Wordt een Netflix abonnement binnenkort duurder?

Netflix gooit prijzen omhoog in de VS

Netflix wordt duurder in de Verenigde Staten, is dat een voorbode voor ons?

Jim Pedd, 31 oktober 2020 om 19:25

Netflix gooit in de Verenigde Staten zijn prijzen omhoog. 'Standard' en 'premium' worden allebei duurder. Mensen die over het 'basis' abonnement beschikken, blijven hetzelfde betalen.
De concurrentie in streamingland is natuurlijk moordend op dit moment, met onder meer Amazon Prime Video, Disney+, Apple TV+ en HBO Max. Voor Netflix is er dus alles aan gelegen om een eigen, origineel en bovendien exclusief aanbod te houden. Alleen zo kan het mensen aan zich binden. Zo komt Netflix ondertussen aan zo'n 200 miljoen abonnees wereldwijd.

Duurdere abonnementen
Maar in al die content gaat natuurlijk flink wat geld zitten. En dus moeten de prijzen omhoog. Een woordvoerder van Netflix zegt dat de prijsverhoging ook echt daar uit voort komt. Maar: "Zoals altijd bieden we verschillende smaken, zodat mensen een prijs kunnen kiezen die goed past binnen hun budget."

Gebruikers die over een 'standard' abonnement beschikken, betaalden altijd 12,99 dollar en gaan nu 13,99 dollar betalen. Zij kunnen op 2 schermen tegelijk kijken en krijgen streams in high definition aangeboden. Het 'premium' abonnement wordt flink duurder, en gaat van 15,99 dollar naar 17,99 dollar. Mensen met premium kunnen op vier schermen streamen en in Ultra HD.

Lees meer over: Netflix, Abonnement, Kosten, Prijs

Populair nieuws