search
'Netflix verdient lekker aan de coronacrisis'
Series / Nieuws

'Netflix verdient lekker aan de coronacrisis'

Netflix heeft niet alleen last van corona; het levert soms ook kleine voordelen op.

De coronacrisis is niet per se slecht voor Netflix. De streamingdienst zag het aantal abonnees al fors toenemen. Zo fors dat de voorspellingen ruimschoots gehaald werden. En nu blijkt dat producties soepeler lopen dankzij alle maatregelen.

Dat vertelt CEO Ted Sarandos. "Vanwege alle veiligheidsmaatregelen en het feit dat mensen die protocollen heel erg ondersteunen, lopen producties veel soepeler. Aan het einde van de dag bespaar je daardoor soms wat opnamedagen."

Het gaat soepeler
"Wat je ziet is dat de opnamedagen korter zijn, sets beter draaien en er minder mensen op de set zijn, wat ervoor zorgt dat dingen volgens schema lopen. Daarin zit wel wat voorspel. En wat je ook ziet is de onvoorziene voordelen van mensen die niet ziek worden. Het griepseizoen begint en mensen krijgen ook niet de griep door al die veiligheidsmaatregelen tegen corona. In het geheel is het dus niet zo'n groot financieel pijnpunt."

De opnames van high-profile Netflix-series als Stranger Things en The Witcher zijn op dit moment hervat. Dat geeft ook wat gewicht aan de opmerkingen van Sarandos.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen