'Succession' - Dé topserie van HBO op dit moment [Dvd]

'Succession': Topserie van HBO op dit moment [Dvd]

Succession weet op dit moment de meeste indruk te maken van alle HBO-toppers.

Bram de Groot, 27-09-2020 19:46

Ontwikkeld door: Jesse Armstrong | Cast: Hiam Abbass (Marcia "Marcy" Roy), Nicholas Braun (Greg Hirsch), Brian Cox (Logan Roy), Kieran Culkin (Roman Roy), Peter Friedman (Frank Vernon), e.a. | Uitzending serie: 2018 - heden | Tv-zender: HBO
Een van de succesvollste series onder de critici is op dit moment Succession, de dramaserie rond de rijke familie Roy dat schuilt achter een enorm media- en entertainmentbedrijf. Dit jaar werden er flink wat prijzen in de wacht gesleept. Zou werden de Golden Globe en de Primetime Emmy Award gewonnen voor Beste dramaserie.

Een belangrijke hoofdrolspeler in de show is Brian Cox als Logan Roy. Warner Bros Home Entertainment bracht seizoen twee van Succession onlangs uit op Dvd. Hieronder een blik op de schijven, met als eerste de trailer en de synopsis.


In dit nieuwste seizoen dealt Kendall met de gevolgen van zijn agressieve overnamepoging, Shiv staat op het punt op te klimmen naar de top van het bedrijf, Roman moet zijn weg weer van onderaf aan vinden en Connor doet een onmogelijke greep naar het directeurschap. Er zijn genoeg sappige intriges terwijl de familie wedijvert rondom de vraag 'wie volgt Logan op?'Serie: Succession - seizoen 2 | Aantal discs 3 x Dvd | Afleveringen: 10 x ca. 60 minuten | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5051888247013 | Release: september 2020 | Met dank aan: Warner Bros Home Entertainment

De drie Dvd-schijven van deze uitgave van het tweede seizoen van Succession zitten vastgeklikt in een doorzichtige amaray Dvd-keepcase, met daaromheen een insteekhoes. In de binnenkant van de hoes staat een opsomming van de afleveringen en extra's per disc. Mooie uitgave.

Beeld & geluid
Deze Dvd-uitgave van Warner Bros. is erg basic in de weergave voor Standard Definition. Eerst de positieve punten: de scherpte is zeer redelijk en de kleuren zijn prima, al iets wat verzadigd. Minder is de bijna standaard blokvorming die de SD-schijven van WB laten zien. Ook nu is dit weer aanwezig.

De geluidstrack is standaard Dolby Digital 5.1 en deze zorgt ervoor dat de vele dialoog prima te volgen is. De muzikale ondersteuning van Nicholas Britell is netjes, maar zeker niet altijd het belangrijkste deel van de dramaserie. Het is meer genieten van het acteergeweld.

Bonusmateriaal
De extra's zijn beperkt. Zo is er de video Invitation To The Set met uiteraard interviews over de personages en het verhaal, vanaf de set. Ook zijn alle tien de Inside The Episode-video's aan te zetten en dat is altijd leuk als je iets meer over de realisatie van een losse aflevering wilt weten.

Succession seizoen 3 flink uitgesteld
Gezien de wereldwijde coronacrisis zijn de opnames voor het derde seizoen flink uitgesteld, aangezien deze zouden moeten plaatsvinden in New York City. In deze stad gelden strenge maatregelen dus het zou nog wel eens een lange tijd kunnen gaan duren voordat er weer een seizoen opgenomen kan worden.

Lees ook: HBO hitserie 'Succession' seizoen 3 wordt episch en buitengewoon

Lees meer over: Succession, HBO, Brian Cox, Hiam Abbass, Nicholas Braun, 2018, Dvd

Populair nieuws