'Justified' eindigt na zesde seizoen

De serie moet op een hoogtepunt stoppen.

Jim Pedd, 10-01-2014 12:04

Het vijfde seizoen gaat pas net van start, maar toch is er alvast treurig nieuws voor fans van Justified. Op het premièrefeest van de eerste aflevering liet Nick Grad, van het kanaal FX, weten dat de serie met Timothy Olyphant in de hoofdrol zal eindigen na het zesde seizoen.
"Dat is nu het plan," vertelde Grad. Helemaal zeker is het dus niet, maar het is de mening van de makers dat de serie op een hoogtepunt moet eindigen. "We hebben graag series die het goed doen in de ratings, en er is een instinct dat je niet altijd door kan blijven gaan."

"We vinden het ook belangrijk om in ons achterhoofd te houden: 'Over welke series wordt de komende twintig jaar nog gesproken?' Als je een geweldige, 80 uur durende film maakt, moet het een begin, midden en einde hebben. Op het juiste moment stoppen, betekent dat je serie voor eeuwig is – en we willen juist die series maken."

Helemaal hopeloos hoeven fans dus niet te zijn, maar gezien de woorden van Grad, zou het zomaar eens kunnen zijn dat de serie na het zesde seizoen eindigt.

Bron: Variety

Lees meer over: justified, einde, serie, fx, nick grad, timothy olyphant

Populair nieuws

Laatste serienieuws

'Everybody Loves Raymond'-ster in nieuwe serie

'Everybody Loves Raymond'-ster in nieuwe serie

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in