 12 september worden de vele series van The CW toegelicht. De meeste series starten weer in januari 2021. Hieronder zie je ook nog een poster voor Khalil Payne / Painkiller, gespeeld door Jordan Calloway.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opvallende nieuwe personages uit 'WandaVision' in 'Doctor Strange 2'?
Series / Nieuws

Opvallende nieuwe personages uit 'WandaVision' in 'Doctor Strange 2'?

Wiccan en Speed zouden de overstap moeten maken van de tv-serie WandaVision naar de film Doctor Strange in the Multiverse of Madness.

Het is al even bekend dat de series WandaVision en Loki een connectie zullen hebben met de film Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Nu is er een gerucht dat er meer personages uit WandaVision de overstap maken naar het witte doek.

In WandaVision wordt er gefocust op de Marvel-personages van Elizabeth Olsen en Paul Bettany als Wanda Maximoff / Scarlet Witch en respectievelijk Vision. Maar in de serie zien we ook hun kinderen, de tweeling Wiccan en Speed.

Wiccan en Speed naar witte doek
Het duo zal volgens MCU Cosmic (via Comic Book Movie) te zien zijn in de tweede Doctor Strange-film, net als hun moeder Wanda Maximoff die in de film de ware Scarlet Witch zou laten zien.

Lees ook: 'Dit is het plot van Disney+-serie 'WandaVision''

Er zijn ook geruchten dat Wiccan en Speed uiteindelijk onderdeel zouden worden van Young Avengers, een mogelijke serie voor op Disney+ nadat de huidige reeks geplande series zijn afgerond.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Last Kingdom' seizoen 5: Dit moet je weten
Series / Featured

'The Last Kingdom' seizoen 5: Dit moet je weten

The Last Kingdom krijgt in elk geval een vijfde seizoen op Netflix. En daar weten we al het een en ander over.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In een vorige versie van dit artikel schreven we dat de serie al toe is aan het vijfde seizoen in Nederland. Enkele oplettende lezers wezen ons erop dat dit niet klopt, waarvoor dank. Dat hebben we gefikst in dit artikel!

Het vierde seizoen van The Last Kingdom was in april 2020 in de Verenigde Staten te zien op Netflix. Toen zagen we hoe Uhtred of Bebbanburg vastbesloten was om zijn uitdagers te verslaan en zijn thuis te heroveren. Hier in Nederland moet de serie nog naar de streamingdienst komen en zal de BBC 'm eerst op BBC First uitzenden.

Het bronmateriaal van Bernard Cornwell gaat een stuk verder dan dit seizoen en er is dus nog heel wat te doen. De serie krijgt in elk geval een vijfde reeks, waarover we je vandaag alles over vertellen wat je moet weten. Let dus op: dit artikel bevat SPOILERS.

Lees ook: Netflix-serie 'The Last Kingdom' krijgt een vijfde seizoen!

Wanneer te zien?
De eerste vier seizoenen waren op verschillende momenten te zien. De eerste twee reeksen debuteerden op de BBC en waren in oktober 2015 en in maart 2017 te zien. Daarna werd de serie overgenomen door Netflix en was het derde seizoen in november 2018 te zien en het vierde hopelijk snel.

Lees ook: 'The Last Kingdom' seizoen 4 krijgt eindelijk een releasedatum

Maar het vijfde seizoen zal nog op zich laten wachten. Dat komt natuurlijk door het coronavirus, waardoor de opnames niet konden beginnen zoals oorspronkelijk gepland was. Wanneer de serie precies verder gaat, is nog niet bekend.

Wie keren terug?
Er zijn heel wat hoofdpersonen gesneuveld de afgelopen seizoenen, en dus is het niet helemaal zeker wie er allemaal weer te zien zullen zijn. Natuurlijk weten we dat Alexander Dreymon terugkeert als Uhtred of Bebbanburg, maar er zijn twijfels over Aelswith van Eliza Butterworth, want haar personage werd vergiftigd.

