Nog een 'Simpsons' crossover op komst

Deze is misschien nog wel aparter dan de afleveringen met 'Family Guy' en 'Futurama'.

Jan-Peter Rook, 14-09-2014 13:00

Springfield bereidt zich voor het aankomende 26e seizoen van The Simpsons voor op bezoek van Family Guy's familie Griffin en Futurama's Planet Express crew, maar er staat ons ook nog een derde crossover te wachten. Homer, Marge, Bart, Lisa en Maggie komen in de aankomende aflevering Treehouse of Horror oudere versies van zichzelf tegen.
De Simpsons komen erachter dat hun huis wordt bezeten door een geestenfamilie, vergelijkbaar met de film The Others (2001). Deze spoken blijkt de inmiddels fiks gedateerde Simpsons uit de tijd van de Tracey Ullman Show te zijn. Hierin maakte de alom bekende familie in 1987 haar debuut in de vorm van korte animatiefilmpjes. Enkele jaren later kregen de Simpsons hun eigen show en sindsdien wordt er in de show nog wel eens naar de Ullman-periode verwezen.

Uitvoerend producent Al Jean: "We hebben geïmpliceerd dat de oude familie is vermoord en vervolgens is begraven onder het huis. Hier bouwen we in deze aflevering op voort. Mensen die deze Halloween zitten te wachten op een bloedbad, mogen in hun handjes wrijven."

In tegenstelling tot andere crossovers zijn er geen extra toevoegingen nodig voor de stemmencast. Dan Castellaneta (Homer), Nancy Cartwright (Bart), Yeardley Smith (Lisa) en Julie Kavner (Marge) maakten tijdens de Tracey Ullman Show al deel uit van de groep. De subtiele verschillen tussen de stemmen van de oude en de nieuwe Simpsons zullen wel hoorbaar zijn.

De aflevering Treehouse of Horror gaat dit jaar op 19 oktober in première.

Bron: EW

Lees meer over: simpsons, the simpsons, Tracey Ullman Show, Al Jean, matt groening, Dan Castellaneta, Nancy Cartwright, Yeardley Smith, Julie Kavner

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Deze aflevering van 'Stranger Things' is barslecht

Deze aflevering van 'Stranger Things' is barslecht

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in