search
Feyenoord gaat in zee met streamingdienst Disney+

Feyenoord gaat in zee met streamingdienst Disney+

De deal die Feyenoord sloot met Disney+ zou goed zijn voor zo'n slordige 3 miljoen euro...

Geoffrey Ketels
Voetbalploegen zijn duidelijk "hot" bij streamingdiensten. Vandaag raakte bekend dat de Nederlandse voetbalclub Feyenoord een overeenkomst heeft gesloten met Disney+ voor de productie van een docuserie.

Feyenoord zet de komende weken haar deuren wagenwijd open voor de komst van Disney+. De streamingdienst krijgt zo goed als onbeperkte toegang tot alle ruimtes van de voetbalploeg. In ruil daarvoor mag Feyenoord zo'n 3 miljoen euro bijschrijven op haar bankrekening.

Docuserie
Disney+ zal een docuserie maken over de voetbalploeg met als doel om de supporters nog dichter bij hun favoriete team te kunnen brengen. Feyenoord is niet de enige voetbalploeg die Disney+ in het vizier heeft. Ook FC Utrecht is namelijk in gesprek met de streamingdienst. Onderhandelingen daarvoor zouden echter nog lopende zijn. De eerste afleveringen van de docuserie over Feyenoord zouden in ieder geval nog voor de winterstop te zien moeten zijn.

Door de nieuwe overeenkomsten tracht Disney+ een alternatief te bieden voor docuseries van concurrenten Netflix en Amazon Prime. Bij deze streamingdiensten zijn immers verschillende docuseries in de maak (of reeds verschenen) over voornamelijk ploegen die actief zijn in de Engelse Premier League.

Aanbevolen artikelen