search

Ons nieuws van zondag 14 september 2014

Nieuwe foto's hoofdpersonages 'The Walking Dead'
Series / Nieuws

Nieuwe foto's hoofdpersonages 'The Walking Dead'

Met Michonne, Rick, Carol, Glenn, Daryl en Maggie.



Het vijfde seizoen van The Walking Dead begint op 12 oktober en het echte aftellen kan dus beginnen voor de fans. De eerste aflevering heet "No Sanctuary" en is geregisseerd door Gregory Nicotero. AMC heeft zes nieuwe portretten vrijgegeven van de voornaamste hoofdrolspelers.

Op de foto's zien we Michonne (Danai Gurira), Rick (Andrew Lincoln), Carol (Melissa McBride), Glenn (Steven Yeun), Daryl (Norman Reedus) en Maggie (Lauren Cohan).

Het nieuwe seizoen, uiteraard gebaseerd op de comics van Robert Kirkman, Tony Moore en Charlie Adlard, bestaat uit zestien afleveringen en wordt in Nederland uitgezonden door Fox.









Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
ABC maakt komedieserie met Chevy Chase en Beverly D'Angelo
Series / Nieuws

ABC maakt komedieserie met Chevy Chase en Beverly D'Angelo

Beiden speelden een hoofdrol in de vroegere 'Vacation' films.

ABC gaat aan de slag met een nieuwe komedieserie met in de hoofdrollen Chevy Chase en Beverly D'Angelo, bekend als Clark en Ellen Griswold uit de vroegere Vacation films. De show van Aaron Kaplan zal worden geschreven door Brad Copeland, bekend van o.a. My Name Is Earl en Arrested Development.

In de nog titelloze tv-serie spelen Chase en D'Angelo een gelukkig getrouwd stel dat in alle rust van het leven geniet. Vanwege bepaalde omstandigheden moeten ze van de ene op de andere dag ineens voor hun kleinkinderen zorgen.

Er wordt momenteel ook gewerkt aan een nieuwe versie van Vacation, waarin Chase en D'Angelo beiden komen opdraven voor een cameo. Deze film heeft nog geen releasedatum, evenals de tv-serie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Blu-ray recensie - 'Hotel Adlon'
Series / Blu-ray Review

Blu-ray recensie - 'Hotel Adlon'

Puike serie over een van de meest vooraanstaande hotels van Duitsland.

Cast: Josefine Preuß (Sonja Schadt), Heino Ferch (Louis Adlon), Marie Bäumer (Hedda Adlon), Wotan Wilke Möhring (Friedrich Loewe), Rosemarie Fendel (Sonja Schadt) | Jaren: 2013 | Release: ZDF

Eén van de meest luxueuze hotels van Duitsland ligt in Berlijn: het Hotel Adlon. Dat werd in 1907 geopend en functioneerde gedurende de jaren twintig en dertig als hotspot voor invloedrijke sterren en wereldleiders. Daardoor speelden zich flink wat belangrijke gebeurtenissen af in het hotel, dat door de familie Adlon gerund werd. Genoeg reden voor de ZDF om een miniserie over de hoogtijdagen van het hotel te produceren.

Hotel Adlon vertelt het verhaal van de familie die het hotel oprichtte. De patriarch van de familie, Lorenz Adlon, overziet de realisatie van zijn droomproject, waarbij hij wordt gesteund door Keizer Wilhelm II. Maar nadat laatstgenoemde aan het eind van de Eerste Wereldoorlog moet vluchten, raakt het hotel in financiële moeilijkheden. Tijdens de swingende jaren twintig wordt het hotel immens populair, maar de opkomst van de nazi's luidt een duister tijdperk in...

De familiesaga wordt redelijk goed beoordeeld. Zo scoort deze op de IMDb een 7,2 op basis van 354 stemmen. Naast de reguliere kijkers, reageren ook critici positief op de serie. In Duitsland werden vooral afleveringen twee en drie geprezen, de eerste zou de minste zijn. Dat is ergens ook wel waar: zodra het opzetten van het hotel voorbij is en de duistere tijden aanbreken voor de familie, wordt de serie een stuk interessanter om naar te kijken.



Blu-ray: Hotel Adlon | Duur: 370 min. / 3 afleveringen | Release: augustus 2014 | Video: 16:9 (1.78:1) | Audio: Duits DTS-HD 5.1 | Discs: 2x Blu-ray | EAN: 8-715664-112045 | Met dank aan: DFW

Het recensie-exemplaar van Hotel Adlon is een standaard Blu-ray uitgave. Er zit een clipcase om de Blu-ray hoes. Op de voorkant een foto met de acht hoofdrolspelers van de serie (waarvan er gek genoeg slechts zes bij naam genoemd worden) en op de achterkant de standaard informatie over de uitgave.

Maak je de hoes open, tref je twee schijven aan. Deze bevatten de drie afleveringen van de miniserie, die samen 370 minuten duren. Extra's zijn helaas niet meegeleverd bij deze uitgave, op één ding na: de eerste vijfenveertig minuten van de serie Der Turm, waarvan we de Blu-ray uitgave eerder recenseerden.

De beeld- en geluidskwaliteit van de serie zijn verder mooi. De sfeer van de Duitse highlife van de jaren twintig en dertig spat van het scherm af. Al met al kunnen we concluderen dat de uitgave prima is, die niet boven de rest uitsteekt, maar er ook absoluut niet voor onder doet, precies zoals we gewend zijn van dit soort uitgaves.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nog een 'Simpsons' crossover op komst
Series / Nieuws

Nog een 'Simpsons' crossover op komst

Deze is misschien nog wel aparter dan de afleveringen met 'Family Guy' en 'Futurama'.

Springfield bereidt zich voor het aankomende 26e seizoen van The Simpsons voor op bezoek van Family Guy's familie Griffin en Futurama's Planet Express crew, maar er staat ons ook nog een derde crossover te wachten. Homer, Marge, Bart, Lisa en Maggie komen in de aankomende aflevering Treehouse of Horror oudere versies van zichzelf tegen.

De Simpsons komen erachter dat hun huis wordt bezeten door een geestenfamilie, vergelijkbaar met de film The Others (2001). Deze spoken blijkt de inmiddels fiks gedateerde Simpsons uit de tijd van de Tracey Ullman Show te zijn. Hierin maakte de alom bekende familie in 1987 haar debuut in de vorm van korte animatiefilmpjes. Enkele jaren later kregen de Simpsons hun eigen show en sindsdien wordt er in de show nog wel eens naar de Ullman-periode verwezen.

Uitvoerend producent Al Jean: "We hebben geïmpliceerd dat de oude familie is vermoord en vervolgens is begraven onder het huis. Hier bouwen we in deze aflevering op voort. Mensen die deze Halloween zitten te wachten op een bloedbad, mogen in hun handjes wrijven."

In tegenstelling tot andere crossovers zijn er geen extra toevoegingen nodig voor de stemmencast. Dan Castellaneta (Homer), Nancy Cartwright (Bart), Yeardley Smith (Lisa) en Julie Kavner (Marge) maakten tijdens de Tracey Ullman Show al deel uit van de groep. De subtiele verschillen tussen de stemmen van de oude en de nieuwe Simpsons zullen wel hoorbaar zijn.

De aflevering Treehouse of Horror gaat dit jaar op 19 oktober in première.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.