Lees ook: Nieuw op Netflix: 'The Last Kingdom' seizoen 3

Het is ook niet zeker hoe lang Aethelhelm van Adrian Schiller nog te zien is in de serie. Ook die zal op een gegeven moment door zijn geluk heen zijn, vooral nu hij Aelswith vergiftigd had. Dat belooft dus wat!

Het verhaal
Netflix heeft al een synopsis vrijgegeven voor het vijfde seizoen, dit laat zien wat de boel gaat brengen. Uthred realiseert zich dat zijn lotsbestemming groter is dan Bebbanburg, die is verbonden aan de toekomst van Engeland zelf.

Lees ook: S3 Netflix-serie 'The Last Kingdom' in november te zien

Hij moet Aethelstan van King Edward, diens eerstgeboren zoon, opleiden tot een krijger, en de ambities van Uhtred zal groter blijven. Maar om zijn lot te relaiseren, moet hij zijn belangrijkste vijand het hoofd bieden en zijn grootste verlies lijden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze personages werden zombies in 'The Walking Dead'
Series / Nieuws

Deze personages werden zombies in 'The Walking Dead'

Veel personages in The Walking Dead gaan dood en sommigen worden ook nog een zombie.

Soms vergeet je het bijna, maar de zombies in The Walking Dead hebben toch echt de voornaamste hoofdrol. Hun continue dreiging zorgt ervoor dat de hoofdpersonages in de series soms wel heel opmerkelijke keuzes maken.

Veel van die keuzes leiden niet altijd tot succes en vele personages moeten hun acties bekopen met de dood. En in de tien seizoenen van het voortdurende The Walking Dead zijn er al heel wat personages verdwenen. En soms kwam ze zelfs terug als zombie!

Lees ook: De Whisperer War ten einde in 'The Walking Dead'?

Welke hoofdpersonages werden een zombie?
Via Screenrant krijgen we een mooi lijstje met namen die doodgingen en vroeg of laat terugkeerden als een zombie. Check hieronder elf personages die een Walker werden, niet altijd voor heel lang.


Shane Walsh (Jon Bernthal)

Hershel Greene (Scott Wilson)

Merle Dixon (Michael Rooker)

Sasha Williams (Sonequa Martin-Green)

Tara Chambler (Alanna Masterson)

Spencer Monroe (Austin Nichols)

Deanna Monroe (Tovah Feldshuh)

Simon (Steven Ogg)

Enid (Katelyn Nacon)

Siddiq (Avi Nash)

Alpha (Samantha Morton)
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Jack Reacher' van Amazon Prime Video vindt hoofdrolspeler
Series / Nieuws

'Jack Reacher' van Amazon Prime Video vindt hoofdrolspeler

De Lee Child-boeken rond de heldhaftige Jack Reacher gaan verfilmd worden.

Acteur Alan Ritchson is gecast als de nieuwe Jack Reacher. We zagen hem eerder al in de serie Smallville als Aquaman en hebben hem kunnen horen als Raphael in Teenage Mutant Ninja Turtles. En hij was een van de moordlustige deelnemers aan The Hunger Games.

Maar nu doet Alan Ritchson het anders. Hij is namelijk gecast in de titelrol van de aankomende Jack Reacher-serie die Amazon Priem Video in ontwikkeling heeft. De serie is een volledig op zichzelf staande verfilming en staat dus los van de twee films die Tom Cruise reeds gemaakt heeft.

Lees ook: Groen licht voor 'Jack Reacher'-serie: wie moet Tom Cruise vervangen?

Jack Reacher
De serie wordt gebaseerd op de boekenreeks van Lee Child over Jack Reacher. De boeken verkochten al meer dan honderd miljoen keer. Het eerste seizoen van de serie is gebaseerd op het eerste boek uit de reeks: The Killing Floor.

Lees ook: Actieheld 'Jack Reacher' krijgt een eigen serie!

