search

Ons nieuws van zondag 27 september 2020

'Succession' - Dé topserie van HBO op dit moment [Dvd]
Series / Blu-ray Review

'Succession' - Dé topserie van HBO op dit moment [Dvd]

Succession weet op dit moment de meeste indruk te maken van alle HBO-toppers.

Ontwikkeld door: Jesse Armstrong | Cast: Hiam Abbass (Marcia "Marcy" Roy), Nicholas Braun (Greg Hirsch), Brian Cox (Logan Roy), Kieran Culkin (Roman Roy), Peter Friedman (Frank Vernon), e.a. | Uitzending serie: 2018 - heden | Tv-zender: HBO

Een van de succesvollste series onder de critici is op dit moment Succession, de dramaserie rond de rijke familie Roy dat schuilt achter een enorm media- en entertainmentbedrijf. Dit jaar werden er flink wat prijzen in de wacht gesleept. Zou werden de Golden Globe en de Primetime Emmy Award gewonnen voor Beste dramaserie.

Een belangrijke hoofdrolspeler in de show is Brian Cox als Logan Roy. Warner Bros Home Entertainment bracht seizoen twee van Succession onlangs uit op Dvd. Hieronder een blik op de schijven, met als eerste de trailer en de synopsis.



In dit nieuwste seizoen dealt Kendall met de gevolgen van zijn agressieve overnamepoging, Shiv staat op het punt op te klimmen naar de top van het bedrijf, Roman moet zijn weg weer van onderaf aan vinden en Connor doet een onmogelijke greep naar het directeurschap. Er zijn genoeg sappige intriges terwijl de familie wedijvert rondom de vraag 'wie volgt Logan op?'



Serie: Succession - seizoen 2 | Aantal discs 3 x Dvd | Afleveringen: 10 x ca. 60 minuten | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5051888247013 | Release: september 2020 | Met dank aan: Warner Bros Home Entertainment

De drie Dvd-schijven van deze uitgave van het tweede seizoen van Succession zitten vastgeklikt in een doorzichtige amaray Dvd-keepcase, met daaromheen een insteekhoes. In de binnenkant van de hoes staat een opsomming van de afleveringen en extra's per disc. Mooie uitgave.

Beeld & geluid
Deze Dvd-uitgave van Warner Bros. is erg basic in de weergave voor Standard Definition. Eerst de positieve punten: de scherpte is zeer redelijk en de kleuren zijn prima, al iets wat verzadigd. Minder is de bijna standaard blokvorming die de SD-schijven van WB laten zien. Ook nu is dit weer aanwezig.

De geluidstrack is standaard Dolby Digital 5.1 en deze zorgt ervoor dat de vele dialoog prima te volgen is. De muzikale ondersteuning van Nicholas Britell is netjes, maar zeker niet altijd het belangrijkste deel van de dramaserie. Het is meer genieten van het acteergeweld.

Bonusmateriaal
De extra's zijn beperkt. Zo is er de video Invitation To The Set met uiteraard interviews over de personages en het verhaal, vanaf de set. Ook zijn alle tien de Inside The Episode-video's aan te zetten en dat is altijd leuk als je iets meer over de realisatie van een losse aflevering wilt weten.

Succession seizoen 3 flink uitgesteld
Gezien de wereldwijde coronacrisis zijn de opnames voor het derde seizoen flink uitgesteld, aangezien deze zouden moeten plaatsvinden in New York City. In deze stad gelden strenge maatregelen dus het zou nog wel eens een lange tijd kunnen gaan duren voordat er weer een seizoen opgenomen kan worden.

Lees ook: HBO hitserie 'Succession' seizoen 3 wordt episch en buitengewoon
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe hoofdrolspeler voor 'Lucifer'
Series / Nieuws

Nieuwe hoofdrolspeler voor 'Lucifer'

Niemand minder dan Scott Porter zal een belangrijke rol spelen in de laatste reeks afleveringen van Lucifer.

Afgelopen maand verscheen het eerste deel van seizoen vijf op Netflix. Binnenkort starten de opnames opnieuw voor de rest van dat seizoen én seizoen zes. Nu is er een acteur aangetrokken voor een nieuwe hoofdrol in het restant van Lucifer.

Voor de afronding van de complete seizoen is nu acteur Scott Porter aangetrokken. Hij is onder meer bekend van zijn stemrollen in veel animatieseries en games, zoals Avengers Assemble en Harley Quinn. In Lucifer gaat hij de rol spelen van het terugkerende personage Carol Corbett.

Lees ook: Netflix heeft na 6 weken een nieuwe nummer één

Scott Porter wordt Carol Corbett
De rol wordt omschreven een strikte detective die Daniel "Dan" Espinoza (Kevin Alejandro) kent uit het verleden. Hij wordt lid van de LAPD en bouwt snel een relatie op Ella Lopez, gespeeld door Aimee Garcia.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Logan'-acteur bevestigt rol in 'Loki' van Marvel
Series / Nieuws

'Logan'-acteur bevestigt rol in 'Loki' van Marvel

Richard E. Grant heeft een rol in de Marvel-serie Loki die in 2021 op Disney+ te zien moet zijn.

Als we eenmaal WandaVision en The Falcon and the Winter Soldier hebben gezien, dan is het tijd voor Loki, uiteraard over het personage van Tom Hiddleston. Opnieuw is er een bekende acteur bevestigd voor de serie van Disney+.

Richard E. Grant, eerder te zien in films als Logan en Star Wars: The Rise of Skywalker, heeft via Twitter onthuld dat hij naast Hiddleston te zien zal zijn. "@twhiddleston en ik hebben het er al een aantal jaren over om samen te werken en kunnen dat eindelijk doen in LOKI," schreef de acteur.



Lees ook: Loki ontwikkelt zich "anders" in zijn Marvel-serie

Meer grote namen
Naast Hiddleston en Grant zijn er ook rollen voor namen als Sophia Di Martino, Owen Wilson en Gugu Mbatha-Raw. In de serie zien we hoe het avontuur verder gaat als Loki aan zijn lot weet te ontsnappen in Avengers: Endgame.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wat betekent het einde van 'Jurassic World: Camp Cretaceous'?
Series / Nieuws

Wat betekent het einde van 'Jurassic World: Camp Cretaceous'?

Het einde van de animatieserie Jurassic World: Camp Cretaceous is 100% onderdeel van de franchise.

Netflix zette eerder deze maand het eerste seizoen van de animatieserie Jurassic World: Camp Cretaceous of Jurassic World: Kamp Krijtastisch online. De acht afleveringen spelen zich af gedurende de dino-uitbraak in de eerste film Jurassic World uit 2015. Let op: SPOILERS!!

Het einde van de acht afleveringen, die duidelijk mikken op iets hogere leeftijd dan gemiddeld met een animatieserie op Netflix, laat de zes tieners achter op het eiland aangezien ze net te laat zijn voor de grootschalige evacuatie.

"Dat is de grilligheid van de show, dat de zes kinderen achterbleven," vertelde showrunner Scott Kreamer tijdens een interview met io9. "Dit wordt als canon beschouwd. De regisseur van Jurassic World, Colin Trevorrow, was continu zeer betrokken wat betreft het verhaal en de ontwerpen. Allerlei dingen. Alles dat op het scherm verschijnt, is goedgekeurd door Colin, Frank Marshall en Steven Spielberg. Dus ja, dit wordt als volledig canon beschouwd."

Lees ook: Mooie woorden voor 'Jurassic World'-serie van Netflix

Meer Camp Cretaceous?
"Ik kan me voorstellen dat als we meer zouden doen, het zeker een overlevingsverhaal of een 'ga van het eiland af'-verhaal wordt," zei Kreamer over een mogelijk tweede seizoen dat klaarblijkelijk nog niet is besteld door Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Amazon Prime Video voegde deze nieuwe series toe
Series / Streaming-diensten

Amazon Prime Video voegde deze nieuwe series toe

Amazon Prime Video heeft een hele rits nieuwe series toegevoegd deze week.

Er zijn vier nieuwe series verschenen op streamingdienst Amazon Prime Video, evenals een nieuwe aflevering van The Boys. We zetten de nieuwe content voor je op een rij.

Allereerst verscheen er een nieuwe aflevering van THE BOYS, nummer zes alweer, waarmee de serie er nog maar twee te gaan heeft voordat dit nieuwe seizoen ten einde komt. Het gaat om de aflevering The Bloody Doors Off.

Nieuwe series

BLOOD & OIL (1 seizoen): Een stel wil een graantje meepikken van een grote olievondst. Dat ontaardt al snel in een strijd tussen twee families en leidt tot grote problemen.
DOOM PATROL (2 seizoenen): Superhelden Robotman, Negative Man, Elasti-Woman en Crazy Jane staan onder leiding van de gekke wetenschapper The Chief en vechten voor een wereld die hen niet moet.
H2O: JUST ADD WATER (2 seizoenen): Emma, Rikki en Cleo zijn tienermeiden met een diep geheim: ze zijn zeemeerminnen!
UTOPIA (1 seizoen): Remake van de BBC-hit. We volgen een groepje jonge fans die samenkomen en ontdekken dat de mysterieuze strip Utopia echt is. Die voorspelt de ondergang van de mensheid.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De 'Alien'-serie zou hierom gedraaid hebben
Series / Nieuws

De 'Alien'-serie zou hierom gedraaid hebben

Alien kreeg bijna een serie, gemaakt door niemand minder dan Noah Hawley.

Noah Hawley mocht voor FX aan de slag met een Alien-serie. Veel weten we niet over de geannuleerde serie, al vertelt hij tijdens een interview nu wat we hadden mogen verwachten. De serie zou meer om menselijk drama gedraaid hebben, dan om de aliens.

De televisieserie werd in 2019 in ontwikkeling genomen door FX. Hawley, die Fargo en Legion gemaakt heeft voor die zender, kwam ermee op de proppen. Maar het project ging uiteindelijk helaas nergens heen.

Hierom zou het draaien
"Ik vond het interessant om de franchise uit te breiden. En stel dat je iets voor televisie maakt, dan heb je misschien tien uur om een verhaal te vertellen. Zelfs als je veel actie hebt, zeg twee uur, dan heb je nog acht uur over. Waar gaat de serie dan over? Daar wilde ik het met hen over hebben," begon Hawley.

"Ik wilde eigenlijk hetzelfde doen als ik met Legion deed: wat als je al het superheldengedoe weg laat, wat houd je dan over? Waar gaat de serie over? Laten we de Alien uit de serie halen. Waar gaat deze dan over? Wat zijn de thema's, wie zijn de personages en wat is het menselijk drama? Dan stoppen we de aliens er weer in, en denken we ineens: 'Dit is geweldig. Niet alleen zie je fantastisch menselijk drama, maar er zijn ook aliens!'"
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Schokkend 'Doctor Who'-moment had anders moeten lopen
Series / Nieuws

Schokkend 'Doctor Who'-moment had anders moeten lopen

Maar het kon helaas niet gemaakt worden zoals Steven Moffat oorspronkelijk gepland had.

De vijftigste verjaardag van BBC-serie Doctor Who werd geheel in stijl gevierd. We kregen in 2013 namelijk de inleidende aflevering The Name of the Doctor te zien. Daarin ontmoette de Eleventh Doctor een oudere versie van zichzelf: de War Doctor. Die speelde in de verjaardagsspecial een grote rol.

Dat personage werd gespeeld door John Hurt. Oorspronkelijk blijkt het de bedoeling te zijn geweest om iets anders te doen. Het was niet de bedoeling dat er een nieuwe Doctor kwam; eigenlijk moest Christopher Eccleston terugkeren. Maar die wilde niet.

Lees ook: Dit is de favoriete 'Doctor Who' ooit!

Oudere Doctor
"Ik dacht even dat Matt [Smith]s Doctor zijn eigen tijdlijn in zou stappen en wakker zou worden als Christopher Eccleston!" aldus Steven Moffat tijdens een interview met Doctor Who Magazine.

Lees ook: Goed nieuws voor 'Doctor Who'-fans

Helaas wilde Christopher Eccleston niet terugkeren. Hij vertelde recent nog dat hij dat niet wilde vanwege de manier waarop hij door de BBC behandeld werd na het eerste seizoen. Nu hij als Ninth Doctor terug is voor een audioverhaal, is het van fans de hoop dat Eccleston terugkeert voor de zestigste verjaardag in 2023.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Judge Dredd: Mega City One' draait niet om wie je denkt
Series / Nieuws

'Judge Dredd: Mega City One' draait niet om wie je denkt

Judge Dredd: Mega City One zou geen Judge Dredd als hoofdpersoon hebben.

