search
Einde 'Downton Abbey' toch nog niet in zicht
Series / Nieuws

Einde 'Downton Abbey' toch nog niet in zicht

Uitvoerend producent ontkent de geruchten.

Eerder deze week suggereerde Downton Abbey bedenker Julian Fellowes dat de serie mogelijk ten einde komt na het vijfde seizoen. Uitvoerend producent Gareth Neame trad vandaag naar buiten om dat verhaal te ontkrachten. Fans van de serie hoeven zich dus geen zorgen te maken.


"Ik kan bevestigen dat er geen plannen zijn om de serie te beëindigen na het vijfde seizoen," vertelde Neame in een statement. "ITV beoordeelt elk jaar of een serie verlengd moet worden. In een interview met The Wall Street Journal (gepubliceerd op 31 december 2013) stelde Julian Fellowes dat de serie niet eeuwig door kan gaan. In elk geval heeft ITV een vijfde seizoen besteld, en zijn we daar druk mee bezig."

Dat betekent dus niet dat er direct een zesde seizoen zal komen, maar wel dat de serie in elk geval nog niet geannuleerd is. In eerdere interviews heeft Neame meermaals laten blijken dat Downton Abbey vijf of zes seizoenen zou lopen. Maar nu de show steeds weer nieuwe kijkcijferrecords breekt, zou het vreemd zijn al te stoppen.

Daar staat weer tegenover dat castleden zich mogelijk aan andere projecten willen commiteren, zoals Dan Stevens, Siobhan Finneran en Jessica Brown Findlay allen al hebben gedaan.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen