Op 'Slut' gebaseerde serie 'Grand Army' komt naar Netflix

Op 'Slut' gebaseerde serie komt naar Netflix

Het gloednieuwe high school drama 'Grand Army' belooft geen enkel taboe uit de weg te gaan...

Geoffrey Ketels, 7 september 2020 om 17:36

In oktober komt het nieuwe high school drama Grand Army naar streamingdienst Netflix. Nu al wordt ze in één adem genoemd met de hitserie 13 Reasons Why. Dit is meteen al een prima reden om uit te kijken naar de komst van deze reeks!
Grand Army vertelt het verhaal van een groep zwarte jongeren die school lopen aan de Grand Army High School in het Amerikaanse Brooklyn. De verhaallijn van de serie is gebaseerd op deze van het bekende toneelstuk Slut van de hand van Katie Cappiello. Ook voor de productie van de serie werd op haar een beroep gedaan. Cappiello heeft eerder al aangegeven dat ze haar werk en verhaallijn volledig heeft gebasered op de lange gesprekken die ze heeft gehad met echte studenten.

Keiharde serie
Voor heel wat high school drama's geldt dat ze wel eens een loopje nemen met de realiteit. Dat geldt niet voor deze Grand Army. In de serie worden de jongeren dan ook geconfronteerd met heel wat verschillende situaties die op vandaag brandend actueel zijn. Denk hierbij niet alleen aan zaken zoals geweld en onrecht, maar ook aan racisme.

Hoe actueel de serie echt is blijkt wanneer tijdens een basketbaltoernooi de verschillende studenten een knieval maken, net zoals nu ook het geval is bij verschillende voetbalwedstrijden in binnen en buitenland.

Wil je alvast een voorsmaakje krijgen van Grand Army? Bekijk dan zeker eens de onderstaande trailer. Wie aan de slag wil met deze gloednieuwe serie moet wel nog even geduld hebben tot 16 oktober. Dan pas verschijnt ze namelijk op streamingdienst Netflix.


Lees meer over: Grand Army, serie, series, Netflix

Populair nieuws