search

Ons nieuws van maandag 22 september 2014

Colin Farrell bevestigt zijn rol in 'True Detective'
Series / Nieuws

Colin Farrell bevestigt zijn rol in 'True Detective'

Een langlopend gerucht wordt bevestigd.

Na alle namen die genoemd zijn voor een mogelijke rol in het tweede seizoen van True Detective, kunnen we er eindelijk een bevestigen. Colin Farrell heeft tegenover The Sunday World aangegeven dat hij aan HBO's show gaat meewerken. Hij zei het volgende:

"Ik werk mee aan het tweede seizoen, ik kan niet wachten. Het gaat om acht afleveringen en de productie zal zo'n vier of vijf maanden in beslag nemen. Ik weet ongeveer net zo weinig als jullie, maar ik kan wel bevestigen dat de opnames in Los Angeles zullen plaatsvinden."

Farrell is de eerste bevestigde hoofdrolspeler van de talloze namen die de laatste tijd voorbij zijn gekomen, waaronder Taylor Kitsch, Vince Vaughn, Rachel McAdams en Jessica Biel.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tweede seizoen voor 'Tyrant'
Series / Nieuws

Tweede seizoen voor 'Tyrant'

De dramaserie van FX heeft zich bewezen.

FX komt met een nieuwe jaargang van Tyrant, een dramaserie van de Emmy- en Golden Globe-winnende producent/showrunner Howard Gordon. Het gaat om een nieuw seizoen bestaande uit dertien afleveringen. Hieronder de synopsis van de show:

Bassam "Barry" Al-Fayeed, de zoon van een beruchte Midden-Oosterse tiran, is al twintig jaar op de vlucht voor zijn verleden. Hij is nu een dokter met een gezin in de Verenigde Staten en leeft een normaal, onopvallend leven. Als hij voor een bruiloft terug moet naar zijn vaderland, het fictieve Abbudin, wordt hij opgezogen door een politieke crisis en de revolutie tegen de heersende familie. Zijn vader overlijdt en Bassam moet een poging doen om met zijn invloed de president, zijn brute en labiele broer Jamal, te begeleiden naar een politieke oplossing waarmee het bloederige conflict kan worden gestopt.

De cast bestaat uit Adam Rayner, Jennifer Finnigan, Ashraf Barhom, Moran Atias, Noah Silver, Anne Winters, Fares Fares, Salim Daw, Justin Kirk, Mehdi Dehbi en Alice Krige. De productie van het tweede seizoen van Tyrant gaat aankomend voorjaar van start, met de beoogde première in de zomer van 2015.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Supergirl' krijgt volledig eerste seizoen op CBS
Series / Nieuws

'Supergirl' krijgt volledig eerste seizoen op CBS

Wederom een DC-serie op komst naar het kleine scherm.

Eerst was het een gerucht, maar daarna kwam van de kant van Greg Berlanti al snel de bevestiging. Er komt een serie aan over het nichtje van Superman: Supergirl. De serie had op moment van bevestiging echter nog geen netwerk om door gemaakt te worden, maar nu kunnen we melden dat daar verandering in is gekomen. CBS gaat de vijfde DC-serie op televisie maken.

Volgens TV Line heeft CBS zelfs een volledig seizoen besteld van de reeks. Deze draait om de heldin van DC-Comics, die de vernietiging van de planeet Krypton wist te overleven. Daar werd al naar gehint in Man of Steel van regisseur Zack Snyder. Volgens de logline heeft Kara Zor-El al jaren op Aarde haar krachten verborgen. De 24-jarige Kara beslist in de serie om haar bovenmenselijke krachten te omarmen en "de held te worden die ze voorbestemd was te zijn."

De pilot is geschreven door Ali Adler en Greg Belanti en zal daadwerkelijk de titel Supergirl krijgen. Daarnaast zijn er nog een flink andere DC-series te zien op tv: Arrow, The Flash, Constantine, Gotham en Teen Titans.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Promo 'Doctor Who'-aflevering The Caretaker
Series / Trailer

Promo 'Doctor Who'-aflevering The Caretaker

En er is informatie over de Christmas Special van de serie.



Zoals we gewend zijn heeft de BBC afgelopen zaterdag een promo vrijgegeven voor de volgende aflevering van Doctor Who. Die kun je in de YouTube-video hierboven bekijken. Verder is er ook al een synopsis vrijgegeven van de aflevering en hebben we wat informatie over de aankomende Christmas Special.

