"Marvels 'Daredevil' maakt niet dezelfde fouten als de film"

'Daredevil' maakt niet de fouten van de film

En de nieuwe straatheld past ergens in de huidige Marvel Cinematic Universe.

Bram de Groot, 22 september 2014 om 08:00

In 2003 verscheen van regisseur Mark Steven Johnson de superheldenfilm Daredevil, waarin Ben Affleck (Daredevil), Colin Farrell (Bullseye) en Michael Clarke Duncan (Kingpin) de hoofdrollen vervulden. Een groot succes was het niet. De film werd afgebrand door de critici en ook aan de box office waren de prestaties niet enorm denderend. Marvel Studios werkt nu met Netflix aan een tv-serie over de blinde en overgevoelige superheld. Marvel pief Jeph Loeb zegt nu dat ze met de serie Daredevil niet dezelfde fouten gaan maken als de film.
"Met alle respect voor de film, maar we hebben onze acteurs en regisseurs verteld dat ze de film moesten gaan bekijken als ze wouden zien wat we NIET zouden gaan doen. Wat we wel gaan doen heeft een nauwe relatie met de comics en de serie heeft ook een eigen leven. We zorgen dat de series en onze films het beste nemen van beide opties. We hopen en hebben er vertrouwen in dat dit het begin is van iets moois op Netflix."

De vraag bij de Daredevil-serie is welke rol de superheld krijgt in het Marvel tv-/filmuniversum. De thuisbasis van Matt Murdock, gespeeld door Charlie Cox, is namelijk New York. In deze stad lieten The Avengers in 2012 nog een enorm slagveld achter. Loeb:

"Toen ik het gevecht ik The Avengers zag moest ik gelijk denken aan Hell's Kitchen, waar helden als Daredevil, Jessica Jones en Luke Cage de dienst uitmaken. Zij worden niet betrokken bij een intergalactische oorlog, dit is iets dat de Avengers doen. Daar zijn zij goed in. We willen de mogelijkheid hebben om het verhaal te vertellen over onze straathelden. Hen wordt de mogelijkheid geboden om deels de Marvel-wereld te betreden, zonder dat er een gevoel ontstaat dat ze er volledig onderdeel van uitmaken."

Daredevil gaat in mei 2015 in première op Netflix en andere rollen zijn voor Vincent D’Onofrio als The Kingpin, Elden Henson als Foggy Nelson, Deborah Ann Woll als Karen Page, Scott Glenn als Daredevils mentor Stick en Rosario Dawson als "Claire T."


Bron: comicbook.com

Lees meer over: daredevil, netflix, 2015, serie, seizoen 1, pilot, Phil Abraham, marvel, charlie cox, rosario dawson, film, fouten, regie, 2003

Informatie over de serie: Daredevil

Populair nieuws