De showrunner van de serie is Nick Santora, die ook enkele scenario's schrijft. "Lee Child is erin geslaagd een ongelofelijk personage en wereld te scheppen. Het zal het doel van elke schrijver, producent, acteur, uitvoerend producent en crewlid zijn om de essentie van de boeken te vangen. En gelukkig is Lee Child er om ons daarbij te helpen."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Lucifer'-finale wordt heel snel opgenomen
Series / Nieuws

'Lucifer'-finale wordt heel snel opgenomen

Dat is goed nieuws voor de productie van de serie, die heel snel verder gaat.

De opnames van Lucifer gaan weer verder. De serie bereidt zich op dit moment voor op een herstart, nadat de opnames in maart stil kwamen te liggen als gevolg van de coronacrisis.

Lucifer werd net als een aantal andere Netflix-series opgesplitst. Het vijfde seizoen heeft al een eerste deel online gezet en het is nu wachten op het tweede deel. Daarvoor moet nog de finale opgenomen worden, maar voor de rest is de boel zo'n 95 procent klaar.

Lees ook: Goed nieuws voor fans van 'Lucifer'

De opnames
We horen via TVline dat de finale van het vijfde seizoen vanaf 24 september opgenomen wordt. Zodra men daar klaar mee is, gaat de productie van het zesde seizoen van start. Die opnames gaan in oktober beginnen. Daarmee wordt het laatste seizoen dan straks opgenomen.

Lees ook: 'Lucifer' nu al van de troon gestoten op Netflix

Die opnames zouden eigenlijk al eerder beginnen, maar het bekende verhaal geldt ook hiervoor. We weten nog niet hoeveel afleveringen het zesde seizoen zal krijgen. Mogelijk worden dat er meer dan de zestien die we nu krijgen van het vijfde seizoen. De serie zou er namelijk mee stoppen als er honderd afleveringen zijn gemaakt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jason Momoa teaset rol in 'The Witcher: Blood Origins'
Series / Nieuws

Jason Momoa teaset rol in 'The Witcher: Blood Origins'

Hij ziet het misschien wel helemaal zitten om in de spin-off van The Witcher te spelen.

Acteur Jason Momoa is fans flink aan het teasen met zijn mogelijke rol in The Witcher: Blood Origin. Het gerucht gaat dat hij getekend heeft voor de hoofdrol in de serie en fans laten op sociale media weten dat ze echt helemaal dol zijn op dat idee.

Nu doet Momoa dus een duit in het zakje, door een Instagram-story te plaatsen waarop we hem naast Geralt of Rivia zelf, Henry Cavill, zien staan. De fanart laat de twee helden zien in een setting van The Witcher en zou zomaar eens een hint kunnen zijn naar wat er komen gaat.

Lees ook: Netflix geeft ons nog meer van 'The Witcher'

The Witcher-franchise
Netflix zet vol in op de The Witcher-franchise. De afgelopen weken zijn er meerdere making of-afleveringen online gezet, die laten zien hoe de franchise gemaakt wordt. Bovendien krijgt The Witcher een tweede seizoen.

Lees ook: 'The Witcher' biedt je nu nog meer Jaskier

Er wordt verder ook nog gewerkt aan een spin-off serie, Blood Origin, die draait om de eerste Witcher uit de geschiedenis. En er is een animatiefilm in de maak die draait om de herkomst van de leermeester van Geralt, Vesemir.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Fear the Walking Dead' onthult bijna dode [...]
Series / Nieuws

'Fear the Walking Dead' onthult bijna dode [...]

Morgan lijkt er echt niet heel goed aan toe op deze nieuwe foto van het zesde seizoen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Er is weer een nieuwe foto online verschenen van het zesde seizoen van Fear the Walking Dead. Die laat een bijna dode Morgan zien, precies zoals we al hadden gedacht na de laatste trailer van de serie, evenals de onheilspellende poster die online werd gezet.

Fear the Walking Dead gaat redelijk snel verder, namelijk per 11 oktober. Dat is een gebeurtenis die we voor de zomer hadden verwacht, maar zoals bekend gooide het coronavirus roet in het eten. Maar nu komt de serie er eindelijk en is het lot van Morgan de hamvraag.