Eerst echter de synopsis van The Caretaker. Deze is mede geschreven door showrunner Steven Moffat. "De angstaanjagende Skovox Blitzer is er klaar voor om de mensheid uit te roeien. Maar nog erger is dat Danny Pink en de Doctor op het punt staan elkaar te ontmoeten. Als angstaanjagende gebeurtenissen Coal Hill School bedreigen, beslist de Doctor om undercover te gaan."

En dan de informatie die we rond de Christmas Special hebben. De BBC heeft onthuld dat niemand minder dan Nick Frost een gastrol mag spelen deze special. Andere gastrollen zijn voor Natalie Gumede, Faye Marsay, Nathan McMullen en Michael Troughton. Wat voor rol Frost speelt is niet zeker, maar we gokken erop dat hij een eenmalige compagnon van Peter Capaldi's Doctor speelt.

Steven Moffat vertelde over Frosts rol in de special dat het "een waar plezier is om Nick terug naar televisie te lokken voor een ritje op de TARDIS." En Frost zelf liet ook weten verheugd te zijn: "Ik ben zo blij gevraagd te zijn voor een gastrol in de Doctor Who Christmas Special, en ik ben zo'n grote fan van de serie. Het doorlezen van het scenario was moeilijk, want ik wilde mijn vingers in mijn oren stoppen en roepen: 'Geen spoilers!' Elke dag op de set moest ik mijn interne fanboy-gepiep tot stilte manen."

Er zijn nog maar weinig details over de aflevering. Het scenario daarvan is geschreven door Moffat en we weten dat Paul Wilmshurst deze mag regisseren. Verder schreef de BBC: "De Christmas Special is een hoogtepunt in het schema van de festiviteiten en belooft boordevol actie te zitten en een onmisbaar avontuur te worden."


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
"Marvels 'Daredevil' maakt niet dezelfde fouten als de film"
Series / Nieuws

"Marvels 'Daredevil' maakt niet dezelfde fouten als de film"

En de nieuwe straatheld past ergens in de huidige Marvel Cinematic Universe.

In 2003 verscheen van regisseur Mark Steven Johnson de superheldenfilm Daredevil, waarin Ben Affleck (Daredevil), Colin Farrell (Bullseye) en Michael Clarke Duncan (Kingpin) de hoofdrollen vervulden. Een groot succes was het niet. De film werd afgebrand door de critici en ook aan de box office waren de prestaties niet enorm denderend. Marvel Studios werkt nu met Netflix aan een tv-serie over de blinde en overgevoelige superheld. Marvel pief Jeph Loeb zegt nu dat ze met de serie Daredevil niet dezelfde fouten gaan maken als de film.

"Met alle respect voor de film, maar we hebben onze acteurs en regisseurs verteld dat ze de film moesten gaan bekijken als ze wouden zien wat we NIET zouden gaan doen. Wat we wel gaan doen heeft een nauwe relatie met de comics en de serie heeft ook een eigen leven. We zorgen dat de series en onze films het beste nemen van beide opties. We hopen en hebben er vertrouwen in dat dit het begin is van iets moois op Netflix."

De vraag bij de Daredevil-serie is welke rol de superheld krijgt in het Marvel tv-/filmuniversum. De thuisbasis van Matt Murdock, gespeeld door Charlie Cox, is namelijk New York. In deze stad lieten The Avengers in 2012 nog een enorm slagveld achter. Loeb:

"Toen ik het gevecht ik The Avengers zag moest ik gelijk denken aan Hell's Kitchen, waar helden als Daredevil, Jessica Jones en Luke Cage de dienst uitmaken. Zij worden niet betrokken bij een intergalactische oorlog, dit is iets dat de Avengers doen. Daar zijn zij goed in. We willen de mogelijkheid hebben om het verhaal te vertellen over onze straathelden. Hen wordt de mogelijkheid geboden om deels de Marvel-wereld te betreden, zonder dat er een gevoel ontstaat dat ze er volledig onderdeel van uitmaken."

Daredevil gaat in mei 2015 in première op Netflix en andere rollen zijn voor Vincent D'Onofrio als The Kingpin, Elden Henson als Foggy Nelson, Deborah Ann Woll als Karen Page, Scott Glenn als Daredevils mentor Stick en Rosario Dawson als "Claire T."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.