David Fincher regisseert volledig seizoen HBO-serie 'Utopia'

David Fincher regisseert volledig seizoen Utopia

Hij vindt de oorspronkelijke serie geweldig.

Jim Pedd, 30 september 2014 om 11:14

David Fincher heeft een nieuw project gevonden in een serie. Hij zal voor HBO alle afleveringen van de serie Utopia regisseren. Het is een remake van een eerder verschenen gelijknamige serie die op het Britse Channel 4 te zien was. Eerder meldden we nog dat Fincher alleen de pilot zou regisseren.
Maar, hij heeft anders besloten. ”Ik vind de wereld ervan geweldig,” vertelde Fincher. ”Ik hou van de personages van Dennis [Kelly, bedenker van de Britse serie] en zijn eerlijke affiniteit voor de nerds.”

De oorspronkelijke serie draaide om een groep die-hard fans van een graphic novel, die erachter komen dat de auteur in het geheim een vervolg geschreven heeft. Hun zoektocht naar dat vervolg zorgt ervoor dat ze in aanraking komen met de gevaarlijke groepering die bekend staat als The Network.

Het lijkt steeds vaker te gebeuren dat regisseurs zich ervoor lenen alle afleveringen van een serie te regisseren. Zo regisseerde Steven Soderbergh voor Cinemax alle afleveringen van The Knick en Cary Fukunaga het volledige eerste seizoen van True Detective. Hun succes ligt waarschijnlijk (deels) ten grondslag aan Finchers reden om dit ook te doen.

De serie zal waarschijnlijk pas in 2016 op HBO te zien zijn.

Bron: Collider

Lees meer over: utopia, hbo, david fincher, regisseur, regie, serie, seizoen, true detective, cary fukunaga, 2016, the knick, steven soderbergh

Informatie over de serie: Utopia

Populair nieuws