Netflix stopt met zijn gratis proefperiode

Netflix stopt met zijn gratis proefperiode

Voortaan is het niet meer mogelijk om gedurende 30 dagen gratis Netflix te gebruiken.

Jim Pedd, 16 oktober 2020 om 06:00

Netflix heeft al jaren gebruik gemaakt van een gratis proefperiode voor zijn aanbod. Lange tijd kon je gedurende een periode van 30 dagen kijken of het wat voor je was. Maar die tijd is voor Amerikanen nu voorbij.
Variety meldt namelijk dat Netflix ermee stopt. Vanaf nu moet je meteen gaan betalen. "We kijken naar verschillende manieren om nieuwe leden aan te trekken en hen een geweldige Netflix-ervaring te geven," aldus een Amerikaanse woordvoerder over het verdwijnen van het gratis aanbod.

Andere manieren
Netflix trekt voortaan op andere manieren abonnees aan. Daarvoor heeft het al een nieuw platform gelanceerd, waar een select aantal films en televisieseries op te zien is. Via Watch Free kunnen mensen die een abonnement overwegen al ontdekken of het wat voor ze is of niet.

Daar tref je nu onder meer de films Bird Box en Murder Mystery aan, en kan je ook de eerste aflevering van hitserie Stranger Things bekijken. Er zijn dus genoeg manieren voor Netflix om andere nieuwe abonnees te trekken, zonder het gratis aanbod.

Bron: Variety

Lees meer over: Netflix, Abonnement, Proefperiode

Populair nieuws