Sinds Judge Dredd: Mega-City One in mei 2017 is aangekondigd, horen we veel speculatie over de rol van Karl Urban in het project. De acteur was immers te zien in de box office flop uit 2012 die al snel een van de grotere culthits werd.

Urban zegt ook al zo'n beetje een heel decennium dat hij graag weer terug wil keren voor de franchise. Maar hij is ook druk met het werk aan The Boys, die hitserie van Amazon Prime Video waarin hij op dit moment te zien is.

Lees ook: Karl Urban wil nog altijd terugkeren als Judge Dredd

Judge Dredd: Mega-City One
De serie Judge Dredd: Mega-City One laat al een tijdje op zich wachten. Waarom precies is niet duidelijk. De CEO van rechthebbende partij Rebellion hintte er al naar dat hij zowel Karl Urban als Sylvester Stallone in de serie wil zien. Maar nu horen we dat de hoofdpersoon in de serie niemand minder dan America Jara zal zijn.

Lees ook: Script pilot-aflevering 'Judge Dredd: Mega-City One' afgerond

Dat meldt de site Bounding Into Comics. De serie zou gaan draaien om de 2000 AD-verhaallijn America. Dat past dan binnen andere franchises die zich ook richten op bekende elementen van een beroemd universum, maar met onbekende personages.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Moon Knight' zoekt twee nieuwe hoofdpersonen
Series / Nieuws

'Moon Knight' zoekt twee nieuwe hoofdpersonen

Moon Knight moet als het goed is in de loop van 2022 te zien zijn op Disney+.

Marvel-serie Moon Knight zoekt naar het schijnt op dit moment naar twee van zijn hoofdpersonen. The Direct stelt dat er gezocht wordt naar twee heel specifieke hoofdpersonen, die naast de held uit de titel te zien moeten zijn.

Het gaat dan om Jean-Paul DuChamp en Marlene Alraune. DuChamp is de beste vriend van hoofdpersoon Marc Spector. Er wordt gezocht naar een acteur van tussen de 20 en 40 jaar oud, een blanke man die er heel stereotype goed uit moet zien, behoorlijk enthousiast is en minder intelligent dan gewoonlijk, maar wel iemand die je lief kan hebben.

Lees ook: Wie is de nieuwe Marvel-held Moon Knight van Disney+?

Er wordt ook gezocht naar iemand voor de rol van Marlene Alraune; daarbij gaat het om een vrouw van tussen de 20 en 35 jaar oud, iemand van welke etniciteit dan ook. Alraune werkt voor een geheime organisatie en moet van koel en hard naar warm en vriendelijk kunnen binnen een tel.

Lees ook: Wow! Keanu Reeves als Marvel-held 'Moon Knight'?

Moon Knight
De serie draait om Marc Spector, die als huurling in aanraking komt met de maangod, die zijn leven redt. In ruil daarvoor moet Marc Spector gaan vechten voor het goede.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Naomi Watts over de 'Game of Thrones' spin-off
Series / Nieuws

Naomi Watts over de 'Game of Thrones' spin-off

Ze zat in The Long Night. Wat mag ze er eigenlijk over vertellen?

Hoewel de Game of Thrones-prequel serie The Long Night door HBO gecancelled werd, mag actrice Naomi Watts er een jaar later nog altijd niets over vertellen. Dat laat ze in een interview met de site Collider weten.

Collider vroeg aan Watts wat haar ervaring op de set was. Ze hoorden ook graag wat details over de opnames en waar het allemaal over zou gaan met de serie. Maar helaas kwam er geen reactie.

Lees ook: 'Game of Thrones'-makers wilden hoofdpersoon weglaten

Geen toestemming voor
"Ik mag nog altijd niets zeggen. Dat is grappig, want ik heb een Instagram-account en ik herinnerde mij iets. Je weet wel hoe van die foto's op komen en ik soms denk: 'Oh wat zou het leuk zijn om dat te posten'. Maar ik weet dat het niet mag, omdat ik dan in de problemen zou komen. En dan heb ik het echt alleen over een foto van het kostuum. Maar goed, ik mag er niets over melden," aldus de actrice.

Lees ook: 'Game of Thrones'-ster beschuldigt makers van seksisme

De spin-off gaat er helaas niet komen. Wel krijgen we een serie te zien rond de Targrayens en de eerste drakenoorlog.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.