Lees ook: Onheilspellende promo 'Fear the Walking Dead' seizoen 6

Hij leeft nog
Duidelijk uit de beelden die zijn vrijgegeven, is in elk geval dat Morgan nog leeft. Maar het personage heeft bloedrode ogen die er niet heel goed uitzien. En daarom lijkt het erop dat hij in levensgevaar is en misschien het zesde seizoen niet levend afmaakt.

Lees ook: 'Fear the Walking Dead'-poster maakt Morgan tot iets bizars

Sterker nog: in het seizoen zal Ginny een mysterieuze premiejager inhuren om Morgan ook echt te doden. Tegelijk heeft de leidster van de Pioneers het zwaar, want een gloednieuwe groep gemaskerde schurken (of bondgenoten) voegt zich bij het feest.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wauw.. Kate Upton poseert weer eens zonder topje
Series / Hunks

Wauw.. Kate Upton poseert weer eens zonder topje

De actrice en het model Kate Upton poseert weer eens zonder topje voor de foto.

Kate Upton poseerde onlangs weer eens topless voor de foto. Ze zit voor de zee, met een petje op met de duidelijke tekst "wild ones" en poseert daar. En dat zonder topje!

Kate Upton is een Amerikaans model en actrice, die al in 2011 debuteerde als cover model voor Sports Illustrated Swimsuit Edition. Ze stond daar jarenlang op en was zelfs het onderwerp van de cover voor de honderdste verjaardag van Vanity Fair. Niet slecht voor de 28-jarige dame.

Kate Upton
Zo nu en dan weet Upton ook een mooie rol te scoren in films en series. Zo was ze nog te horen in Robot Chicken in 2018, waarin ze Molly Brown speelde. Maar vaker speelde ze kleine rollen in films; zo kan je haar zien in een cameo in Tower Heist uit 2011, en in rollen in The Three Stooges (2012) en The Layover (2017).

Bekijk op TMZ de foto van Kate Upton zonder topje.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Vikings': Hoe ging de echte Ragnar Lothbrok dood?
Series / Featured

'Vikings': Hoe ging de echte Ragnar Lothbrok dood?

Wat weten we eigenlijk over de historische figuur Ragnar Lothbrok, als hij al bestond?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De serie Vikings draaide in zijn eerste seizoenen om Ragnar Lothbrok. Maar hoe nauwkeurig is de serie eigenlijk als het aankomt op de dood van Ragnar?

Ragnar Lothbrok kwam in het vierde seizoen, in de aflevering All His Angels, om het leven. Hij werd eerst gemarteld door King Aelle, die een kruis in zijn voorhoofd kerfde. Vervolgens werd Ragnar in een slangenput geworpen, waaruit hij niet kon ontsnappen. Daar werd hij dus gedood door de giftige beesten.

De echte Ragnar
De manier waarop Ragnar in de serie om het leven kwam, past goed binnen de legendes die over Ragnar Lothbrok bestaan. Maar waarschijnlijk bestond deze legendarische Viking niet echt en is hij een samenvoeging van verschillende andere Vikingen.

Lees ook: Eerste castleden voor 'Vikings: Valhalla'!

Het algemene idee onder historici, is dat Ragnar gebaseerd is op drie verschillende mannen:
Viking-leider Reginherus
King Horik I van Denemarken
King Reginfrid
Dat in gedachten houdende, ging de 'echte' Ragnar dus op verschillende manieren dood. Reginherus zou vermoord zijn, al is niet bekend hoe. Van King Horik I weten we dat hij stierf tijdens een gevecht tegen de legers van zijn verbannen broer Guttorm, die terugkeerde om zijn koninkrijk te claimen. En King Reginfrid kwam ook tijdens een invasie om het leven.

Lees ook: Netflix-serie 'Vikings: Valhalla': Dit moet je weten
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.