Onbekende serie blijkt grote winnaar Emmy's 2020!

Onbekende serie blijkt grote winnaar Emmy's 2020!

Niet Watchmen, maar de sitcom Schitt's Creek is de grote winnaar van de Emmy Awards in 2020.

Bram de Groot, 21 september 2020 om 08:58

Het laatste seizoen van de sitcom Schitt's Creek is de grote winnaar geworden tijdens de uitreiking van de Emmy Awards. En dat komt toch redelijk onverwacht, ook omdat de sitcom nou niet de bekendste serie was onder de genomineerden.
De serie van CBS gaat over de videomagnaat Johnny Rose die met zijn familie noodgedwongen intrekt in een motel in het stadje Schitt's Creek dat hij ooit als grap heeft gekocht. De Emmy's voor Beste komedieserie, Beste mannelijke hoofdrol (Eugene Levy) en Beste vrouwelijke hoofdrol (Catherine O'Hara) en nog eens vier belangrijke Emmy's werden in de wacht gesleept.


Succession en andere prijswinnaars
De belangrijkste prijs Beste dramaserie ging naar Succession van HBO. De serie won nog zes Emmy's, onder meer voor hoofdrolspeler Jeremy Strong. Actrice Zendaya won de Emmy voor Beste vrouwelijke hoofdrolspeler in een dramaserie voor haar aandeel in Euphoria van HBO.

Eerder won Watchmen van HBO al in totaal elf Daytime en Creative Arts Emmy's. HBO werd de grote winnaar van de zenders met in totaal 30 Emmy's. Netflix kwam uit op 21 Emmy's. Alle winnaar vind je op de website van de Emmy's.

Bron: emmys

Lees meer over: Watchmen, Euphoria, Succession, Schitts Creek

Populair nieuws